nihayet göçtürdüm siteyi. upgrade.php yi çalıştırdım. veritabanını tümden yeniledi. üstelik kendi siteme de giremiyorum. yani userler de uçtu. elimde bi veritabanı yedeği var sadece. hosting firmam yüklemeyi yapınca problem çıkmayacaktır umarım...
nihayet göçtürdüm siteyi. upgrade.php yi çalıştırdım. veritabanını tümden yeniledi. üstelik kendi siteme de giremiyorum. yani userler de uçtu. elimde bi veritabanı yedeği var sadece. hosting firmam yüklemeyi yapınca problem çıkmayacaktır umarım...
günlük yedek alıyorsa sorun yoktur. bende senin bu sorunların ne zaman bitecek diye bekliyorum doğrusu. iyi taraftan bakarsan hepsi tecrübe oldu senin için...
kesinlikle çok şey öğrettiniz bana. sana canarkadaşa hasan'a ve eylültoprak'a hasseten teşekkür ederim:)) gerçi bu gidişle başınızı ağrıtacam.
ben bu aralar dreamhost'a geçmeyi düşünüyorum sizde düşünebilirsiniz.. :)
gerçi hostumdan memnunum ama bw sıkıntısı olmasın diye resimleri falan başka yerlere atıyorum olmuyor istemiyorum böyle artık... resimler başka yerdeyden 4gb kota doluyor resimler birde bende olsa ne olur :)
Öncelikle geçmiş olsun, göçtü derken nasıl? bende de oldu bir kaç kez tüm dosyaları sildim aynı veritabanına yine kurdum düzeldi, sizde nasıl ?
gerçi hostumdan memnunum ama bw sıkıntısı
EylülToprak bu bw olayında limit nedir benim 2000/15000 hostum var 150 MB resim ve flash hostumda yüklü, çoğunlukla bende imagehacke resimleri yüklüyorum, müzikler zaten hep başka yerde, NextGEN Gallery ile yan menüye 219/200 bir slayt koydum diye 4,5 gündür site yine acayip yavaşladı, isim vermek istemiyorum, zaten genelde böyle yavaştı 2 ay önce sert bir mail atmıştım biraz düzelmişti sizce 15000 bw böyle bir slaytla 3 gün içinde dolarmı, siz dreamhostta neyi ne kadara almayı düşünüyorsunuz.
Dreamhost'ta 145.6 GB alan 1.456 TB BW aylık 10 $
TURKIMAGE indirim kodunu girerseniz 97 $ indirim olur.
Yani, 12x10-97= 23$ yıllık ücrete böyle dev bir alan ve bw alabilirsiniz :)
bu yavaşlama garip bir şey zaten.. benim ajax menuye geçmemin nedenlerinden biride buydu.. ff'de çok hızlı açılırken ie'de çok yavaş sayfa geçişleri oluyordu şimdi çok süper biraz uğraştırdı ama değdi.. bunun nedeni db fazla yuklenmek işte..
bir kaç problem olduğu zaman bende mail atıyorum.. ertesinde düzeliyor.. mesela şöyle bir şey olmuştu.. coolplayer dosyalarım açılmıyordu.. bir maille açılmaya başladı.. eğer yoğun bir sunucu ise böyle sizi kısıtlıyorlar işte.. en beklenmedik şeylerden.. seninde yoğun bir sayfan olduğu için böyle kısıtlamalara mağruz kalabiliyorsun sanırım.. belkide kodlama hatası :) ama inanın yurt dışındaki sunuculara geçmemiz için hiç bir sebepimiz yok.. bw olayı böyle giderse.. ama onlarda da türkçe karakter sorunu olması muhtemel ama düzeltilebilir..
5gb banwidt var çok bir şey değil bu 5gb bw.. hem sınırlı alan hem sınırlı bw..
gerçi dediğim gibi çok memnunum özellikle destek ekibinden ve sitedende memnunum.. uptime-100 şuan sitenin.. girip bakabilirsiniz.. sağ yan menude var.
Ama ben bütün herşeyi kendi elimde toplamak istiyorum..
http://www.acemiblogcu.com/dreamhost-9-yilina-yenilenerek-giriyor/
http://www.acemiblogcu.com/wordpress-sunucu-host-secimi/
Pardon neden geçmeyeyim ki :)
eray sadece bu kadar değil dreamhost.. yazı dizisi güzel ali anlatmış herşeyi.
dream'ı ben de düşünmüştüm. ama ingilizcem hiç olmadığından iletişim kuramazdım bu yüzden yeni bi hosting şirketi var kedihosting teklan sunucularına sahip. henüz çok yeni. biraz tuzlu. ama öğrenene kadar burada kalmayı düşünüyorum. hoş ya natro sağolsun. aldığım sql problem çıkarıyormuş. şu an ilgileniyorlar. buradan backup aldım ve tekrar yükledim hemencecik yüklendi.
aslında üç beş kişi birleşip kendi serverimizi almamız daha güzel olurdu. aylık 80 dolar filan.
www.servage.net 360 gb alan 3600 tb trafik aylık 6,95$ gibi bir şey (: ve upload hızı olsun gayet iyi. bazen şahit oluyorum rapide bile kafa tutuyorum indirme hızıyla (: ama tabi 5 aydır kullanıyorum devamı nasıl olur bilemem kimseyi yanıltmak gibi olmasın
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.