youtube den begendigim bir videoyu yazima nasil eklerim.
bunun icinde ayriyetten bir eklenti yuklemem gerekiyormu?
youtube den begendigim bir videoyu yazima nasil eklerim.
bunun icinde ayriyetten bir eklenti yuklemem gerekiyormu?
tamam yaptim yinde saolun
saol
teşekkürler pilaki bende arıyordum ve senin kullandıgın plugini begendim.teşekkürler.
Arkadaşlar benimde aynı konuyla alakadar bir sorum olacak.
yanlız ben fazlaca acemiyim.
Zaten blogu başkası kurdu ama ben yöneteceğim.
biz bir video sitesi açtık. www.videoalemi.net tıklarsanız göreceksiniz ki video yok.Çünkü ekleyemiyoruz.
klip.wordpress diye blogum var.oraya eklediğim şekilde bu yeni yere de eklemeye çalıştım fakat sonuç sıfır.
Ben eklenti falan ne işe yarar onu bilmiyorum.
ama arkadaşı haberdar ederim o ekelntiyi ekler.
benim sorum şu ki:
eklentiyi ekledik diyelim.sitemiz video eklenebilecek hale geldi.
peki ekleme işlemini nasıl yapıyorum.
mesela video.google den ve youtubeden veya başka bir siteden video eklemek istiyorum.kod mu kullanacağım.yoksa eklentilerden gelen başka özellikleri kullanarak mı yapacağım.aydınlatırsanız sevinirm.şimdiden çok teşekkürler.
pluginin kurulması
http://www.skarcha.com/wp-plugins/wpvideo/
şuradan video ile ilgili paketi indiriyorsunuz zipten cikiyorsunuz.
ve wordpress'in dosyalarinin bulundugu dosyalarin icinde wp-content dosyasini bulacaksiniz, dosyanin icine girip paketten cikardiginiz dosyalari "plugins" dosyasina atacaksiniz.
sonradan.
pluginin etkinleştirilmesi
sitenize admin girisi yaptiktan sonra; bu islevi gerceklestirmek icin http://www.siteniz.com/wp-login.php adresini kullanabilirsiniz. sonradan
eger blogunuz ingilizce ise yönetim panelinde;
"plugins" bu sekmenin icinde ilgili eklentiyi bulup, etkinleştiriyorsunuz.
kullanım
yazı yazarken yani yönetim panelinde iken "write" sekmesini kullanırken. metin kutusuna "<video>yuotubeadresi</video>" ekliyorsunuz. ve videonuz sayfada gösteriliyor :)
inşallah açıklayıcı olmuştur.(pek anlamam bu işlerden)
ben hazır olan indirilmeden direk internetten yapılan blog aldım (wordpress tabii) ücretsiz olandan peki buraya nasıl video ekliyoruz yada ekleyebiliyormuyuz. acil cevabınızı bekliyorum saygılar.
evet arkadaşlar ücretsiz bloglara video eklenebiliyor mu söylediğiniz yöntemlerle ya da daha başka bir yöntemle. siteyi açtık açmasına ama geliştirmek daha büyük sorun ve daha önemli. teşekkürler
Üçretsiz host sağlayıcınız eklenti kurmanıza izin veriyorsa sitenizde video gösterebilirsiniz.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.