fluid ismide bir tema kullanıyorum ama Türkçe karakterler bi garip görünüyor.
örneğin ş yerine köşeli parantez gibi bişeyler çıkıyor ..
Şu na local olarak deniyorum serverda ondan kaynaklanabilirmi çözümü nedir?
WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme
Temada Türkçe karakter sorunu
(20 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
Büyük ihtimalle WordPress panelinde belirtilen karakter kodlaması ile tema dosyalarınızın karakter kodlaması birbirinden farklıdır. Eğer WordPress'in karakter kodlamasını değiştirmediyseniz ön tanımlı olarak UTF-8'dir. Tema dosyalarınızı da uygun bir metin düzenleyicisi ile açıp karakter kodlamasını UTF-8'e dönüştürebilirsiniz. Yandaki ekran görüntüsünde benim kullandığım UltraEdit yardımıyla işlemin nasıl gerçekleştirldiğini görebilirsiniz.
Tarih: 1 yıl # -
Dreamveawer kullanıyorsanız. (hangi sürümü olursa olsun)
Modify /Page Properties tıklayın.
Gerisi resimde:
çok teşekkür ederim şimdi deniyorum eğer olursa wp -tr ye pr4 backlink hediye edecem :D Paylaşan kazansın :)
Malesef olmadı arkadaşlar :( ŞU şekilde görünüyor : Kategorilenmemiſ
Tema kalsöründeki bürün dosyaların tek tek kodlamalarını utf-8 yaptım ama olmadı :(
Nasıl düzelebilri acaba?Tarih: 1 yıl # -
O halde şunu deneyin:
Önce temanın orijinalini indirin ve dosyaları UTF-8 ile kodlayın.
Sonra eski dosyalarınızı metin düzenleyici ile açın. (Açınca içindeki Türkçe karakterler düzgün mü?)
Düzgünse dosyanın içeriğini kopyala yapıştır ile yeni UTF-8 ile kodladığınız dosyalara tek tek aktarın.Evet, biraz uzun sürebilir, ama en iyisi çeviriye başlamadan dosyaları UTF-8 ile kodlamaktı.
Bir diğer ihtimal de temanızı tasarlayan ve kodlayan kişinin karakter kodlamasını el ile girmiş olmasıdır. Küçük bir ihtimal olsa da kontrol etmenizde fayda var. Bunun için tema dosyalarınız arasında bulunan header.php dosyasını açın ve içerisinde aşağıda verdiğim kodu arayın;
charset=<?php bloginfo('charset'); ?>Eğer bulamazsanız karakter kodlaması ya elle girilmiştir ya da hiç girilmemiş olabilir. Her iki durumda da http-equiv meta etiketini kontrol etmenizi ve aşağıdaki şekle getirmenizi öneririm.
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />Tarih: 1 yıl # -
yeniden kurmayı deneyeceğim. çünkü başka temalarda denedim olmadı hepsinde sorun çıktı demekkşit temadan değil.
Bi daha kuracağım umarım sorun olmazTarih: 1 yıl # -
Sağolun arkadaşlar benim de yeni tema yüklerken Türçke karakter sorunum vardı. Sayfa özelliklerinden dil karakterlerini UFT-8 yapma çözümü işe yaradı. Bunu öğrenmem iyi oldu. Artık ben de buraya Türçkeleştirilmiş tema gönderirim. Bu iyiliğinizin karşılığında.
Merhabalar,
Benim bu tür kodlamalarıma site cevap vermedi..
Yazılarda Türkçe karakteri olurken Sitenin temasında olmuyordu. Sitenin yazı kodlamasını iso-8859-9 yapıncada sitenin Sayfa isimleri, sitenin başlığı gibi yazılar karakterinde sorun oluyor yazılarda olmuyor..wp-db için olan koduda denedim olmadı.. ama dikkatimi çekti tema utf8 istiyor içerikler iso-8859-9 istiyor..
kodu bu şekilde değiştirincede içeriklerde değişiklik olmuyor:
mysql_query("SET NAMES 'iso-8859-9'");
Çözüm ne olacak peki?
