WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Tarih Türkçeleştirme sorunu

(10 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce boran101 tarafından başlatıldı
  • Hasan tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhaba Arkadaşlar;

ben sitemi hem ingilizce hem de Türkçe olarak yayınlıyorum. adresim: http://www.turkeyonthenet.com Türkçe kısmında tarihler Pazartesi 15th Aralık 2007 şeklinde görünüyor. 'th' kısmının olmasını istemiyorum. Bunun dışında ingilizce kısmında da ay ve tarihlerin de ingilizce olarak görünmesini istiyorum. Bunun fonksiyonunu ya da veri tabanında ki yerini bulamadım. Yrdımcı olursanız arkadaşlar sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1 yıl önce #
  2. Temanızın dosyalarında

date('F jS, Y')
    kısmını
    date('j F Y')
    yada
    date('d F Y')
    yaparsanız ilk isteğiniz yerine gelmiş olur, ikinci isteğiniz hakkında bilgim yok.

1 yıl önce #
  3. teşekkür edeirm peki ikinci söylediğim ile ilgili bilgisi olan var mı?

1 yıl önce #
  4. bakiyyebemolu
    Üye

Tarihlerin İngilizce görünmesini istiyorsanız wp-includes klasörü içindeki locale dosyasını İngilizce'ye çevirebilir veya indireceğiniz bir İnglizce WordPress sürümünün bu dosyasını kullnabilirsiniz.

1 yıl önce #
  5. teşekkür edeirm.

1 yıl önce #
  6. Teşekkür ederim işime yaradı :)

11 ay önce #
  7. zevksiz
    Üye

benzer bir sorun; tarih temada (yazıda) "29 Sep 2007" şeklinde görünüyor ama türkçe görünmesi gerek. bu sorun nasıl aşılır?

11 ay önce #
  8. zevksiz, kullandığınız tema nedir? Ve Türkçe sürüm WordPress kullanıyor musunuz?

11 ay önce #
  9. zevksiz
    Üye

tema greenery 2.0 türkçe, wordpress de ingilizce kurulup türkçe dil dosyası eklendi. qwilm de de aynı şekilde yapmıştık ama tarihler türkçe olarak belirmişti. bu temada ingilizce gözüküyor.

11 ay önce #
  10. Bahsettiğiniz temayı, WordPress 2.3 Türkçe üzerine kurdum, tarihler Türkçe oluyor. Belki eski sürüm WP kullanıyorsunuzdur, 2.0.11 gibi?

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.