wordpress sitemin hızını arttırmam için neler yapmalıyım? alanım 500 mb trafik 5000 mb. bununla mı ilgilidir yavaşlığı?
wordpress sitemin hızını arttırmam için neler yapmalıyım? alanım 500 mb trafik 5000 mb. bununla mı ilgilidir yavaşlığı?
sorun ya senin internet bağlantında yada hostinginin siteni barındırdığı sunuculardadır.
pek sanmıyorum ama sitene saldırı yapılıyorda o yüzdende yavaşlatılıyor olabilir.
Yine pek sanmıyorum ama mysql database çok çok doluysa ondanda yavaşlar
plesk kullanıyorum natro2dan aldım ama bu kadar yavaşlık tak etti canıma desem yeridir. hack e karşı alınacak önlemler nelerdir?
hack işi sizin işiniz değil. spam için önlem alabilirsiniz.. spam için foruma biraz bakabilirsin..
büyük ihtimalle host kaynakli sorun.
Birçok host firması hack için önlem alır. Ayrıca saldırı yapıldığında da sizi haberdar eder. Sitenizi yavaşlatan birçok unsur olabilir. Adres verirseniz belki birimiz çözüm gösterir.
natro'dan aldım. belli saatlerde yavaşlıyor site belli saatlerde de hız yükseliyor... önerdiğiniz bir hosting var mı. bir de wordpresse güvenebilir miyiz ciddi ciddi?
valla ben hostumu yahoo dan aldım eskiden en ufak saldırıda göcüyordu sistem... ama artık 1000 kişi bile girse hiç sorunsuz ve aynı hızda calışıyor sitem yahoo oneririm...
Hosting'den kaynaklı sorunlar, BW'nin yetersiz oluşu gibi durumların yanında (yani server kaynaklı sorunların dışında) Wordpress blogunuzda bazı noktalara dikkat ederek hızınızı arttırabilirsiniz.
Ne gibi noktalar kısaca bahsedeyim. Öncelikle temanızın fazlaca resim içermesinden ve gönderilerinizde çok resim kullanma uygulamasından mümkün olduğunca kaçının.
UWT (Ultimate Warrior Tag) gibi sunucuyu yoracak eklentileri kullanmaktan kaçının.
Bunun gibi sunucunuzu yormayacak bazı noktalara dikkat ederek hızınızı bir nebze daha arttırabilirsiniz. Tabi bunları uygulamanın her sunucu üzerinde aynı etkiyi göstermesi beklenemez. Bunlar tamamen öngörü üzerine yazılmış şeylerdir.
Herkese Merhaba..
Peki Wordpress için bz2 eklentisi var mı acaba??
Sayfa sıkıştırma yada ajax hızlandıramaz mı??
tam olarak bir hız olmayacakdır bu ama işe yarayacakdır.. wp-ajax adlı bir kod var bunu 100 wordpress eklentisi içinde verdik bir deneyip bakabilirsin.
php ile gzip zaten wordpress standardında var işaretli olmasına dikkat edin..
diğer bir takdik hiç httacces ile php memory yükseltmekki hiç tavsiye etmiyorum.
en güzeli postları aynı sayfada ajax ile çağırmak daha mantıklı şuan için.
Peki Wordpress için bz2 eklentisi var mı acaba??
ne demek istediğini anlamadım..
Sn. Eylül Toprak çok teşekkür ederim.. Test yapıyorum şu an için lokalde..
Gzip oldukça işe yarıyor.. Ben menülerde atlamışım bunu kusuruma bakmayın..
Ajax olayını test edeceğim hemen tekrar teşekkürler..
mygöçebe şu bz2 eklentisi nedir bi açar mısın? Daha önce hiç duymadığım bir eklenti...
webthese bz2 web sayfalarını sıkıştırarak daha hızlı açılmasını
sağlıyor..Bu aslında bir eklenti değil..Eğer sunucun destekliyorsa
sayfaların oldukça hızlı açılıyor..Ben uzun zaman önce wordpress
kurmuştum..Sanki bu sürümler daha yavaş gibi geldi bana..
Bz2 yada Gzip desteği diye google yada başka bir motorda aratırsan oldukça
kapsamlı açıklamalar var..
Bence denemene değer bir özellik..Tabi sunucu destekliyorsa..
Kolay Gelsin..
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.