WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

NextGEN Gallery 0.64 Türkçe

(25 posts)
  • 11 ay önce canarkadas tarafından başlatıldı
  • izmirli tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Alex Rabe tarafından geliştirilen NextGEN Gallery eklentisini Emre Güler 1ay önce Türkçeleştirmiş, Emrenin Türkçeleştirdiği 0.61 versiyonu dil dosyalarını ben son sürüme attım, bu sürümlede düzgün çalıştı. (önce bende bu sürümü Türkçeleştireyim dedim ama kendime kıyamadım) Eklenti dört başı mamur, ulen ne güzel yapmışlar dedirten bir eklenti, eklentiyi kurduğunuz zaman sanki Wordpressin içine bir de resim galerisi sitesi eklenmiş hissi veriyor, NextGEN Gallery eklentisi ile yazılarınızda, sayfalarınızda yada sidebarda slaytlar, resim galerileri tekil resim gösterimleri yayınlayabilir, ziyaretçilerinizin resimler arası gezinti yapmasını sağlayabilirsiniz, yazılarınızda, sayfalarınızda veya kullandığınız resimlerinizde Lightbox özelliğini kullanabilir bu resimlere değişik efektler verebilirsiniz, eklentiyi kurduğunuz zaman yazı editörü/görsel bölümde NextGEN Gallery butonu oluşuyor, buton sayesinde oluşturduğunuz resim galerilerinizi, albümlerinizi, slaytlarınızı veya tekil resimlerinizi direkt olarak yazı editörünüze gönderebilirsiniz, eklenti aynı zamanda widgetle birlikte geliyor, siteniz/görünüm/bileşenlerde oluşan, NextGEN Gallery slayt, rastgele ve son resimler butonları ile sidebarınızda kolaylıkla resimlerinizi kullanabilirsiniz, ayrıca Temanızda istediğiniz yere elle kod ekleyerek de eklentinin özelliklerini kullanablirsiniz, ben eklentiyi çok beğendiğim için kırk gün kırk gece yazabilirim ama fazla uzatmayıp şunu söyleyeyim, 50 tane resimle galeri oluşturacaksınız diyelim, resimleri zip halinde bir kerede sunucunuza gönderebiliyorsunuz daha ne olsun..

Eklenti ile oluşturulmuş örnek galeriler:

Benim yan menüm

Galeri 1

Galeri 2

Galeri 3

Galeri 4

Galeri 5

Eklentinin Türkçe ve son sürümünü buradan(paylaş), buradan(divshare) yada buradan(rapıshare) indirebilirsiniz. (İndireceğiniz dosyada kurulumunu anlattım, Türkçe olduğu ve çok kolay olduğu için kullanıma kodlar dışında fazla girmedim buradan ingilizce kurulum/kullanım detaylarına, buradan da örnek kodlara ulaşabilirsiniz)

Tarih: 11 ay #
  2. burcakheavy
    Üye

Teşekkürler. Aradığım birşeydi.

3. abicim sen harikasın yaw (:

4. Yoğunluktan dolayı güncelleyememiştim. Dil paketini güncelleştirmeniz hoş olmuş ellerinize sağlık.

Tarih: 10 ay #
  5. Teşekkürler. Aradığım birşeydi.

abicim sen harikasın yaw (:

Sizde sağolun.

Yoğunluktan dolayı güncelleyememiştim. Dil paketini güncelleştirmeniz hoş olmuş ellerinize sağlık.

@elrohir Siz sağolun, konuda da belirttiğim gibi sizin dosyalarınızı son sürüme attım, Türkçeleştirme size ait ben sadece ilettim.

6. çok yararlı bir şey ve tabi üstüne bastığınız gibi çok güzel ve kullanışlı ...

7. ya kurdum çok teşekkürler ama ufak bir problem var
    resimlere tıklayıp tam ekranda gösterdiğimde alttaki next butonu backle aynı işlevi görüyo yani ileriki resim yerine gerideki resme dönüyo bunu nasıl düzeltebiliriz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Tarih: 9 ay #
  8. @leaxsis
    Arkadaşım hiç bir fikrim yok, eklenti şu an bende kurulu olmadığı ve sizin sitenize de şu an ulaşamadığım için test de yapamıyorum, ingilizceniz varsa eklentinin ana sitesinde aynı durum tartışılmış mı bir bakın.

9. Yeni versiyona yükseltin, alex çok çalışıyor 0.72 de çok güzel özellikler eklenmiş.

http://alexrabe.boelinger.com/wordpress-plugins/nextgen-gallery/

10. pckedisi
    Üye

Unable to set directory permissions wp-content/gallery/resim! bu hatayı alıyorum gallery klasorune 777 gibi gerekli izinleride verdim yerel hostum da sorun çıkmazken servere yolladığımda bu hatayı alıyorum galeri oluşturamıyorum resimde yükleyemiyorum aynı zamandada....wp versiyonum 2.3 bilgisi olan arkdaşlardan yardım bekliyorum

11. wp-content/gallery/resim yolu var mı?
    Yoksa klasorleri oluşturun..
    Oluşturduğunuz her klasore chmod 777 verin.

Localde klasorleri script otomatik oluşturmuş olabilir.

12. Local de denedim ve cok beğendiğimi söyleyebilirim. Kişisel fikrim : Süper Ötesi Bir Galeri!

Zaten daha önceden bir alt model ve ingilizce olanı başka amaçlarla kullanıyordum :) , Türkçe olması ise daha bir süper olmuş...

13. mkuru
    Üye

hazırladıgım galeriyi sayfa olarak nasil gosterebilirim?

Tarih: 8 ay #
  14. @mkuru
    Buraya bakın.

Not: Eklentinin son sürümünü sitesinden indirip aynı yerdeki eski sürümler için olan Türkçe dil dosyasını son sürümde de kullanabilirsiniz.

15. pckedisi
    Üye

galeri için klasor yaratıyor hostta ama veri tabanına yazamıyor.maunel olarak veri tabanına galeri yarattım resim yüklemeye çalışıtığımda da resimide yükledi alana ama veri tabanına yazamadı..hiç bir şey anlayamadım.
    klasor ayarları 777 ? lütfen yardım. fikir öneri

16. @pckedisi veri tabanına yazmasını engelleyen bir eklenti yada eklentinin uygun mysq ile çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir.

17. pckedisi
    Üye

hiç bir eklenti kurulu değil ki hosttan kaynaklanan bir sorun olabilirmi acaba.başk aklıma bişey gelmiyor.

There are totally 1 pictures in 2 galleries, which are spread across 0 albums.

Server Ayarları
    İşletim Sistemi : Linux
    Server : Apache
    Hafıza kullanımı : Bilinmiyor
    MYSQL Sürümü : 4.1.22-standard
    SQL Modu : Kurulmadı
    PHP sürümü : 4.4.7
    PHP Güvenli Mod : Kapalı
    PHP izin verilen URL fopen : Açık
    PHP Hafıza Limiti : Bilinmiyor
    PHP En çok yükleme boyutu : 2M
    PHP En çok gönderi sayısı : 8M
    PHP En büyük uyguluma zamanı : 30s
    GD destekleniyor
    GD Version : bundled (2.0.28 compatible)
    FreeType Support : Evet
    FreeType Linkage : with freetype
    T1Lib Support : Hayır
    GIF Read Support : Evet
    GIF Create Support : Evet
    JPG Support : Evet
    PNG Support : Evet
    WBMP Support : Evet
    XBM Support : Evet
    JIS-mapped Japanese Font Support : Hayır

18. pckedisi
    Üye

galeri açmaya çalıştığımda gerekli izinler verilşmedi diyor..
    izinlerde verili 777 gibi gallery klasorune manuel yaratıyorum galeriyi veri tabınana giriyorum içine foto eklemeye kalktığımda yine aynı sorun.

19. Sistem gereksimler.

* WordPress 2.1.x or above
    * PHP 4.3.7 or higher
    * GD 2 Library
    * Freetype Support (for Watermark)
    * Safe-Mode Off (for more function)
    * Memory limit should 16MB or more

Bence senin bir hatan var.

20. http://betdaym.com/?page_id=4&album=1&gallery=1 arkadaşlar burda bir resme tıklayın next butonunun sadece bi kere ileri gitmek için çalıştıını görüceksiniz back ve next butonları işlerini düzgün yapmıyor yardım ederseniz çok sevinirim son versiyonu yükledim tşkler

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.