Merhaba!
Resimde gösterdiğim kısımları nasıl kaldırabilirim?
ÖNEMLİ NOT: Ana sayfada yazı alanından değil sadece sayfa oluşturduğum sayfalardan kaldırmak istiyorum.
Alttaki puan verme eklentisi Postrating'dir.
Merhaba!
Resimde gösterdiğim kısımları nasıl kaldırabilirim?
ÖNEMLİ NOT: Ana sayfada yazı alanından değil sadece sayfa oluşturduğum sayfalardan kaldırmak istiyorum.
Alttaki puan verme eklentisi Postrating'dir.
İletişim formunu yazı oluşturarak mı yaptınız?
Eğer sayfa oluşturarak yaparsanız işaret ettiğiniz bölümlerin olmaması gerekir. Dikkat ederseniz aynı durum sitenizin "Hakkımızda" bölümü için de geçerli.
evet yazı değil sayfa oluştur ve iletişim formu eklentisini kur.
http://www.kuzeydeniz.com/wordpress-kullanisli-eklentiler-serisi.html
Üst kısım için bu kodları,
· <?php _e('Kategori:'); ?> <?php the_category(', ') ?>
<?php edit_post_link(__('Düzenle'), ' · ', ''); ?>
alt kısım için bu kodları silin.
<?php if(function_exists('the_ratings')) { the_ratings(); } ?>
onları sildirirsen diğer tüm yazılardada silinir farkındasın dimi bunun? eleman sadece iletişim formunda istemiyor.
İlgili dosyada sileceğini biliyordur arkadaş.
bende onu diyorum zaten ilgili dosyası single.php oda tüm yazılarda silinmesine sebep olur. bunu yazı olarak değil sayfa olarak yapması gerekir. o zaman bunlar zaten çıkmaz.
Sorun temadan kaynaklanıyor.
Tekil yazı ve tekil sayfalar için ayrı ayrı php dosyaları yerine tek bir php dosyasından ikisine birden gösteriliyor.
Belki bir "sayfa şablonu" oluşturarak iletişim formunu burada göstermek işe yarabilir.
Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum ama, Sekopeko'nun dediği gibi tek yazı ve sayfa dosyası tek dosyada. Teşhis doğru! Tebrikler! Ayrı dosyalar yapmak için ne yapmamız gerektiğini şu an için hiç bir şey bilmiyorum.
Saygılar...
Tema klasörü içinde page.php isimli bir dosya oluştur. Bu dosya senin sayfaları göstereceğin şablon olacak. Bu dosyanın içerisine single.php dosyasındaki tüm kodları kopyala. Sonra gereksiz yerleri çıkardığında bu değişiklikten sadece sayfalar etkilenecektir.
Tema klasörü içinde page.php isimli bir dosya oluştur. Bu dosya senin sayfaları göstereceğin şablon olacak. Bu dosyanın içerisine single.php dosyasındaki tüm kodları kopyala. Sonra gereksiz yerleri çıkardığında bu değişiklikten sadece sayfalar etkilenecektir.
Teşekkürler, bizim gibi acemiler için güzel bir cevaplama örneği..
sguzelcik cevabın için sağol. Ben de maalesef single.php dosyası da yok. Var olan index (zira ilgili dosya bu) 'ten kopyaladım ve page.php dosyası oluşturdum ama hiç bir değişiklik olmadı.
Neden bu sorunu çözemedim?
Cevabınızı beklerim. Teşekkürler...
1. Yöntem:
index dosyasından kopyalayarak oluşturduğunuz page.php dosyasını açın
div class="meta....>
diye başlayan kodu takip ederek ilk /div>
kısmı dahil olmak üzere arada olan yerleri silin.
2. Yöntem
Sayfalar için ayrı bir page.php dosyası kullanmaya gerek yok.
div class="meta....> kodunun öncesine bunu yerleştirin.
<?php if (!( is_page(iletisim))) { ?>
takip eden /div> kodunun peşine de bunu yerleştirin
} ?>
Bu şekilde SADECE iletişim sayfasında bu bilgiler görünmeyecektir.
PostRating bir eklenti midir, yoksa tema içine yerleşik midir, onu bilemediğimden o konuda kesin birşey söyleyemiyorum...
sgüzelcik ve shahan'ın katkı ve destekleriyle sorunu çözmüş bulunmaktayım. İkisi de harikalar... Bildiklerini esirgemedikleri için başta sekopeko olmak üzere diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.