WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

.htaccess sorunu

(8 posts)
  • 1 yıl önce ozguryavuz tarafından başlatıldı
  • ozguryavuz tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Merhabalar,permalinkleri düzenlerken p=123/ şeklinde değilde uzantısının yazının başlığı şeklinde olması için uğraşıyordum.Bunun için .htaccess'e

RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]

kodlarını ekledim.Artık .htaccess'de sadece bunlar vardı.Sonra siteme ulaşmaya çalıştığımda sadece public html'deki dizinleri görmeye başladım.Daha önce .htaccess'de 1 satırlık bir kod vardı ama onu sildim.O kod ne olabilir? Blogumu düzeltmem gerek.

Tarih: 1 yıl #
  2. bakiyyebemolu
    Üye

# BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress
    htaccess dosyanızı bu şekilde değiştirin ve sunucunuza tekrar yükleyin. Umarım sorununuzu giderirsiniz.

3. hayır hala ulaşamadım.

4. seyahat
    Üye

oncelikle yapmanız gereken htacces dosyanızın içini boşaltın ve 777 iznini verin. Daha sonra sitenizin adminenine girin ve özel kalıcı bağlantısına
    %postaname% yazın ve kalıcı bağlantınızı güncelleyin ve güncellendiğine dair bir uyarı alacaksınız. bu uyarıyı aldıktan sonra htaccess dosyanızı eski yazma iznine getirin.

5. dediğinizi yaptım ama değişen birşey yok.Ben eski kodu arıyorum.Permalink'ten falan vazgeçtim artık.@seyahat dosyayı eski yazma iznine getirdikten sonra tekrar kod yazacakmıyım?

6. seyahat
    Üye

hayır yazmayacaksınız. sitenizi inceledim. bunu yaptiğinizda duzelmesi lazım wordpress klasorunun icinde olacak .htaccess bu kodları ekleyin ama eklemeden once sitenizin admininden girin tercihler kısmındaki adresiniz bu şekilde olmalı her iki adresde http://www.ozguryavuz.com/wordpress/

# BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /wordpress/
    RewriteRule . /wordpress/index.php [L]
    </IfModule>

# END WordPress

7. Ben eski kodu arıyorum.

Bu durumda sunucu sağlayıcınıza danışmanız gerekebilir, sonuçta kendi sunucu konfigürasyonlarını en iyi onlar bilirler.

8. Sonunda hallettim.Eskiden wordpress dosyaları ftp'de bulunan wordpress içindeydi bunları wordpress'den çıkarıp ana dizine aldım sonra tercihlerden blog address'i www.ozguryavuz.com yapınca hem kalıcı bağlantılar hemde site düzeldi.Ama kalıcı bağlantılardaki ı harfleri y olarak çıkıyor,neden olabilir? Cevaplarınız için teşekkürler...

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.