WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Blog Analizi

entelektuel

(14 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce amarat tarafından başlatıldı
  • amarat tarafından son cevap

Etiketler:

1. www.entelektuel.com

birkaç ay önce wordpress kurulumunu arkadaşlarına yaptıran , theme değiştirmeyi atomun keşfi kadar zor bulan , sayfalar nasıl oluyorda oradan oraya değiştirelebiliyor.Bütün bunlar nedir necidir demeden edemeyen olan benin wordpress-tr forumlarını takipe derek kendi başıma ve birkaç dış destekle ( destekleyenler sayfanın altındadır ) kendim yaptım.Önerilerinizi bekliyorum.Evet kenardaki mavi uymadı ama ne yapabilirim bu konuda özellikle destek istiyorum.

kullanıdıgım tema : http://themes.wordpress.net/columns/3-columns/504/sky3c/

1 yıl önce #
  2. Yeni başlayan birisi için gayet iyi başarmışsınız, tebrik ederim. Sizin aksinize kenardaki mavi rengin o kadar da kötü olmadığını düşünüyorum. Eğer değiştirmeniz gerektiğini düşünüyorsanız belki koyu bir gri tonu da iyi durabilir.

1 yıl önce #
  3. teşekkürler ali sen ve hasan olmasaydı bu site olmazdı. teşekkürler ciddi manada bir ay oncesine kadar hiçbirşey bilmezken şimdi bu siteyi yapabildim.sitedeki sadelik ise sadeyi seçmemden dolayıdır yoksa janjanlısınıda yaparım ne de olsa bulmaca değil mi ? kopya çekerim önceki sayılardan :=)

1 yıl önce #
  4. ne de olsa bulmaca değil mi ? kopya çekerim önceki sayılardan :=)

:)

Evet o da başlangıçta iyi ve öğretici bir taktiktir. Hazırdaki bir örneği inceleyerek öğrenmek, üzerinde denemeler yapmak çok işe yarar ;)

1 yıl önce #
  5. Merhaba,
    Sitenizi gezdim genel olarak yeni başlayan biri için gayet başarılı diyebilirim. Özellikle sade olması, minimalist yaklaşımı olanlar ve içeriğe önem verenler için daha iyi olacaktır ;)

Önerilerinizi bekliyorum demişsin ben de wp ye yeni başlayan biri olarak bir kaç ipucu vermek isterim o zaman;

Kenarlardaki mavi renk çok kötü durmuyor ama değiştirmek istersen, Ali 'nin söylediği gibi koyu bir gri ton yada mavinin biraz daha desature tonunu kullanabilirsin.

Üstteki, site adının yazılı olduğu resim sadece yazı olduğundan biraz büyük kaçıyor, çok karmaşık olmayan bir fon fotoğrafı yada resmi yerleştirilip, site adı üstüne yazılabilir. Ya da resim bir miktar küçültülebilir.

Benin kıl olduğum ve malesef çoğu temanın css lerinde yer almayan img tagını değiştirerek veya yoksa ekleyerek, postlarda bulunan resimlere sade bir çerçeve eklenebilir ve yazılardan bir miktar boşluk ile ayrılabilir. bkz. hakkiceylan.com ve azpismis.com bu iki wp yapalı bir ay olmadı, ikisinde de img tagını css lere ekledim veya değiştirdim.

Gördüğüm kadarıyla kalıcı bağlantı ayarları varsayılanda bırakılmış, onu da arama motoru dostu dediğimiz şekle getirebilirsiniz,(Wp rehberinde bulabilirsiniz) böylece size daha fazla okuyucunun ulaşmasını sağlarsınız.

Sol kolondaki "Hakkında" kısmı kaldırılabilir. Zira üst menüde Hakkında butonu var ve yine üst tarafta site başlığının altında aynı yazı tekrar ediyor.

Bir miktar obsesif kompulsif yaklaşım sergilemiş olabilirim, gecenin bu saatinde 8-)

1 yıl önce #
  6. Benin kıl olduğum ve malesef çoğu temanın css lerinde yer almayan img tagını değiştirerek veya yoksa ekleyerek, postlarda bulunan resimlere sade bir çerçeve eklenebilir ve yazılardan bir miktar boşluk ile ayrılabilir. bkz. hakkiceylan.com ve azpismis.com bu iki wp yapalı bir ay olmadı, ikisinde de img tagını css lere ekledim veya değiştirdim.

