WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Tema dosyalarını düzenlemek

(5 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce platon tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. merhabalar,
    ben wordpress in yeni kullanıcılarında biriyim. sayfamdaki renkleri yazıları değiştirmeye çalışıyorum. Bunu da "style.css" yi dreamweaver da editleyerek yapmaya çalışıyorum. tek yolu bu mudur acaba? ben uluslararası ilişkiler öğrencisiyim acaba programlama mı okumam gerekiyodu :) şimdiden teşekkürler

Yönetici notu: Lütfen yeni bir konu açmadan önce ana sayfamızda sabit olarak duran forum kuralları ve forum kullanımı konularını okuyun, konu başlıklarınız açıklayıcı olsun. Başlık düzenlendi. [Hasan]

1 yıl önce #
  2. Sunucunuz, üzerinde de css dosyanızı düzenleyebilirsiniz, Easyphp programı ile bilgisayarınızda sanal sunucu oluşturup, orada Wordpress kurup deneme yanılma yaparak css dosyanızı düzenleyebilirsiniz, an gelir lazım olur deyip, buradaki dosyayı indirebilirsiniz.

("a" veya "b" de okusanız Kissinger veya Gates'de olsak, gereği yokken ""ben" kipi ile cümle kurmamak uluslararası ilişkilerde de, gerçek ilşkilerde de daha hoştur).

1 yıl önce #
  3. sana fatih i tavsiye edebilirim ne illa sadece bilgisayar mühendislerimi yapıo sanki:)

1 yıl önce #
  4. bu konuda gerçek bir acemiyim. mesela bilgisayarda sanal sunucu oluşturmak ne demek :) easyPHP programını yükledim ama nasıl kullanılır anlamadım.. eğer bu konuda bana msn adresini verip az da olsa yardım edebilecek arkadaşa minnettar kalırım :)

1 yıl önce #
  5. Programı kurduktan sonra, "simge olarak" görev çubuğuna küçültün, simgeye sağ tıklayıp, konfigürasyon/phpmyadmin e tıklayın, açılan sayfada "veritabanlarını" tıklayın, "plakton" (mesela) adında yeni veritabanı oluşturun, sayfayı kapatın, c/program files/easyphp/www (kök dizininiz bu www klasörüdür) ye gidin içine "platon" (mesela) adında bir klasör oluşturun (bkz.resim), bu klasör sizin sanal sunucunuzdaki, Wordpress kurulum dosyalarınızı atacağınız/kuracağınız yerdir, buradan indireceğiniz Wordpress kurulum dosyalarını oluşturduğunuz platon adlı klasöre atın, dosyada wp-config-sample.php adındaki dosyanın, adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra içindeki,

define('DB_NAME', 'plakton'); // Veritabanı adı
    define('DB_USER', 'root'); // MySQL kullanıcı adınız
    define('DB_PASSWORD', ''); // ...ve MYSQL parolası

satırlarını bu hale getirip, değişikliklere evet diyerek dosyayı kapatın, tarayıcınızın, adres satırına, http://localhost/platon/install.php yazın, bundan sonra normal Wordpress kurulumunu yapın, kurulum sonunda sanal site adresiniz; http://localhost/platon dur.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.