WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Simple-Forum, kolay, kullanışlı, entegre forum eklentisi

(21 posts)
  • 10 ay önce recnes tarafından başlatıldı
  • azkural tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Bir süredir sitem için forum eklentisi arıyordum. Önce bbPress'i deneyeyim dedim ama kurulumu, wordpress'e entegrasyonu pek kolay gelmediği için doğrudan es geçtim ve başka eklentiler aramaya koyuldum. Bir kaç eklenti denedikten sonra son olarak Andy Staines’in hazırladığı Simple-Forum eklentisinde karar kıldım.

Kurulumu, kullanımı ve yönetimi oldukça basit. Aynı zamanda WordPress ile tam entegrasyon sağlıyor. İncelemek isteyen arkadaşlar siteme göz atabilirler.

Daha detaylı inceleme yapmak isterseniz Yellow Swordfish sitesindeki destek forumunu ziyaret edebilirsiniz.

Hemen hemen tek başına çalışan bir forumun yaptığı çoğu işi sağlıyor.

Bu gün Türkçe dil desteğini de bitirdim. Belki bazı ufak tefek hatalarım olabilir. Kullanan olursa bana bu hataları sitemdeki iletişim formundan bildirmesini ya da blogumdaki ilgili konuya mesaj bırakmasını rica ederim.

Dil paketi aynı zamanda eklenti sitesinde de bulunmaktadır.

Tarih: 10 ay #
  2. Zamanında bende kullanmıştım.Tavsiye ederim (:

Türkçe dil paketini yapmanda iyi olmuş.Bence tema yapımcısınada haber ver ki,siteye koysun. (:

3. Çeviriyi bitirir bitirmez iletişim kurdum zaten. Hatta yaklaşık 4 saattir sitesinden download edilebilir durumda. ;)

(Not: alttaki mesajlar internet'in anlık yavaşlaması yüzünden mükerrer atılmıştır. Silinmesi dileğiyle)

4. harika olmuş eline sağlık. peki üyeler arası özel mesajlaşma eklentisi yok mu bu formun? kurdum süper çalışıyor... sadece o eksiği kaldı...

5. Bu eklenti sadece forum özelliklerini yerine getirmek için tasarlanmaş. Bu yüzden malesef üyeler arası mesajlaşma yok. Fakat site için mesajlaşma eklentilerinin mevcut olduğunu gördüm. Şu adrese göz atmanı tavsiye ederim : http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/154?replies=12

Az önce siteme çevirinin içeriğini ekledim. Bu eklentiyi dolayısı ile bu dil dosyasını kullanmayacak olan arkadaşların da görüş ve hata bildirlerini alabilirsem sevinirim. Sonuçta en doğru Türkçe ile hazırlamak lazım.

6. Bilgilendirme için teşekkür ederiz emeğine sağlık.

7. Burada eklentinin Türkçe dosyaları duruyor, buradan Türkçe eklentiyi indirebilirsiniz..

Tarih: 9 ay #
  8. Temaya göre küçük yada büyük oluyor. Zaten wp ne kadar büyükki :D

9. Üstadım yeni sürümünde birkaç yerin türkçeleştirilmesi lazım :) Bende Poedit çalışmıyor, onun için düzenleyemiyorum :).Sen gene bir el atıp bize iyilik yapsan :)

--

Pardon, halletmişsin zaten :)

10. Çok fark göremedim ama biraz değişmiş. Ama temadan biraz küçük olduğundan forumda küçük görünüo :S Neyse tavsiye ederim yeni sürümü

EDİT:
    Flood yapıo gibi olmamak için bu mesajı düzenleyeyim dedim. Bu dil dosyasını nasıl yükliyecez anlayamadım

11. languages içine atman yeterli

12. v.1.11 için kurulumu nasıl yapılacağınız sitemde anlattım. Bir haftadır tatilde olduğum için yeni sürümün çıkışını kaçırdım. Yakında güncelleme yapıp neler olduğunu da anlatırım.

Bu arada forumun küçük kalmasının sebebi tamamen kullandığınız tema ve css dosyaları ile ilgilidir.

Benim tavsiyem "fluid" ya da "wide" tema kullanmanızdır. Wide kullanırsanız dar ekranlarda taşma yapacaktır ama fluid kullanırsanız ekran genişliğine göre siteniz genişleyip daralacaktır. Bir nevi elastikiyet kazanacaktır.

Aslında sitenizi fluid hale getirmekte çok basit. Bu linkten nasıl yapabileceğinizi bulabilirsiniz.

Not: Eklenti, versiyonu güncellendiği için kendi sitesinden silinmiş durumda isteyen olursa bana haber uçurmaları yeterli olacaktır.

Not2: Yeni versiyonun Türkçe dil paketi yine kendi sitesinde bulunmaktadır. Bi ara ben de benim sitemdekini günecelleyeyim.

13. fluid işini birazdaha açıklıyabilirmisin acaba. K2 tema kullanmıyorum ama fluid yapmak istiyorum mümkünmü acaba

14. Önceki mesajımda da yazdığım gibi bu linkten nasıl temayı fluid hale getirebileceğini öğrenebilirsin. Takıldığın bir yer olursa çekinmeden sorabilirsin. Fakat gerçekten hiçbir zorluğu yok. Yazıdaki kodları kopyalayıp gerekli dosyaların içine yapıştırmaktan başka yapacağın hiçbişey yok gibi. Gelki temanda kullanılan resmleri modifiye etmen gerekebilir o kadar.

15. header.php dosyasını açıp

<body class=”<?php k2_body_class(); ?>” <?php k2_body_id(); ?>>

satırına, class=” yanına flex kelimesini ekliyoruz. yani şöyle olacak :

<body class=”flex <?php k2_body_class(); ?>” <?php k2_body_id(); ?>>

Benim header'da body tagı bu şekilde değil. Yani <body> die açıp kapanıyor. Burayı editleyemiyorum yani. Acaba ne yapmam gerek?

16. Kullandığın tema ayrıyeten bir css dosyası bulunduruyorsa css dosyasının içine

body.flex #page { width: 98% }
    body.flex #primary { width: 65% }
    body.flex .secondary { width: 25% }

satırlarını ekleyin. Eğer css dosyası kullanmıyorsa (ki sanmıyorum, çoğu tema genelde css kullanır) header.php dosyasındaki

<style>

</style>

satırları arasına o satırları ekleyip sonra yine header dosyasındaki body tagini aşağıdaki şekilde düzenlersen teoride istediğini elde etmiş olman lazım.

<body class="flex">

Not: Yine de bu şekilde bir düzenlemeyi denemdiğim için kesin sonuç verir diyemem. Hatta stilinin bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden deneyeceksen tüm sorumluluk sana ait. Keza bozulursa bile yine temayı editleyip yaptığın değişiklikleri geri alman temanı eski haline getirecektir.

Yine de bunu denemeden önce biraz CSS dersi veren siteleri dolaşmanı tavisye ederim. Belki benim gözden kaçırdığım bir yazım hatası olabilir. Ya da daha farklı bir uygulama görebilirsin. Biraz CSS altyapısı hiç fena olmaz.

17. korkusuz60
    Üye

Editör notu: Kod içeren mesajlarınızda burayı ve burayı kullanabilirsiniz.[canarkadaş]

Tarih: 3 hafta #
  18. gokmenm
    Üye

3.3 sürümü çıktı..
    sorunsuz sekilde kullanırsın..

Tarih: 2 hafta #
  19. akrostis
    Üye

3.3 sürümü kendi sitesinde yok? Burada v.2.1 diyor.

20. O eski sürüm, yeni sürüm burada adı da SimplePress olmuş..

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.