Not: Mysql versiyonumun düşüklüğünden dolayı collacation ayarlaması yapamıorum :(
WordPress panelinden ayarladığınız karakter kodlaması ile temanızın php dosyalarının karakter kodlamalarının aynı olması gerekiyor. Eğer site kodlamasını iso-8859-9 yaptıysanız temanızın kodlarını da ASCII'ye dönüştürmelisiniz. Yine, yukarda bahsedilen araçlar yardımıyla bunu da başarmak mümkün.
kesinlikle yanıt vermiyor..
programı açtım UTF-8'den ASCII'ye ASCII'den UTF-8'e herşeyi denedim.. Farklı kaydetten bile kodlamayı değişmeye çalıştım ama olmadı..
Dosyalara baktığımda karakterlerinde sorun yok gibi görünüyor..
Bence çözüm mysql_query fonksiyonundan geçiyor.. Benim bilgileri iso** formatında bloga yansıtmam lazım..
UTF8 Yapınca admin paneli ve temada sorun oluyor<
??? Herhangi bir çözümü olan..?
Yönetici notu: Israrcı olmayın. [ali]Tarih: 1 yıl # -
şuan localhost'da deniyorum olmadı ilk başta Dreamweaver ile girdim yine oldu ama ç ler c ı lar i olarak çıktı. İlk başta Batı-Avrupa olarak geçiyordu ama
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />header.php'de bu vardı tek farkı dreamweaver'dan wordpress default'ın encoding'ine baktığımda UTF-8 benim temama baktığımda Batı-Avrupa yazıyordu. Hasan beyin dediği yöntemde olmadı ne önerirsiniz?Biliyorum çok wp konusunda çok şansızım :) ama yardımsever wpciler sağolsun her zaman sorunum çözülüyor
DÜZENLEME: Hasan beyin dediğini tam olarak yapmamışım index.php'yi çevirmeyi unutmuşum sorunum halloldu. Teşekkür ederim
Teşekkürler bende hallettim benimde öğrendiğim iyi oldu :)
*.mo dosyalarını düzenleyebilmeniz için ***
program kayıt işlemini UTF-8 olarak yapıyor. Bir çok probleminize çözüm sağlayacaktır.Tarih: 1 yıl # -
Arkadaşlar ben dediğiniz gibi kullanmak istediğim yabancı temadaki dosyaları ilke başta notepad++ ile açıp utf-8 kodlayıp kaydettim akabinde kurulu wordpress themes klasörüne ekledim aktif ettim yönetim panelinden ancak tema sola kaydı ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
Tarih: 8 ay # -
şu olabilir.. ansi kodlama yapıp bom kodu kullanmak yada uft-8 bom kodu bi deneyin denemeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz.
Tarih: 8 ay # -
*.mo dosyalarını düzenleyebilmeniz için ***
program kayıt işlemini UTF-8 olarak yapıyor. Bir çok probleminize çözüm sağlayacaktır.Arkadaşlar aradan uzun zaman geçmiş ama türkçe dil problemi sorunların başında geldiği için bu başlığa gelineceğini düşündüğümden yazma gereği duydum.Yukarıda adı geçen dosyayı sakın indirip kurmayın,İçinde trojan var ve keylogger gibi işleyip,klavyeden girilen isim ve şifreleri almaktadır.
tam olarak hatırlamıyorum ama HKEY_local_machine\system\currentcontrolset\srvg anahtarı olabilir,siz emin olmak için SPY Emergency kurup sisteminizi taratın.
Sanırım dosyayı yolluyan ve sitesinde barındıran arkadaşın bilgisi yoktur,yoksa bu linki vermezdi.
*** <----DİKKATYönetici notu: Teşekkürler, ilgili bağlantı kaldırıldı. [Hasan]Tarih: 8 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
çözülmüş