Kişisel blogum olan www.canpacaci.com adresinde yazılarımı paylaşıyorum. Tabi bu yazılar 2000 yılından başlıyor ve günümüze kadar yüzlercesi şeklinde devam ediyor. Yazıları eklerden tarih olarak yazıyı yazdığım zamanın tarihini giriyorum. Eğer direkt yayınla dersem mesela siteyi ilk açtığım gün 40 tane yazı mı yazmış demesinler ve devamında eski yazılarımı yüklemeye devam ederken büyük bir karışıklığa sebep olmamak için yazıların yazılma tarihlerini girmeye başladım. Daha yeni bir site olduğu için ve yazıları daha önce elektronik bir ortamda paylaşmadığım için şu an da insanların okuma olasılıkları beni heyecanlandırmaya başladı ama dediğim gibi bir özelliğe ihtiyacım var. Yani daha 2007 ile 2005 yılları arasındaki yazılarımı yükledim 2000lerden de yükleyeceğim arada yine çıkacak 2006 dan yükleyeceğim ama ilk yazdığım yazı hep en sonda kalmaya mecbur mu? Ve yeni yazı yazana kadar (kolay bir süreç değil) son yazdığım yazı da hep en üstte mi kalacak? Haber tarzı olmadığı için ve güncellik özelliği taşımadığı için ana sayfamdaki yazıların rastgele yayımlanmasını istiyorum fakat böyle bir özellik var mı bilmiyorum. İnternette ve özellikle bu sitede aradım ama bu tarz bir bilgiye rastlamadım ne yazıkki. O yüzden sizlerden yardım istiyorum. Umarım yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.
(Eski yazıları bir nebze olsun ön plana çıkartmak için yan menüde rastgele 10 yazıyı yayımlayan eklenti kurdum ve şu an okunanlar bölümü oluşturdum ama ana sayfada rastgele olursa bence çok iyi olacak)
Bu konuyla ilgili başka fikirlerde olabilir tabiiki, fikirlerinizi bekliyorum.
Ayrıca fotoğraflarımı da yayınlamak istiyorum ve bunun için hangi temayı önerirsiniz (girişi fotoğraflar ve yazılar olarak iki farklı domaine yönlendirim bir de fotoğraf içerikli blog oluşturacağımda)
Çözülmüş