WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Sayfa içinde açılır menü

(18 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce zeminkat tarafından başlatıldı
  • amorphinejazz tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Selam arkadaşlar....
    Ben Bir Ana sayfa içinde bir çok alt sayfa sunmak istiyorum..

Örneyin Üye ol diye bir ana sayfamız var..
    Bu sayfa tıklandığı zaman bazı yazı halinde sunduğumuz bilgiden sonra..

üye ol
    giriş yap
    şifre hatırlatması
    üyelik sözleşmesi
    yasal uyarı
    manifesto

Gibi açılır menü ekleyemedim
    Örnek olarak şu resimdeki gibi
    açılır menü

1 yıl önce #
  2. merhaba js ile olur ancak bu dropdown menu olarak aratırsanız google gibi sitelerde bulabilirsiniz.

benim sitemdeki gibi bir şey isterseniz şöyle bi kod parçası var belki fikir verip geliştire bilirsiniz.

DivShare File - sifre_menusu.phps

sayfa içinde açılır menu php kodu ise exec-php eklentisine ihtiyaç duyabilirsiniz...

1 yıl önce #
  3. eylultoprak, araştırma için güzel bir fikir haklısın js olabilir...
    konuyla ilgili zaten hala araştırma içindeyim ben çözüm bulunca paylaşıma sunucam... birde yeni aklıma gelen bir uygulama var sanırsam yapabilirim.

örneğin uyelik.php adında bir sayfa oluşturup temanın içine atıp diğer yönetimden oluşturduğum alt sayfaları kod ile çağırabilirim bu oluşturduğum uyelik.php sayfasına açılır menü bileşenini ekleyebilirsem tam süper olur ama hala çalışmaktayım...
    bununla ilgili bilgisi olan fikir veren olursa sevinirim
    tşkler

1 yıl önce #
  4. Sordum fikir aldım ve başardım :)

Biri demiştiki... herşeyinde eklentisini aramayın bazı isteklerinizi java gibi kodlarla kendiniz halledersiniz diye nasılda hak vermiştim...

Sayfa içine benim gibi dropdown menu eklemek isteyen arkadaşlar...

öncelikle, oluşturmak istediğimiz sayfamızın için

<?php
    /*
    Template Name: sayfa adı
    */
    ?>
    <?php get_header(); ?>

buraya daha sonra ekliyeceyimiz kod gelecek

<?php get_footer(); ?>

şu kodu alıp sayfaadi.php olarak kaydedelim ve bir kenarda dursun...

Daha sonra tercihim dreamweaver açıp kendimize istediğimiz gibi dropdown menu oluşturalım... şöyle tarif edeyim.
    1
    öncelikle object menüyü Forms görünümüne getirelim.
    Jump menüyü sayfada nereye eklemek istiyorsak imlecimizi oraya konumlandıralım. Sonra Formas menüsünden insert jump menüye tıklayalım. (resim1)

Karşımıza resim2 deki gibi bir pencere gelecektir.

2

Burada; Menu items: ekleyeceğimiz linklerin ve adlarının göründüğü alan,
    Text: Ekleyeceğimiz linkin adı, menü öğesi. When Selected, Go To URL: O seçenek seçildiğinde gidilecek olan sayfa. Open URLs In: Gidilecek linkin hangi pencerede açılacağı. Eğer frameli bir sayfa ise burada seçeceğimiz değer target taki gibidir. Örneğin mainFrame seçmek gibi. Frame yoksa Main Window seçili kalabilir.

3

Option seçeneklerinde ise;
    Insert Go Button After Menu: Listemizin sağına bir go butonu ekler. Linki seçtiğimizde go butonuna tıkladıktan sonra sayfaya gidilir. Bu seçenek seçili değil olarak bırakılırsa, linki seçtiğimiz an ilgili sayfaya gidecektir.

Select First Item After URL Change: İsmindende anlaşılacağı üzere,link değişse de Jump Menünün ilk elemanı hep görünen eleman durumundadır.
    Seçeneklerin anlamlarını gördüğümüze göre, örneğimizi yapmaya başlayabiliriz.
    İlk olarak text alanına about yazıyoruz. Go to URL ye about.htm tanımlıyoruz. Bu örneğimiz Frame li olmadığı için menu name i aynı bırakıyoruz. Go butonlu liste olsun diye de options tan ilk seçeneği seçiyoruz. Sonra üstteki + butonu ile ikinci linkimiz içinde aynı değerleri giriyoruz. Bu işlemi kaç tane linkimiz var ise tekrarlıyoruz.

Linklerimizi tamamladıktan sonra Ok tuşuna basıp işlemimizi tamamlıyoruz. (resim3) Sayfamızı kaydediyoruz. Şimdi örneğimize browserda bakabiliriz.
    Varsayalım ki Jump menünüzde hata var ve düzeltmek istiyorsunuz ozaman sayfaya eklediğiniz Jump Menüyü seçiyorsunuz ve Properties panelinden List Value butonuna tıklıyorsunuz buradan jump Menünüzü edit edebilirsiniz.

