WordPress Türkiye Forumları » WordPress Servisleri

Blogu siteye yönlendirme

(6 posts)
  • 1 yıl önce Suat tarafından başlatıldı
  • amarat tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. Suat
    Üye

Arkadaşlar,

Öncelikle bu konuda kelimenin tam anlamıyla zır cahil olduğumu belirteyim.

Benim oldukça faal bir xxx.wordpress.com blogum var. Şimdi başka bir isme bağımsız alan adı aldık ve xyz.org adresine Wp temasına blogu tüm arşivi ile taşıdık. Taşınmayı da ilan ettik.

Benim eskiblogumun birçok yerde linki var. Bir süre sonra eski blogumun ana adresine tıklayanların (xxx.wordpress.com) direk yeni adrese yönlenmesini ve yeni adresin (xyx.org) açılmasını istiyorum.

Mesela dikkatimi çeken bir örnek vereyim. Şu blogu tıkladığımda,

http://scobleizer.wordpress.com/

Şurası çıkıyor:

http://scobleizer.com/

İşte bunun gibi istiyorum. Fakat benim adreslerim dediğim gibi bu örnekde ki gibi (scobleizer) aynı değil. Wp ücretsiz blog olan "xxx" ise yeni site "xyz"

Bu yönlendirme mümkün mü, nasıl?

İkinci olarak da diyelim ki bu yapıldı. Google'dan eski blogun ana sayfasına değil de arşivdeki sayfalara gelen çok oluyor. Onlarda mecburen yeni adresin ana sayfasına mı -ya da ilgili sayfanın yeni sitedeki alanına mı- yönlenecekler yoksa eski blogdaki yazıları okuyabilecekler mi? Yani sadece anasayfayı tıkayanlar mı yönlenecek?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Tarih: 1 yıl #
  2. Tercihler > Alan Adları > add domain to blog

Buradan olması lazım.

3. Suat
    Üye

Sayın Amarat, teşekkürler,

Onu denedim. Şöyle bir ifade çıkıyor sayfada:

xyz.org ile ilgili muhtemel sorun

We were unable to verify that dusunceler.org is pointing to WordPress.com. If you own this domain, follow the directions below to get it ready for your blog. If you don’t own it, try a different name to see if something else is available. If the domain is available, you may be able to register it with another registrar and then map it to your blog.

Nasıl çözülür

Using the DNS tools provided by your domain registrar, remove any existing nameservers and add the following:

* NS1.WORDPRESS.COM
    * NS2.WORDPRESS.COM
    * NS3.WORDPRESS.COM

O zaman geri dönün ve tekrar deneyin. Değişikliklerin sistem tarafından algılanması bir kaç saat alabilir.

Eğer hepsi başarısız olursa

If you need help, or if your registrar recommends a different solution, please contact support via the Feedback link at the top right of this page. We will help you sort it out.

Sorun org. uzantısından kaynaklanıyor sanırım. Ama çözüm önerisinden birşey anlamadım. Help!.. :-)

4. Sorun alan adınızın DNS değişikliğini gerçekleştirmemiş olmanızdan kaynaklanıyor. İlk önce alan adınızın yönetim paneline gidin ve oradan DNS kayıtlarını;

NS1.WORDPRESS.COM
    NS2.WORDPRESS.COM
    NS3.WORDPRESS.COM

olarak değiştirin. Bu işlemin gerçekleşmesi en çok 48 saat sürer, fakat çoğu kez duyurunun kayıtları saklayan DNS sunucularına dağıtılması daha kısa sürmektedir. Daha sonra alan adınızı eklediğinizde sorun yaşmazsınız.

Not: Yazıyı, orada tartışılmasını daha uygun bulduğum için WordPress Servisleri başlığı altına taşıdım.

5. Suat
    Üye

Çok teşekkürler Ali Bey,

Bunu deneyeceğim. Sonucu burdan duyururum.

6. bunu denedikten sonra bizede yaz Suat çünkü bende aynı şekilde bir başka domainimi yine buraya yoınlendirmek istiyorum.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.