kurulumun başında db diye bişi istiyormuş anlayamadım db bloğumun url si mi? yardımcı olur musunuz
kurulumun başında db diye bişi istiyormuş anlayamadım db bloğumun url si mi? yardımcı olur musunuz
Veritabanı bilgileriniz, sunucunuz tarafından sağlanıyor. Sunucu kontrol panelinize bakın; ek olarak yeni başlıyorsanız WordPress Rehberi'mize bakın.
kurulumu yaptım
localhost/wordpress/wp-admin/install.php
adresine gidip orada yapılması gerekenide yaptım hatta bloğumda
düzenlemeler de yatım, yalnız ben bloğumun adresini bulamadım.
ardından bilgisayarımı kapattım. bir müddet sonra açtığımda bloğuma ve bloğumu düzenleme adresine ulaşamadım. admin ismimle nasıl blog düzenleme sayfasına gidicem ,bu sayfanın url'si ne?
acil cevap bekliyorum lütfeeeeen!!!!!!
siteadi/wp-admin
acil cevap bekliyorum lütfeeeeen!!!!!!
bu cümlede gereksiz. ve böyle cümlelere genelde cevap alamazsınız benden söylemesi. bildiğiniz forumlardan değil burası
kurulumu yaptım
localhost/wordpress/wp-admin/install.php
adresine gidip orada yapılması gerekenide yaptım hatta bloğumda
düzenlemeler de yatım, yalnız ben bloğumun adresini bulamadım.
ardından bilgisayarımı kapattım. bir müddet sonra açtığımda bloğuma ve bloğumu düzenleme adresine ulaşamadım. admin ismimle nasıl blog düzenleme sayfasına gidicem ,bu sayfanın url'si ne?
Üstte mesajımda WordPress Rehberi'mize bakın demiştim, bakmadınız mı? Orada ayrıntılı olarak anlatılıyor, yerel sunucuya kurulum. wordpress alt dizinine kurduysanız adres muhtemelen localhost/wordpress olacaktır.
ya ben daha yeni temmuz 24 de üye oldum. ve hiç bir şey bilmiyorum aynı galiba bendede çıktı Cannot select DB böle birşey çıktı. rehber`dede cevabını bulamadım. rica etsem siz bana tam adresini verseniz. lütfen.
www.mirckral.com/forum irince Cannot select DB çıkıyor.
Lütfen bbPress ile ilgili sorununuzu ilgili forum bölümümüz altında sorun. "Cannot select DB" diyorsa, veritabanı bilgilerinizi yanlış girmişsinizdir.
Eyvah ki ne eyvah. Aekadaşlar yeni ve çok heyecanlı. heyecanlarını anlıyorum fakat bu heyecanları bir nebze ustalaşmış bizlerin bilgi paylaşımına engel olmasına izin verilemez. Bu sebep yavaş olun arkadaşlar. İşin başındayken ilk yapmanız gereken şey okumak okumak okumak! Bir arayın bakalım wordpress nasıl kurulur veritabanı nasıl oluşturulur diye. Yüzlerce bu konu hakkında bilgi var.
Şuan iki kelime ile senin sorununu çözerim. şıkır şıkır kurdururum siteni. Ama yarın geri dönersin başka bir şey istersin. sonra başka bir şey. Halbu ki tüm isteklerin için sen arama yapıp zahmet edip okumaya üşenirken ben yazmaya üşenmiyor.
Şimdi sana ip uçları veriyorum bunları ara bul oku ve blogunu kur. bunu yapabilirsin. Gerisinde ise tamamen arkandayız.
İpuçları :
Wordpress kurulumu için bir veritabanına ihtiyacınız vardır.
veri tabanı blogunuza ait tüm bilgilerin, ayarların ve içeriğin depolandığı ve bu bilgileri sayfalarınıza gönderen şey'dir.
kurulum da veritabanı bilgileri biliyor omanız gereklidir.
Bu bilgiler blogunuz veritabanına bağlanmasını sağlar.
Veri tabanını hosting panelinden olşturursnuz.
yok aslında benim forumum war ama hazır tabanlı :D http://irctr.1numara.net adresi bu. heyecan yok :P
arkadaslar veri tabanı ile ilgili bir bilginiz yoksa hosting şirketiniz ile görüşünüz. onlar halleder :)
ya sölemesi hiç aip deil ama :D benim aldıqım hosting hiç ilgilenmiyor. DorukShell war benim hosting bu hiç memnun deilim. Zaten 9 Ağustosta Falan Deişecek..
eger hosting sirketleri ile ilgili bir bilgi edinmek istiyorsan en iyisi wordpress kullananlar ile baglantıya gecmek. mesale ben öyle yaptım ekmek elden su gölden gidiyoz :)
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.