WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Simple-Forum, kolay, kullanışlı, entegre forum eklentisi

(29 posts)
  • Started 2 years ago by recnes
  • Latest reply from Rp4hnua
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. eRay
    Member

languages içine atman yeterli

Posted 2 years ago #
  2. recnes
    Member

v.1.11 için kurulumu nasıl yapılacağınız sitemde anlattım. Bir haftadır tatilde olduğum için yeni sürümün çıkışını kaçırdım. Yakında güncelleme yapıp neler olduğunu da anlatırım.

Bu arada forumun küçük kalmasının sebebi tamamen kullandığınız tema ve css dosyaları ile ilgilidir.

Benim tavsiyem "fluid" ya da "wide" tema kullanmanızdır. Wide kullanırsanız dar ekranlarda taşma yapacaktır ama fluid kullanırsanız ekran genişliğine göre siteniz genişleyip daralacaktır. Bir nevi elastikiyet kazanacaktır.

Aslında sitenizi fluid hale getirmekte çok basit. Bu linkten nasıl yapabileceğinizi bulabilirsiniz.

Not: Eklenti, versiyonu güncellendiği için kendi sitesinden silinmiş durumda isteyen olursa bana haber uçurmaları yeterli olacaktır.

Not2: Yeni versiyonun Türkçe dil paketi yine kendi sitesinde bulunmaktadır. Bi ara ben de benim sitemdekini günecelleyeyim.

Posted 2 years ago #
  3. utkuts
    Member

fluid işini birazdaha açıklıyabilirmisin acaba. K2 tema kullanmıyorum ama fluid yapmak istiyorum mümkünmü acaba

Posted 2 years ago #
  4. recnes
    Member

Önceki mesajımda da yazdığım gibi bu linkten nasıl temayı fluid hale getirebileceğini öğrenebilirsin. Takıldığın bir yer olursa çekinmeden sorabilirsin. Fakat gerçekten hiçbir zorluğu yok. Yazıdaki kodları kopyalayıp gerekli dosyaların içine yapıştırmaktan başka yapacağın hiçbişey yok gibi. Gelki temanda kullanılan resmleri modifiye etmen gerekebilir o kadar.

Posted 2 years ago #
  5. utkuts
    Member

header.php dosyasını açıp

<body class=?<?php k2_body_class(); ?>? <?php k2_body_id(); ?>>

satırına, class=? yanına flex kelimesini ekliyoruz. yani şöyle olacak :

<body class=?flex <?php k2_body_class(); ?>? <?php k2_body_id(); ?>>

Benim header'da body tagı bu şekilde değil. Yani <body> die açıp kapanıyor. Burayı editleyemiyorum yani. Acaba ne yapmam gerek?

Posted 2 years ago #
  6. recnes
    Member

Kullandığın tema ayrıyeten bir css dosyası bulunduruyorsa css dosyasının içine

body.flex #page { width: 98% }
    body.flex #primary { width: 65% }
    body.flex .secondary { width: 25% }

satırlarını ekleyin. Eğer css dosyası kullanmıyorsa (ki sanmıyorum, çoğu tema genelde css kullanır) header.php dosyasındaki

<style>

</style>

satırları arasına o satırları ekleyip sonra yine header dosyasındaki body tagini aşağıdaki şekilde düzenlersen teoride istediğini elde etmiş olman lazım.

<body class="flex">

Not: Yine de bu şekilde bir düzenlemeyi denemdiğim için kesin sonuç verir diyemem. Hatta stilinin bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden deneyeceksen tüm sorumluluk sana ait. Keza bozulursa bile yine temayı editleyip yaptığın değişiklikleri geri alman temanı eski haline getirecektir.

Yine de bunu denemeden önce biraz CSS dersi veren siteleri dolaşmanı tavisye ederim. Belki benim gözden kaçırdığım bir yazım hatası olabilir. Ya da daha farklı bir uygulama görebilirsin. Biraz CSS altyapısı hiç fena olmaz.

Posted 2 years ago #
  7. korkusuz60
    Member

Editör notu: Kod içeren mesajlarınızda burayı ve burayı kullanabilirsiniz.[canarkadaş]

Posted 1 year ago #
  8. gokmenm
    Inactive

3.3 sürümü çıktı..
    sorunsuz sekilde kullanırsın..

Posted 1 year ago #
  9. Anonymous

3.3 sürümü kendi sitesinde yok? Burada v.2.1 diyor.

Posted 1 year ago #
  10. canarkadas
    WordPress Türkiye

O eski sürüm, yeni sürüm burada adı da SimplePress olmuş..

Posted 1 year ago #

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.