sitemde videolari galeri seklinde gösterebilecegim bir eklenti varmi? resimler icin nextgen-gallery kurdum ama videolar icin bir sey bulamadim.
sitede embedded video eklentisi var.videolari gayet güzel gösteriyor fakat yapmak istedigim tüm videolari bir resim galerisi gösterebilmek.
WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler
Video Galeri yapmak istiyorum
(15 posts)-
Tarih: 9 ay #
-
Sadece Youtube görüntülerini sergilemek için Wordpress YouTube Gallery Eklentisi var. Hiç kullanmadım ama basit bir kullanım için işini görebilir. Zaten daha geniş bir şey istersen bu WP'nin amacını da aşacaktır, görüntüleri sergilemek için ayrı bir php betiği kurman daha mantıklı olur.
Tarih: 9 ay # -
cok tesekkürler bunu hemen bir deneyim.belki isimi görebilir..
olmadi bu bilesen bende hata veriyor,sitesinde okudugum kadariyla cok kisi ayni hatalarla karsilasmis ve cözümü PHP 5 upgrade..
video galeri icin baska bir cözüm olabilirmi?Tarih: 9 ay # -
Aslında uzun ve zahmetli bir yol var. Coolplayer gibi her bir haltı çalıştıran (youtube, metacafe, video.google, sunucu üzerindeki wmv, flv, avi, swf ....) bir eklenti kullanıp, daha sonra temanı da galeriye benzetmek, ya da galeriye benzeyen bir tema bulup kullanmak senin için bir çözüm olabilir.
Yaptıktan sonra da tadından yenmez vesselam...Tarih: 9 ay # -
dostum herseyden önce ilgilendigin icin tesekkürler.demek istedigini anladim fakat benim yapmak istedigim Menüde bir sayfa olusturup (videolar) o sayfada sadece videolari galeri seklinde gibi göstermek.örnegin Nextgen galeri kullanarak yaptigim pictures gibi " http://leventyilmaz.com/?page_id=34 "
bir sey bulana kadar videolari content olarak girip sonra olusturdugum yeni bir sayfaya tek tek yazmaktan baska bir sey aklima gelmiyor..Tarih: 9 ay # -
tek geçerim Coolplayer :) bu arada bir yerlerde gördüm.. wordpress için video temaları çıkmış benden demesi.
Coolplayer ı ben denedim fakat çok yavaş açılıyor. Ayarlarda rpc server url diye bir şey var. Bende invalid çıkıyor. Bu yüzden olabilir mi?
Tarih: 8 ay # -
Evet rpc server yüzündenmiş :)
tek geçerim Coolplayer :)
Nerede coolplayer adı geçse eylültoprak orada. Eklenti yazarları akrabası galiba :)
pardon biri beni mi çağırdı :)
o kadar eklenti denedim.. bunun kadar kalitesini görmedin.. varsa bundan iyi olan çıksın :) çünkü çoooook çektim video eklentilerinden..
Eylül toprak konu uzmanı olarak sana şöyle bir sorum olsa.
Peki bizim youtbe kaynak dosyalarını kullanmamız ne kadar yasal? Çünkü youtube embed kodu kendi izniyle veriyor. Fakat böyle olunca biz youtubedan izinsiz onun kaynak dosyalarını kullanıyoruz...
ben http://www.youtube.com/watch?v=k6EQAOmJrbw olarak kullanıyorum.. buda zaten paylaşım linki yasal bir sorun yok burda..
ama şu varki. zaten çok fazla istek alan videoları youtube kaynak dosyasının çağırma işlemini kısıtlayıp kendi sitesine yönlendiriyor.. bildiğim bir örnek yok ama bu bizzat başıma geldi.
şu varki isterse bunu linkleri vermez.. örnek divshare 'e bakabilirsin.
Arkadaşlar bu coolplaayer 'in türkçeleştirilmiş kurulum anlatımı falan yok mu. Bi türlü içinden çıkamadım..
Editör notu: Hoşgeldiniz fakat Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun, Türkçe karakterleri kullanın; forum kurallarımızı okuyun. Mesaj düzenlendi. [eylültoprak]Tarih: 1 hafta # -
Burdan indire bilirsin hatta bunu indirip kurmanı tavsiye ederim.
http://www.divshare.com/download/2895074-05bForumda canarkadaş görsel birşeyler yapmıştı sanırım. Belki yine yapar (gelmiş buraya da eklemiş). Eklentiyi aktifleştirin daha sonra Tercihler kısmına gelin Orda Coolplayer kısmına tıklayın ordaki site adını kendi site adınız ile değiştirin sadece diğerleri silmeyin. Diğer ayarları isteğinize göre düzenleyin..
Test edin başarılı derse sorun yok demektir.
Sonra Yazı yaz kısmında kod görünüme geçin ve yönergeleri takip edin. Video yada mp3 eklerken bir arka plan resmi vermek isterseniz şu kodu kullana bilirsiniz
İlk olarak eklentiyi etkinleştiriyoruz, sonra alt resimde de görüldüğü şekilde coolplayer rpc dosyasını sizin sunucunuza yerleştirip ayarları kaydediyoruz..

Youtube videoları için video ekleme;
Tarih: 1 hafta #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil