WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

[kilitli] Aynı DB'de iki farklı wordpress

(48 posts)
  • 11 ay önce eRay tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş
  • Bu konu kilitli

Etiketler:

1. Merhabalar,

Ben, aynı hostta bulunan iki farklı wordpress'in, aynı database kullanmasını sağlamak istiyorum.Yani wordpress.com'da kullandığım database xx.wordpress.com'a kurduğum wordpress'de de kullanılacak.wordpress.com'a kayıt olan xx.wordpress.com'a da kayıt olmuş gibi olacak.Ancak yazılar vs. hangisinde yayınladıysam onda kalacak.

Örnek olarak pilli network veya ibad verilebilir

Tarih: 11 ay #
  2. config.php de ki sql yollarını hostuna göre ayarlarsan olur.

3. o şekilde komple bir değişim oluyor.xx.wordpress.com'da wordpress.com oluyor ve yazılarda geliyor :(

4. hmm doğru o zaman sadece wp_users tablosunu ortak yapman gerekiyor bunun için db prefix le oynaman lazım ama denemedim :)
    mesela xx.ww.com dbsinde ki wp_users ile cc.yy.com dbsinde ki wp_users tablosu aynı olacak. aynı db de olacak. diğer tabloların prefixleri wp_categories değil de xp_categories gibi olacak.
    araştırmak, denemek lazım..

5. Aslında dediğin gibi olabilir.Ancak xx.wp.com da xp_ önekiyle tabloları oluşturunca, wp_users'ı onda kullanamam diye düşünüyorum.

6. acelesi yoksa buluruz bunu ya takma kafana :)
    pilli gibi network olayı ama vardır bir inceliği.
    wpmu incelemek lazım.

7. :D Acelesi yok.Ben de araştırıyorum.İnşallah buluruz :)

Bu arada yardımların için sağol

8. önemli değil kolay gelsin

9. Yaşasın Wordpress! :D

10. davey579 olayı aşmış :)

11. Teşekkürler çevirisiniz yapabilirseniz bende çok sevinirim :)

12. 1.Adım

İki wordpress yüklemeside aynı database içinde olmalıdır.Bunu, tablo ön eklerini düzenleyerek yapabilirsiniz.

2.Adım

wp-settings.php dosyasını, herhangi bir text-editörle açın:

$wpdb->users = $wpdb->prefix . 'users';

Satırını bulun

$wpdb->users = 'wp_users';

Bu şekilde değiştirin

$wpdb->usermeta = $wpdb->prefix . 'usermeta';

Satırını bulun

$wpdb->usermeta = 'wp_usermeta';

Şeklinde değiştirin

3.Adım

wp-includes/capabilities.php dosyasını, herhangi bir text-editor ile açın

$this->cap_key = $wpdb->prefix . 'capabilities';

Satırını bulun

$this->cap_key = 'wp_capabilities';

Şeklinde değiştirin

$this->ID, $wpdb->prefix.'user_level'

Satırını bulun

$this->ID, 'wp_user_level'

Şeklinde değiştirin.

//Diye bir çeviri olabilir :)

13. Teşekkürler
    şimdi ilk once kuracagı wpnin wp-settings.php ve capabilities.php düzenlemelerini yapıyorum sonra wp. dosyalarını upload ediyorum siteme mesela worlpress2 sonra wp-config.php ayarlarını ilk wp ile atnı yapıyorum kuruluma geçiyorum böyle yaptım localhostta çalıstı fakat ilk wp de olan konular ikinci kurulan wpde var :)

14. Tam olarak öyle değil.Öncelikle iki wordpress'ide kurun (Aynı DB adı, şifresi vs) ancak ikinci wordpress yüklerken, wp-config'de "wp_" şeklindeki yeri değiştirin.Herhangi farklı birşey yapın.İkinciyide kurduktan sonra, 2. ve 3. adımları takip edin.

15. evet oldu gibi :) ama capabilities.php ve wp-settings.php düzenlemelerini yaptıktan sonra durum degişti ikinci kurdugum wp hata veriyor admin sayfasına girmek istedigimde ""Bu sayfaya erişmek için yeterli izniniz yok."" dosyaları dogru düzenledim sanırım acaba sizin düzenlediginiz capabilities.php ve wp-settings.php dosyalarını upload edebilirmisiniz birde onları denesem

16. tamamdır oldu bir sorum var ikinci wpnin şifresi otamatik olarak ilk wp ile aynı oluyor bende böyle oldu normalmidir acaba ? yoksa yine beceremek bu işi :)

17. Evden internete giremediğim için dosyaları atamıyorum :( .Ama doğru yapmışsın ;) Aynı şifrelerle girmen gerekir.

18. ok bir sorum daha var :) şimdi bu işlerden fazla anlamayan biri olarak acaba bu yöntemin zararlı veya riskli bir tarafı varmıdır sizler bilirsiniz hani

olur ama su bu risk var şöyle böyle olabilir ilerde vs :) eminim msql sql plesk gibi yabancısı oldugum bu konularda uzman kişiler vardır forumumuzda bu konuda cevap yazabilirseniz sevinirim

19. Mysql uzmanı olmayan biri olarak söylüyorum; :) bence yoktur.

20. :) Teşekkürler

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.