WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

default temada sağ blok

(8 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce kurtcuk tarafından başlatıldı
  • anakin tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. ARkadaşlar bir yazının başlığını tıklayınca açılan sayfada sağ blok yok, bunu nasıl ekleyebilirim?

1 yıl önce #
  2. anakin
    Üye

ne demek istediğini daha açık bir şekilde anlatmalısın :)

1 yıl önce #
  3. Temada ki single.php dosyasının en altındaki get_footer() kodunun üstüne get_sidebar() kodunu eklerseniz tekil yazılarda da sidebar görünür.

1 yıl önce #
  4. benimde bir sorunum var hemde çok basit.
    ben cpanelden wordpressi kurdum
    www.entelektuel.com/crm
    bu adrese kurudm lakin theme değiştiremiyorum .
    inanın sizler için çok basit olan bu sorun benim için çok zor.
    http://themes.wordpress.net/download.php?theme=547
    bu themeyi bilgisayarıma yukledim ama hosta yukleyemedim yani thememi değiştiremiyorum. bir de bunu nasıl türkçeleştirirz. sizler yazmışsınız ne güzel *.mo dosyasını deiştirilecek ama sırf onu deiştirmekle yetiyor mu ? birde *.po dosyası var bu *.po dosyası ile o alakalı mı ? dili türkçeleştirirken çok fazla yerde oynama yapılıyor mu ?
    şimdiden teşekkürler.
    Birde esasında ben www.netlarus.com/amarat adresindeki blogumu taşımak istiyorum kendi hostuma am abuna imkan yok sanırım çünkü netlarus uzerinden bagımlıyım siteme . bunun için oradaki sitemi kendi hostuma nasıl atarım netlarusun yöneticilerinin yardımı olmadan. hoş netlarus satıldı ilgilenende yok ya.

teşekkürler houston

1 yıl önce #
  5. anakin
    Üye

Birde esasında ben www.netlarus.com/amarat adresindeki blogumu taşımak istiyorum kendi hostuma am abuna imkan yok sanırım çünkü netlarus uzerinden bagımlıyım siteme . bunun için oradaki sitemi kendi hostuma nasıl atarım netlarusun yöneticilerinin yardımı olmadan. hoş netlarus satıldı ilgilenende yok ya.

---------------------

netlarus için herhangi bir export - import programı mevcut değil. kendiniz yazmalısınız yada, el ile taşımalısınız.

http://themes.wordpress.net/download.php?theme=547
    bu themeyi bilgisayarıma yukledim ama hosta yukleyemedim yani thememi değiştiremiyorum.
    --------------------------
    temayı yüklemek yetmiyor, admin panelinden ayarlar altından değiştirmelisiniz

birde *.po dosyası var bu *.po dosyası ile o alakalı mı ? dili türkçeleştirirken çok fazla yerde oynama yapılıyor mu ?
    ----------------------------
    bu po dosyası admin paneli ve orjinal wordpress teması için geçerli diye hatırlıyorum. diğer temalarda çalışmaması çok doğal.

1 yıl önce #
  6. teşekkürler get_sidebar()ekledim sorunum çözüldü

1 yıl önce #
  7. anakin çok teşekkürler sen de yazmışsın cevaplamışsın ben yalnız wordpress rehberi adlı dosyayı okuyunca çözüm olayı .
    çok basitmiş şimdi kendimden utanıyorum bunu sorabildigime oradada anlatıyor zaten wordpresi kendi sitende wp/theme bolumune yukluyorsun sonra kontrol panelinden change your theme or looking gibi bir bolumundende senin yukledigin theme çıkıyor bunu yaptım yukledim thememi fakat ben bunu türkçeleştiremedim.
    yani theme ansıl deiştirilir bunu ogrendim fakat türkçeleştiremedim hoş bu dediginizi yaptım 1 yorum var gibi bir şey çıktı sanırım türkçeleştirebildim ama genede epeyce yabancı kelimeler vardı bunları nasıl değiştirebilirim ?
    mesela search bunu nasıl ara-ma yapabilirim ?

teşekkürler L.A

1 yıl önce #
  8. anakin
    Üye

@amarat

bu iş için tema kodlarına inmen gerekiyor. Tema kodlarını herhangi bir editör (notepad,dreamweaver gibi..) ile açarak, hangi kelimeyi değiştirmek istiyorsan onu aramalısın. genelde şu tarz olur

<?php e('Search') ?>

şeklinde bulunur, sadece değiştirmen gereken kısım olan Search ü, Ara-ma şeklinde yapacaksın, dıştaki kodlara dokunmayacaksın.

tema dosyalarında blogunun olduğu alan index.php diye geçer, yan menude değişecekse, sidebar.php. sitenin en altında biryerde ise, footer.php, en üstünde (head, meta kodları ...) header.php içindedir.

yalnız yeni temalarda farklı php dosyalarıda kullanılabiliyor, misal header.php içinden tema yaratıcısı header2.php çağırmış, o zaman sende header2.php yide gözden geçirmek zorundasın :)

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.