--------
    Bu eklentiyi bizlerle de paylaşırsanız , esasında bunu bana siteyi gösterdiğim bir arkadaşta demişti ama nasıl yapacağımı bulamamıştım.

--------
    Kolonu kaldıracağım evet haklısınız, kalıcı baglantı ayarlarınıda ben wp de denilenden yaptım zaten sadece postname ayarını yaptım ve htacces dosyası olması lazım onu düzelttim.ama hiç armaa motoruna kaydettirmedim daha.esasında ciddi manada google a nasıl kayıt olunur onu dahi bilmiyorum :=)

1 yıl önce #
  7. bu bir eklenti değil sadece temadaki style.css (bazılarında layout.css de olabilir) dosyasında yapılan ufak bir değişiklik..
    örneğin benim eklediğim kod;

img {
    margin: 2px 10px 2px 0;
    padding: 8px;
    border-top: 1px solid #ddd;
    border-left: 1px solid #ddd;
    border-bottom: 1px solid #c0c0c0;
    border-right: 1px solid #c0c0c0;
    background: #FFFFFF;
    text-decoration:none;
    -moz-border-radius:5px;
    }

1 yıl önce #
  8. ama bunu style.css de nereye yerleştirecegiz ?

1 yıl önce #
  9. style.css de neresi olduğu önemli değil, eğer img tagı yoksa en alta yerleştirebilirsin, fakat bunu eklersen tüm eklediğin resimlere bu şekilde çerçeve eklenecektir, aklında olsun. örneğin hakkiceylan.com da rss beslemelerine de cerçeve eklenmiş farkettiysen fakat beni rahatsız etmediği için kaldırmadım. style.css yi bana gönderirsen düzenleyip sana dönerim.

not: "-moz-border" firefox için köşelerde yuvarlama yapıyor, ie de çalışmıyor, istersen silersin.

not 2: bir de sermaye şirketi adlı yazıda "evinde çorpa ördügü" yazıyor :P

1 yıl önce #
  10. Elinize sağlık, gayet sade güzel olmuş; iyi bloglamalar.
    Kalıcı bağlantıları düzenlemenizi öneririm, ve yönetim panelinden blog ismini sanırım boş bıraktınız, o yüzden isim boş gibi görünüyor şu an; onu da değiştirmenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin. :)

1 yıl önce #
  11. Hasan evet site ismini boş bıraktım bununda sebebi eger Entelektuel.Com yazan o mavi resimin üzerinde o çıkacaktı bende orada çıkmasını istemiyordum o yuzden eklemedim .Yani tamamen bilinçli bir şey :=)
    Kısa zaman içerisinde muhtemelen arkadaşıma yukarıdaki resmi yollayıp Evet o Entelektuel.Com esasında bir resim onun altında deişik sözler yazıp her seferşinde onunla açılmasını yapacagım.Sitem Hakki Bey'inde dediği gibi minimalist yani show yapmaya gerek yok. :=)
    Lakin Hakkı Bey'de siz de dediniz ki kalıcı baglantımı düzenlememi önerdiniz ama ben bunu zaten yaptımki.
    Kalıcı baglantılardan sadece /%postname%/ gibi bir kodu yaptım sonra htaccesi düzenlemelisiniz dedi bunu yaptım.Gereken kodu oraya yerleştirdim
    ve şu kodu yazdım

+# BEGIN WordPress
    +
    +RewriteEngine On
    +RewriteBase /
    +RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    +RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    +RewriteRule . /index.php [L]
    +
    +# END WordPress

Yanlış mıdır da ? hem neden bunu düzenlemem gerektigini söylüyorsunuz ? yani eksik ne gordunuz de bunu söylüyorsunuz ben çözemedim de.

1 yıl önce #
  12. kalıcı bağlantılarda şu an sorun görünmüyor, css dosyasını eposta ile gönderdim. iyi seneler ve iyi bayramlar..

1 yıl önce #
  13. Hımm Güzel olmuş...

1 yıl önce #
  14. Arkadaşlar sizden sitem hakkında bir yardım istiyorum.Siteme giren arkadaşlar ve iletişim bölümünden tarafıma gelen maillerde sitede çok az resim oldugundan yakınıyorlar hoş her yazıda bir tane oluyor muhakkak neredeyse ama gene de bir resmilik var. bunu ortadan kaldırmak için pop up yapıp milllete çiçek gösterecek değilim tabikide ama ne yapabilirim sizce ? teşekkürler.

www.entelektuel.com dan bahsediyorum..

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.