WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

İ explorer 6 Sorunu

(6 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce nesnellektuel tarafından başlatıldı
  • nesnellektuel tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Merhaba,
    Daha önce benzer konuda yazılmış bir başlık bulamadığımı belirtmek isterim.
    Sitemi tasarladım ve geliştirme aşamasındayım. Tam herşey iyi gitmeye başlamışken ie6 tarayıcıda siyemin arkaplan renginin daha açık olduğunu gördüm. Nezamandır böyle bilmiyorum(ie7 kullanıyorum)firefox, netscape, opera ve ie7 de istediğim renkte fakat explorer 6 da renk bozulması var. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba. Şimdiden teşekkür ederim.
    null

1 yıl önce #
  2. <!--[if IE 7]>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/css/frontend/ie7.css"
    media="screen" />
    <![endif]-->

1 yıl önce #
  3. teşekkür ederim bu kodu style sayfasına ekledim. Umarım işe yaramıştır. Bilgisayarımda ie6 olmadığı için deneyemiyorum. Acaba bir bilgisayara ikisini birden yüklemek mümkün olabilir mi?

1 yıl önce #
  4. İe7 yüklü bir bilgisayarda ie 6 kurmak için Bu
    adresten indirilen dosyayı kullandım ve iki tarayıcı da kullanma şansım oldu. Fakat sitemin görünüşü hala ie6 da bozuk

1 yıl önce #
  5. <!--[if IE 7]>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie7.css" />
    <![endif]-->

<!--[if IE 6]>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="ie6.css" />
    <![endif]-->

yani iki farklı sitil tanımlamalısın.
    ikisi de birbirinden faklı olacak.
    Orası koyu ise rengini açacaksın.
    İkisini de birbirine benzetmeye çalışacaksın.
    Bu kodlara maalesef garanti veremiyorum.Bende ie7 var.Kaldırıp 6 kurmak da istemediğimden deneyemiyorum.

1 yıl önce #
  6. Problemimin sebebini buldum: Arkaplan rengim siyah. Ve bunun üzeine giderek transparanlaşan bir resim yerleştirilmis. Böylece site açık renkten siyaha doğru değişen bir görünü kazanıyor. Fakat ie6 da arkaplan rengini beyaz kabul ediyor? bu da site renginin aşağı doğru giderek beyazlaşmasına (transparan resim kullanıldığından) neden oluyor.
    Çözüm olarak arkaplan rengini değiştirmede üstte kullanılan resimi taransparan olmayarak istediğim şekilde yapıp yükledim. Bu şekilde tali yoldan bir çözüm buldum.
    ie7 yanında ie6 kullanmak için yukardaki link işinize yarayabilir. Bilgisayara kurulmadan rahat çalışıyor.
    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.