WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Temadaki Next Page kısmını Türkçeleştirmek

(20 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce utkuts tarafından başlatıldı
  • Salute tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. S.a

Heryeri türkçeleştirmeye çalışıyorum ama ana sayfada çıkan Next Page yazısının yerede olduğunu bulamadım. Heryere baktım ama yok. Bilen varmı acaba?

Demo : http://www.utkuts.com/
    En altındaki Next Page

1 yıl önce #
  2. Temaya göre değişkenlik gösterebilir, temanızın page.php, index.php, home.php,sinde olabilir.

1 yıl önce #
  3. türkçe dosyasının içine bakın eğer yoksa defult temaya bakın.

1 yıl önce #
  4. Bende de aynı sorun var. Bütün tema dosyalarına baktım ama, Next Page ve Previous Page kısımlarını bulamadım. Bu sorunu nasıl halledebiliriz?

1 yıl önce #
  5. Ana sayfada çıkıyorsa index.php, yazı sayfaları veya hakkımda gibi tek sayfalarda çıkıyorsa, archive,single,page,home.php de aratın yoksa aynı sayfalarda bu yöntemi deneyin.

1 yıl önce #
  6. Cevabınız için teşekkürler ancak malesef hiçbir sayfada yok. :( Onun benzeri bir yöntemle yapmak benim de bi ara aklıma geldi. Ama o yöntem ile more etiketini türkçeleştirmişler. Next page ve Previous page için, Sonraki sayfa yazısını kodun neresine yazmalıyım?

1 yıl önce #
  7. < ?php posts_nav_link(' ', '', 'salute »'); ? >

< ?php posts_nav_link(' ', '« salute', ''); ? >

Üstteki gibi kodları önce index.phpde arayın salute yazan yerler boşsa oraya önceki; sonraki sayfa diye yazın.

(Her zaman dosyalarınızın yedeğini alın)

1 yıl önce #
  8. Hmm, anladım ama dediğiniz o kod index.php'de yokmuş. Diğer dosyaların içine baktım browse.php dosyasının içinde yer alıyormuş. Ayrıca dediğiniz şekilde malesef iki ayrı <?php posts... bulunmuyor. Sizin salute yazdığınız kısma da Sıradaki sayfa yazınca sitenin sağdaki menüsü ve en aşağısı yok oldu.

Browse.php şu şekilde:

<?php if (is_single()) : ?>

<?php previous_post_link('« %link') ?> <?php next_post_link(' %link »') ?>

<?php else : ?>

<?php posts_nav_link() ?>

<?php endif; ?>

1 yıl önce #
  9. < ?php previous_post_link('« salute%link') ?> <?php next_post_link('salute %link »') ? >

Saluutt..

1 yıl önce #
  10. :)

Yaptım, aynen dediğiniz gibi ama yine olmadı. :( Ne zor işmiş şunu yapmak. Sorun ne olabilir?

1 yıl önce #
  11. Allah Allah bilemiyorum, aklıma başka bir yol gelmiyor, ustaları beklemekten başka..

1 yıl önce #
  12. <?php next_posts_link('« Eski Mesajlar') ?>
    <?php previous_posts_link('Yeni Mesajlar »') ?>

bunları deneyin...

1 yıl önce #
  13. Denedim. Bunlar da olmadı...

1 yıl önce #
  14. Çok teşekkür ederim linkler için eylultoprak. Şimdi burada şu şekilde;

<?php next_post_link('strong>Sonraki sayfa%link'); ?>
    <?php previous_post_link('<strong Önceki sayfa%link'); ?>

<"strong"> etiketini eklemiş vatandaş. Şimdi bunu da yaptım yine olmuyor. Ne temaymış bu anlamadım...

1 yıl önce #
  15. http://www.eylulgunesi.com/gel-gitme-dinle.html bunun içindeki gibi bir önceki yazı sonraki yazı arıyorsun.. yoksa

http://www.eylulgunesi.com/ burda sayfanın en altında var onun gibi m?

1 yıl önce #
  16. Evet ikinci dediğiniz gibi. Sayfanın en altındaki "Next Page" ve Previous Page"'i türkçeleştirmem lazım...

1 yıl önce #
  17. hocam kasmadan bunu kullan.. temanın bütün php dosyalarında posts_nav_link olarak kodu arattır bul.. yoksa uygun yere ekle.. söylemesi ayıp ama sabahdan beri aynı şeyi yapıyorsun.. yanlış şeyi :)

1 yıl önce #
  18. Hehe, anladım. Şimdi başka bir temanın index.php dosyasından posts_nav_link'in nerede olduğuna falan bakayım. Ona göre şimdiki temada o kodları yerleştireyim. İnşallah bu sefer olur...

1 yıl önce #
  19. Tamam arkadaşlar, sorunu çözmüş bulunuyorum. Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim. ;)

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.