merhaba;
Wp admin de yazı ekleme alanındaki özel alanlar nedir ne yapılabilir bilgi verirmisiniz?
merhaba;
Wp admin de yazı ekleme alanındaki özel alanlar nedir ne yapılabilir bilgi verirmisiniz?
Şu belgeye bakabilirsiniz:
peki türkçe bi' kaynak var mı_?
evet bende merak ediyorum ne oldugunu pek anlamasamda :) kullanıyorum kendimce
http://img57.imageshack.us/img57/6337/adszuv6.jpg
birinci bölüme konu ile ilgili bir kelime yazıyorum ikinci bölümede konu içinde geçen kelimeleri arasına virgül koyarak yazıyorum dogrumu yalnışmı bilmiyorum bi ara sormuştum genelde oldugu gibi :) yanıt gelmemişti sanırım abileri çömezler bıktırmış yıldırmış.
sen kullanıyorum kendimce demişsin o değerleri ne için veriyorsun nasıl görüntülüyorsun...
aslına bakarsanız benim yapmak istediğim bi'şi var...
Yazıyı girdik siteye yazı içerine ben x_id ve x_içerik diye bi' alan eklemek istiyorum... Yazı bilgileri görüntülenince de x_id ve içeriği gözüksün istiyorum nasıl yapabilirim... Özel alanlardan olur mu diye merak ettim...
Ya da ne yapmam lazım size=?
ben görüntüleme olayını bilmiyorum bu olay google için sanıyordum hani meta gibi birşey
heytbecom verdiginiz linkde yine sorum cevapsız:) merak ettigim özel alanı doğrumu kullanıyorum
http://img57.imageshack.us/img57/6337/adszuv6.jpg
birinci bölüme konu ile ilgili bir kelime yazıyorum ikinci bölümede konu içinde geçen kelimeleri arasına virgül koyarak yazıyorum dogrumu yapıyorum bu özel alan böylemi kullanılıyor ?
Özel alanlar, kurduğum seo eklentileriden anladığım kadarı ile, konu ile iligili extra bilgi girilmeye yarıyor.
Örneğin : Meta-SE'yi kurduğum ve kullanmaya başladığımda Meta-SE bana kullanmam için editör sayfasındaki sağ menüde bir kutucuk yaratmış ve keywordleri oraya girmemi istemişti.
Daha sonra önceki yazılarımı editlerken dikkatimi çeken husus o özel alanların sayısıın arttığı ve Meta-SE ile gidiğim bilgilerin aynısının bu özel alanlara da eklendiğiydi.
Daha sonra Meta-SE yerine kurduğum wpSEO plugini ile bu alanların sayısı arttı. Description ve Title satırına eklediğim bilgilerde yeni alanlar olarak Özel alanlar kutusunun içinde görünmeye başladı.
Yani kısacası eğer ekstra bilgi vs. eklemek istiyorsanız bu alanları kullanabilirsiniz. Ancak bu alanları wordpress keni başına işliyor mu yoksa sadece bilgi olarak mı saklıyor onu çözebilmiş değilim.
Ama bir tahminim bu tip pluginlerin işlevselliği de bu özelliği kullanmasına bağlı olduğudur.
benimde anladıgım özel alana ekledigimiz kelimeler yazıda görünmüyor ama ara motorları görüyor ama bir açıklama yapılmadıgından :) tam olarak emin degilim
Singapur'lu kardeşimiz özel alan olayının canlı bir örneğini bu eklenti ile sergilemiştir.
Aslında adı üstünde özel alan. Eğer WPyi mıncıklamak istemezseniz bu ek alanlar sayesinde sitenize bazı ek işlevsellikler kazandırabilirsiniz.
Mesela sadece belli kullanıcıların kendi belirledikleri yazılarının sitenin özel bir bölümünde gösterilmesi, siteye içerik giren kullanıcıların kendi adsense kodlarını yazıya iliştirmeleri, gibi...
Örnekler ihtiçalara göre arttırılabilir. Ben şu anahtara ve şu değere sahip olan postlarla şu şu işleri yapabilirim deyince aklınıza ne geliyorsa yapabilirsiniz.
Ayrıca özel alanlar'ı kullanan başka bir eklentide wheredidtheycomefrom Forumda 'da var bunu okuyanlar bunlarıda okudu şeklinde listeleme yapar eklenti.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.