adminpanelim türkçe değil nasıl türkçe yaparım? wp-configden tr_TR olayını yaptım admin paneli ingilizce acaba ayrdımcı olurmusunuz? şimdiden teşekürler herkese
adminpanelim türkçe değil nasıl türkçe yaparım? wp-configden tr_TR olayını yaptım admin paneli ingilizce acaba ayrdımcı olurmusunuz? şimdiden teşekürler herkese
İlk olarak wp-config.php dosyanızda aşağıdaki satırın bulunduğundan emin olun;
define (’WPLANG’, ‘tr_TR’); (KOd’un 20′inci satırda olması gerekli)
WordPress kök dizini altında /wp-content/languages/ yolunu kontrol edin, tr_TR.mo isimli bir dosya olması gerekiyor. Eğer yoksa yeniden göndermeyi deneyebilirsiniz..
Son olarak WordPress’in “localization” desteği 64bit sistemlerde iyi çalışmamasından kaynaklanıyor denilmiş wordpress destek forumlarında..
wp-includes/gettext.php dosyanızı açın ve 100. üncü satır civarı gidin..
$this->enable_cache = $enable_cache;
// $MAGIC1 = (int)0×950412de; //bug in PHP 5
$MAGIC1 = (int) - 1794895138;
// $MAGIC2 = (int)0xde120495; //bug
$MAGIC2 = (int) - 569244523;
$MAGIC3 = (int) 2500072158; // <—– BU SATIRI EKLEYIN
$this->STREAM = $Reader;
$magic = $this->readint();
if ($magic == $MAGIC1 || $magic == $MAGIC3) { <—– // BU SATIRI DEGISTIRIN
$this->BYTEORDER = 0;
} elseif ($magic == $MAGIC2) {
$this->BYTEORDER = 1;
} else {
$this->error = 1; // not MO file
return false;
}
dostum bu söylediklerin zaten varrr? olmadı hala
localde mi deniyorsunuz. lcoalde değilse.. adresi verebilir misiniz.
deneme adlı bir kullancı kayıt edebilir misin.. sifresi deneme olarak seviye uye olsun.
kardeş pardon dün yazamadımda biarkadaşım halletti sağolsun benim serverimde oluyomuş öle düzellik.
nasıl düzelte bildiniz acaba...
lütfen birileri şu server kaynaklı hataların açıklamasını yazsın. Ayıptır yahu... Neymiş arkadaşı çözmüş. E bizim yok ki arkadaşımız çözücek. Ayrıca buradan cevap beklemişsin ki, arkadaşın yokmuş forumdan medet ummuşsun. Ama zahmet edip de paylaşmamışsın.
Ayıp...
gettex hatasının server kaynaklı olduğunu biliyorum. 2.0 dan 2.3 e kadar tüm sürümleri denedim üşenmeden. İngilize kurunca sorun yok, Türkçe kurunca sorun var.
Rica etsem konuyla ilgili bilgisi olan varsa çözümü paylaşabilir mi acaba?
bir başka konuda cevap verdim.. sinir yok çabuk yaşlanırsın.
Soruma cevap vericek biri yokmu acaba?
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.