merhaba wörd pres kurdum hostuma fakat tema editöründen kod eklemek istediğimde yazma izninin verilmediğini söylüyor ve kodu eklemiyor ben www klasörüne yani ana klasöre yazma izni de verdim ama olmuyor bi türlü halledemedim klasörlere tek tek yazma izni mi vercez yada klasörlerin içindeki her dosyaya yazma izni mi verecez yardımlarınızı bekliyorum
WordPress Türkiye Forumları » Temalar
tema editöründen kod ekleyemiyorum
(11 posts)-
Tarih: 10 ay #
-
hangi dosyaya kod ekleyeceksen o dosyaya chmod 777 yapmalısın.. Keşke sormadan bi yapsaydın çözümü yazmışsın çünkü.
Benim tercihim cuteftp ile dosyayı bilgisayarınıza indirin ve notepat++ programını kullanın düzenleme yaparken.
Tarih: 10 ay # -
merhaba valla yapamadım o yüzden yazdım ch mod 777 olması gerekiyor biliyorum ama olmuyor wp-content klasörünü 777 yaptım ama olmadı yine aynı hata yazma sorunu
Tarih: 10 ay # -
wp-contentin içinde gir ve orda görüdüğün dosyaları 777 yap. Wp content klasörünü yaparsan olmaz. Hatta doğrusu şu hangi tema ile oynayacaksanız o temayı chmod 777 yapın böylece yazılabilir olacaktır.
Tarih: 9 ay # -
WordPress'in yönetim panelindeki Tema editörü ve Eklenti editörünü kullanmak istiyorsanız, wp-content altında bulunan plugins ve themes klasörü içindeki tüm alt klasör ve dosyalarının erişim haklarını 777'ye ayarlamanız gerekmekte. Fakat sizin karşılaştığınız sorun ayarlamak ile ilgili değil kullandığını FTP programı ile iligli sanırım.
Hostunuzun Linux olduğu aşikar. Bu durumda FTP programları ile yapılan CHMOD değişikliklerinde genelde sadece seçtiğiniz dosya ya da klasör'e CHMOD uygulanır. Bu da demektir ki chmod ile haklarını değiştirdiğiniz bir klasörün içindeki dosyaların erişim hakları değişmiş sayılmaz.
Benim kullandığım FlashFXP (tavsiye ederim) programında CHMOD seçeneğinde eğer bir klasör için CHMOD uygulayacaksam, ayar yaptığım pencerede bu işlemi altklasör ve içindeki dosyalara'da uygula gibi bir seçeneği var. Bu seçenek sayesinde klasör içindeki dosyalara tek tek elle erişim ayarı yapmak zorunda kalmıyorum.
Bence kullandığnız FTP programını biraz inceleyin eğer öyle bir seçenek yoksa o FTP programını değiştirin ;)
eğer host linux deilse bazen ftp programı verdiğiniz chmod kodunu takmıyor daha önce başıma gelmişti eğer paneliniz plesk se ordan yapmak zorunda kalabiliyosunuz
yada direk sağ klik yapıp uygula diyin :) tamam diyip bırakmayın.
arkadaşlar ben yeni wordpress kullanıcısıyım.
recnes tema editörü ile değişiklik yapmak istiyorum. Yazılabilir hale getirmek için ne yapmalıyım?
resnes :"wp-content altında bulunan plugins ve themes klasörü içindeki tüm alt klasör ve dosyalarının erişim haklarını 777'ye ayarlamanız gerekmekte."
yazmışsınız bunu aceminin anlayacağı şekilde açıklayabilirmisniz?
teşekkür ederim.Tarih: 6 ay # -
@Bayraklı bir süre sadece okuyun ve canarkadası'n dediklerini uygulamaya çalışın.
Tarih: 6 ay # -
teşekkür ederim arkadaşlar
Tarih: 6 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil