Senin de belirttiğin üzere güncelleme büyük sorun.Ancak, wordpress-tr'nin bile 2.1.3 kullandığı dönemde, her güncellemeyi yükliycez diye birşey yok :)
Senin de belirttiğin üzere güncelleme büyük sorun.Ancak, wordpress-tr'nin bile 2.1.3 kullandığı dönemde, her güncellemeyi yükliycez diye birşey yok :)
ben şuan son sürüme geçtim.. yanlız :)
2.1.3 kararlı ve son sürüm olduğu konusunda kesin kararı verdim..
bu 2.2.1 bize bir sürü sorun çıkaracak.. demedi demeyin :)
allahdan 2.1.3 için db yedeği aldım :)
dediğine katılıyorum ama hangi sürümde olursan ol güncelleme ve ortam şartlarına uyum bence bir zorunluluk. ayrıca bizim gibi küçük bloglarla koskoca wordpress-tr sitesini karşılaştırmak doğru olmaz. büyük bir ihtimalle bağımlılık sorunları vardır.
yükleyeyim mi yüklemeyeyim mi diye bana sorarsanız yüklemeyin derim. internette bin bir çeşit eleman var. güncellemeleri yapmazsanız bir gün delinin biri gelir sitenizi cuk diye hackler. ama eğer biri çıkar ve bizlere evet ben bu konuda nitelikli birisiyim ve bu şekilde yapılmış sitelere update garantisi veriyorum hatta bunun eklentisini yazdım derse o zaman kimsenin bir şey demeye hakkı yok.
veri tabanı update'i yapılmadıkça sorun olmaz.. sonuçda değişen dosya ve kodları manul olarak ellede yapabilirsiniz.. sorun burda database güncellemesi çıkarsa ne olur?
aslında bu soruya bir cevap alabilsek çok güzel olur.
database güncellemesi çıkarsa ne olur?
wp eski sürümünü kurun ve bu işlemleri yapın sonra 2.2 database güncelemesi vardı onu yapın bakalım ne olacak.
wp eski sürümünü kurun ve bu işlemleri yapın sonra 2.2 database güncelemesi vardı onu yapın bakalım ne olacak.
2.1.3ten 2.2'ye yükselttim herhangi bir sorun çıkmadı..
arkadaşım şey 2.1.3 de database güncellemesi vardı :)
elim sürçmüş :)
yani 2.1.3 'den eski bir wordpress kullanıp 2.1.3 'e yada 2.2.2 geçmeyi denemelisin.
*emin olalım bi 10dk verirsen.. bi bakayım hemen.
en son database versiyonu 2.0 guncellenmis.. :)
demekki 2.0 versiyondan oncekilerde deneyim 2.0 geçirmek yada 2.2.2 geçirmeniz lazım
eylultoprak yazdıklarından net bir şey çıkaramadım. Ancak bana tam olarak hangi versiyondan hangi versiyona yükselteceğimi söylersen yapar ve sonucu buraya yazabilirim..
önce bunu kurup değişiklikleri buna yapın.
değişikleri yaptıkdan sonra versiyon günceleşmesi olarak bunu yapın. bu güncelleme sürümünde databasi günceleyecekdir. sorun çıkarsa bunda çıkarır. sonra versiyon 2.2.2 versinyona geçin..
yanlız her güncellemede değişiklikleri takip etmek zorundasınız..
çok büyük değişiklikler olmayacağını düşünsemde ilerki bir database güncellemesinde sorun çıkmayacak garantisi verilmez yanlız :)
http://codex.wordpress.org/Category:Changelogs
http://codex.wordpress.org/Current_events#WordPress_v2.0_Released
1.5.2 sürümünde wp-includes/capabilities.php ve db'de de usermeta tablosu yok onun için bu işlemleri yapamadım dolayısıyla güncelleme yapmaya da gerek kalmadı :)
ne yani şimdi çözüldü kesin değil mi?
öyleyse artık bu konu hakkında toparlayıcı bir başlık açabilirsin buraya da link verirsin konu çok dağıldı.
ne yani şimdi çözüldü kesin değil mi?
1.5.2 sürümünde aynı db'ye 2 wordpress kuramadım onun için db güncellemesi olunca bir sorun çıkar mı bilemiyorum hala..
kötü haber. wp 2.3 beta 2 'de dosya değişiklikleri yapılamıyor çünkü belirtilen yerde yoklar :)
sanırım bir yanlışlık oldu :) ben eksik bir şeyler yapıyorum sanırım :)
gev 2.3 beta 2 için şu dosyaları düzenleyip atar mısın sende verilen hatanın aynısını veriyor şuan bende ve kafam basmıyor bugün :( sanırım beynime çok yüklendim son 4 günde anlamıyorum yatıp uyumam lazım ama uyumayacağım
Bilgilendirme;
Simple taggin kullanıyorsanız eğer ve all in one seo kullanıyorsanız nedense site title 'i ilk sitenin ayaları ile aynı oluyor. Sadece etiketlere tıklandığında.
www.eylulgunesi.com ve http://siirdefteri.eylulgunesi.com 'dan deneyebilirsiniz.
Ve bir şey data btev adlı kimler blogda hangi işlemler yapıldığını gösteren eklenti ikinci blog'da çalışmıyor.
2.3.1 wordpress sürümünde verilen değişiklikler hariçde
256 satırdaki update_usermeta($this->ID, $wpdb->prefix.'user_level', ''); değiştirmeyin çalışacakdır.
Peki yeni kurulum sırasında ortak kullanıcıların giriş yapabileceği birden fazla wordpress yüklemek istersek table prefix (tablo öneki) nde wp_ yerine ne yazmak gerekir.
Sonrasında config.php'de ne tür değişiklikler yapmak lazım.
wp-config.php dosyasını açın, 16. satırdaki tablo ön ekini istediğiniz gibi yapın. Standart hali wp_ 'dir.
Ayrıca bu başlıkda konu dağıldığı için ben her sürüm için gerekli dosyaları düzenleyip indirme adresini veriyorum.
Arkadaşlar aynı şekilde Wordpress 2.5.1 için user tablosunu birleştirmek istiyorum.
Fakat wp-settings.php de düzenlemesi yapılacak gerekli kodlar bulunmuyor.2.5.1 için çözüm öneriniz var mı ?
Bu konu biraz uzadığı için kolay takip edilsin diye burda yenisi var. 2.5.1 için malesef çözüm bulunmuş değil. En azından bir çözüm varsa da bilmiyorum :)
Bu konu yeni mesajlara kapalı.