Dreamweaver ile olan işimiz bitti bu oluşturmadan sonra sayfamızı herhangi bir isimle .php olarak kaydedelim..

ve içinden sadece <script type= ile başlayan kodu sonuna kadar alıp yukarıda verdiğim kodun arasına yapıştırım kaydedelim..

ve son olarak bu yeni sayfamızı temamızın içine atalım .. sonra yönetimden yeni bir sayfa oluşturum sayfa şablonu olarak bu yeni yaptığımız sayfayı gösteriyoruz ve yayınla diyoruz..

Bu kadar.. denedim test ettim ve sorunsuz süper oldu...

1 yıl önce #
  5. Şu an sitem çökmüş durumda, yarın İnşallah güzel bir menü paylaşırım.

1 yıl önce #
  6. =) hangi eklentiyi kurdun canarkadaş aynı eklentiden muzdırap olduk gibi geldi zor düzelttim :) bilgi verirsen yardımcı olmak isterim..

1 yıl önce #
  7. canarkadaş şu sitene eklemiş olduğun akordion menu orneği varsa alayım.. :)

bende akardion menu yapmak istiyorum.. mumkunse aynısının akardionuda elimizde varsa hocam bi el at şu işe :)

sende bayağı örnek var galiba..

1 yıl önce #
  8. Teşekkür ederim, keşke eklentiden olsa, İE de sitem açılmıyor resimdeki uyarıyı veriyor, kapanıyor sabah tan beri denemediğim şey kalmadı 2 kez siteyi yok ettim 5 dakika oldu geri getirdim, ama İE de aynı hatayı veriyor, aynı domain de deneme sitem var aynı eklentileri orayada kurdum orada yapmıyor bir çözüm öneriniz varsa çok makbule geçer,..

Akordion menüyü buradan (divshare) indirebilirsiniz, yarın 7,8 tane ayrı başlıkta paylaşmayı düşünüyordum, siteyi geri getirdim İE de deneyince ben çöktüm, yarına Allah kerim.

1 yıl önce #
  9. canarkadaş iki sorun var.. bir js kodlarında bir problem. iki hacklenmiş olma ihtimalin :)

ikinci ihtimal daha yüksek gibi.. wordpress update işlemini tekrar yapmanı önerebilirim. yaptın mı yapmadın mı tam anlayamadım.. :) dosyaları yeniden atabilirsin.. bir ihtimalde temanın 2.2.2 sürümüne pek haiz olmaması :)

gerçi bunu 2.2.2 geçtikden sonra mı önce mi yaptı bilemiyorum..
    bütün eklentileri kapatıp bi öyle açmayı dene bence.. temanı değiştir vs vs.. biraz daha bakayım..

1 yıl önce #
  10. kesin olarak java script diyorum.. js ie'de kapatınca siten açıldı hata kodu

uncaught exception: Location.toString çok fazla bilgi yok :) kalanı sana kalmış..

1 yıl önce #
  11. son bir şey daha sadece ana sayfada yapıyor.. o zaman oraya biraz yoğunlaşmalısın. ana sayfada olup da konu içlerinde hangi dosyalar çalışmıyorsa onda olabilir.. birde dikkatimi çekti bayrak gözükmüyor ama kendi linki var.. :)

1 yıl önce #
  12. cevabı veriyorum..

sol menu ve bu sağda sürekli kayan menuye yoğunlaş benden bu kadar :)

1 yıl önce #
  13. Çok sağol EylülToprak, sayende her sayfada yapmadığını anladım, ve hatayı verdiği sayfalarda wordtube vardı, deneme sitemde ve localde wordtube aktif olmasına rağmen yazılarda veya başka bir yerde kullanılmamıştı ben bu nedenle oralarda yaptığım denemelerde hata vermediği için eklentilerden şüphelenmemiştim, wordtube ile birlikteliğimize son verince düzeldi, biraz uyumam birde senin el atman gerekiyormuş, üstte yazdıklarının hepsini yapmıştım, bu vesile ile güncelleme yaptım, js leri tek dosyaya topladım, hostu aradım, googleda "ie de bu siteyi..." diye aradım, bende 13950 tane js olduğu için bende hep onlara yönelmiştim, :) tekrar çok sağol, yukarda yazmayı unutmuşum, Akordion menü kurulumu dosyada mevcut ve çok kolay, dosyaya kem kendi kullandığımı hem orijinal menü dosyalarını koydum, senin temaya uyarlamak için renk değişmek gerekebilir amorphieus tu galiba dün sana resimlerde veya flash da yardım edebilirim diyordu, ondan bir rica etsen, bir yerde hata verse de bende sana yardım edebilsem.. :)

1 yıl önce #
  14. bi konuda iki sorun çözüldü :)

1 yıl önce #
  15. yan menüyü nasıl kurcaz abi? eylültoprak bir sorun daha :))

1 yıl önce #
  16. buranın havası bozulmasın sen bi konu aç arkadaşım.. :)

1 yıl önce #
  17. :) hemen

1 yıl önce #
  18. açtık konuyu eylültoprak slayt yan menü (akordiyon menü olarak) hadi oraya :))

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.