WordPress Türkiye Forumları » Temalar

single.php ile ilgili bir sorun

(3 posts)
  • 1 yıl önce kardanadam04 tarafından başlatıldı
  • ali tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. konu başlıklarına tıkladığında açılan single.php sayfasının görünümünde bir değişiklik yapmak istiyorum. Şöyle ki; konunun başlığına tıklandığında açılan sayfada sidebarlar görünmemeli. bunu get_sidebar() satırını silerek elde edebiliyorum. fakat sayfa genişliğinin de max. boyuta ulaşmasını istiyorum. yani single php'de sidebarlar olmayacak ve width max. olacak. 200px.
    css ile yapılamayacağını sanıyorum bunun sanırım.

Tarih: 1 yıl #
  2. engin1984
    Üye

kardeş sayfa şablonlarıyla olabiliyordu.fakat bu şablonlar sadece sayfalara uygulanabiliyordu yanlışım yoksa.
    Yani page.php 'nin dışında örneğin .sayfa.php oluşturdun diyelim.
    /* Template Name: Archives */
    bu kodu başına koyuyorsun. tabi css'e de müdahale etmen gerekiyor.Örneğin yazıların -content- div'inin içinde ise sen de -content_genis- şeklinde bir div oluşturmalısın.

Biraz anladın mı?

3. css ile yapılamayacağını sanıyorum

Yapabilirsiniz. single.php içerisinde ana kolonun selektörünü bulun (div class="content" gibi?) ve değiştirin (örneğin "content_wide"). Sonra CSS dosyanızda aynı ("content" ?) selektörü bulun, içeriğini kopyalayın ve hemen altına tekrar yapıştırın. Oluşturduğunuz kopya selektörü "content_wide" olarak değiştirin. Ardından selektörde belirtilen genişliği boşluğu dolduracak şekilde artırın.

Kolay gelsin.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.