Merhaba,
Sitenizi gezdim genel olarak yeni başlayan biri için gayet başarılı diyebilirim. Özellikle sade olması, minimalist yaklaşımı olanlar ve içeriğe önem verenler için daha iyi olacaktır ;)
Önerilerinizi bekliyorum demişsin ben de wp ye yeni başlayan biri olarak bir kaç ipucu vermek isterim o zaman;
Kenarlardaki mavi renk çok kötü durmuyor ama değiştirmek istersen, Ali 'nin söylediği gibi koyu bir gri ton yada mavinin biraz daha desature tonunu kullanabilirsin.
Üstteki, site adının yazılı olduğu resim sadece yazı olduğundan biraz büyük kaçıyor, çok karmaşık olmayan bir fon fotoğrafı yada resmi yerleştirilip, site adı üstüne yazılabilir. Ya da resim bir miktar küçültülebilir.
Benin kıl olduğum ve malesef çoğu temanın css lerinde yer almayan img tagını değiştirerek veya yoksa ekleyerek, postlarda bulunan resimlere sade bir çerçeve eklenebilir ve yazılardan bir miktar boşluk ile ayrılabilir. bkz. hakkiceylan.com ve azpismis.com bu iki wp yapalı bir ay olmadı, ikisinde de img tagını css lere ekledim veya değiştirdim.
Gördüğüm kadarıyla kalıcı bağlantı ayarları varsayılanda bırakılmış, onu da arama motoru dostu dediğimiz şekle getirebilirsiniz,(Wp rehberinde bulabilirsiniz) böylece size daha fazla okuyucunun ulaşmasını sağlarsınız.
Sol kolondaki "Hakkında" kısmı kaldırılabilir. Zira üst menüde Hakkında butonu var ve yine üst tarafta site başlığının altında aynı yazı tekrar ediyor.
Bir miktar obsesif kompulsif yaklaşım sergilemiş olabilirim, gecenin bu saatinde 8-)