WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

wp_post a iki alan ekleme

(15 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce sanalmanyak tarafından başlatıldı
  • sanalmanyak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. merhaba,
    umarım yapmak istediğimi anlatabilirim...

veritabanımızdaki wp_post tablomuza iki alan daha eklemek istiyorum
    x_id ve _x_baslik

doğal olarak da admin sayfasından yeni yazı eklerken bu bilgileri girmek zorundayım...
    Nerelerde düzenleme yapmam ve ne şekilde yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim...

1 yıl önce #
  2. unutuldu sanırım bu mesaj o yüzden yazıyorum ve hâlâ çözemediğim için tekrar güncelledim...

1 yıl önce #
  3. @sanal
    Yazı editöründe başlık alanının 2 satır olmasını kasdediyorsunuz değilmi ?
    bu konuya Heytbecomun müdehalesi gerekli :).

1 yıl önce #
  4. baslık alanının aynısından bi' tane daha hatta bi' kaç tane daha istiyorum:)

misal.

ben sitemde

baslık=yazar adı ve kitap ismi olarak giriyorum
    ama

balik= yazar adi
    baslik2= kitap adı olarak olsa süper olur dimi:)

nasıl yaparım?

1 yıl önce #
  5. reesim

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" <?php language_attributes(); ?>>
    <head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
    <title><?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> » Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?></title>
    <meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" /><!-- leave this for stats -->
    <link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="<?php bloginfo('name'); ?> RSS Feed" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
    <link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />
    <?php wp_head(); ?>
    </head>
    <body>

<h1>/"><?php bloginfo('name'); ?></h1>
    <h2 class="description"><?php bloginfo('description'); ?></h2>

<!-- end logo -->

<li class="page_item<?php if (is_home()) echo ' current_page_item'; ?>">/">Homepage

<?php wp_list_pages('title_li=' ); ?>

<!-- end menu -->

ben bu kodlarda hangisini kaldırcam arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.. kafam karıştı her yerde şunu bunu kaldır demişler bu konuda

1 yıl önce #
  6. @belesekoncom http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/ bunu kullan yeterince iyi.

1 yıl önce #
  7. sanalmanyak,

Bu şekilde çıktı alabilirsin. Her mesajda da eğer alanları oldurmazsan boş olarak görünecek..

* Bunun gibi 3 farklı daha yolu var..

1 yıl önce #
  8. wpseo ayarından daha mı iyi diyorsun yani ?

1 yıl önce #
  9. belesekoncom
    bunun konu başlığıyla ne ilgisi var...

1 yıl önce #
  10. * Bunun gibi 3 farklı daha yolu var..

Açılın ben doktorum.

belesekoncom
    bunun konu başlığıyla ne ilgisi var...

Adı üstünde >>>belesekon<<< :)

Tabii ki şaka yapıyorum her halde dalgınlığa geldi, geri de dönemedi..

1 yıl önce #
  11. teşekkürler heytbecom ama benim daha sonraki zamanlar o alanlarla farklı seyler yapmak istiyorum misal;

Yazara göre listeleme, yani kitap yazarının kitapları vb.

ikinci olarak da;
    yazı ekleme panelinde bi' alan daha ekleyerek misal
    kitabın satıs yeri

atıyorum: kitapyurdu id sini gireceğim kitapyurdundan almak için tıkla.
    net kitap id sini gireceğim netkitaptan almak için tıkla gibi...

1 yıl önce #
  12. ooo sen bayağı detaylı istiyorsun....
    Yazara Göre Listeleme:
    * Kitap yazarına göre listeleme istiyorsan, kitap yazarının adına bir hesap açarsın yazarlık seviyesine getirirsin. mesajı onun adına yollarsın. Zaten sitende yazarlık bölümü var ve orada yazar listelenir. Yazar Porfil sayfasına gidildiğinde ise tüm kitapları karşında olur..

Kitap Satış yeri:
    * bu yukarıdaki işlemle oluyor. sadece linki yazman yeterli..

* Bu şekilde istediğin kadar alan ekleyebilirsin. custom field ile yapılıyor zaten.

1 yıl önce #
  13. ama soyle bi'şi var bütün yazıları ben eklemiyorum kullanıcılarım da ekliyor o da bi' sorun onlar da üye oldukları için kitap yazarlarının arasında kalacak...

Bir de ilk cevabınızı tam anlayamadım costum field ile nasıl yapacağım? o nedir:D

özel alanlar mı oluyor orası

1 yıl önce #
  14. peki sen o kitap yazarlarının ismi yazıldığında hangi kitapları yazmışlar nasıl listelemeyi düşünüyorsun?
    * ben yukarı önerdiğim yolsan başka bir yol düşünemiyorum. fikri olan varsa söylesin tek fikre kapılıp kalmayalım...

codexten using custom field diye aratın. Eğer anlamazsanız ben yardımcı olurum...

1 yıl önce #
  15. şöyle bi'şi var özel alanlardan ekleme yaparsam
    <?php the_meta(); ?> bununla göstereceğim onları di mi?

Ama aynı zamanda da wp_posting i kullanıyorum bu eklenti de yazılara yazarların puan vermesini sağlıyor ki özel alanlara ekliyor bu puanları.

<?php the_meta(); ?> bununla kendi eklediğim özel alanları gösterdiğimde ise yazarların verdikleri puanlar da hucre adları cıkıoo bicimsiz oluor:(

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.