Hadi banlasanıza yusuf yusuf yusuf töbe töbe
diyecek başka bir şey yok :)
Hadi banlasanıza yusuf yusuf yusuf töbe töbe
diyecek başka bir şey yok :)
İşte nedeni arkadaşlar:
Türk Telekom, dünyanın ve Türkiye’nin en fazla kullanılan ücretsiz blog servislerinden biri olan Wordpress.com’u, mahkeme kararı ile engelledi. Gerekçenin açıklanmadığı kararla ilgili ilk bilgi yine WordPress’in kendi sayfasından geldi.
İçeriği üyeleri tarafından oluşturulan hazır blog servisi WordPress, Türk Telekom tarafından yasaklandı. Türkiye’de binlerce kişi blog’unu hazırlarken WordPress kullanıyor. Tüm kullanıcılar, şu anda blog’larını güncelleyemiyor ve siteye de giremiyorlar. Tüm dünyada 1,345,979 kişinin blogu bulunduğu bildirilen siteye sadece bir günde 34,028 tane yeni blog giriliyor. Türk Telekom, yasaklamanın mahkeme kararı olması dışında herhangi bir bilgi vermedi. Fakat bugün WordPress’in yine kendi sayfasında bu kararın gerekçesi kararın alınmasına yol açan blog sahibinden geldi:
Türkiye’de neden yasaklandık? başlıklı haberde kararın gerekçesi kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’ın avukatından geldi.
Avukat, WordPress’e yolladığı mektupta müvekkili Adnan Oktar hakkında yazılmış haksız ve yanlış bilgilerin kaldırılması için daha önce başvuru yaptıklarını fakat bu ricalarının bir işe yaramaması sebebiyle mahkeme kararı ile WordPress.com sitesinin yayınını durduklarını açıkladı.
Sitenin erişime kapanma kararı WordPress’te blog sahibi olan ve okuyucular tarafından büyük tepkiyle karşılandı.
Kaynak: http://www.sabah.com.tr/haber,47DFF3C3297F480784372C02E5BE96AD.html
bu haber doğru mu bilmiyorum..
ama her ne olursa olsun bu cümle varsa daha fazla tepki vermemek gerekir;
Avukat, WordPress’e yolladığı mektupta müvekkili Adnan Oktar hakkında yazılmış haksız ve yanlış bilgilerin kaldırılması için daha önce başvuru yaptıklarını fakat bu ricalarının bir işe yaramaması sebebiyle mahkeme kararı ile WordPress.com sitesinin yayınını durduklarını açıkladı.
daha'da diyecek başka bir şey yok.
Arkadaşlar beni raharsız eden konu ise wordpress-tr nin konuya dair sessiz kalması. Wordpress in türkiye ayağını örgütleyen bir site olarak bu konuyu anasayfalarına bile taşımaması beni rahatsız etti.
ayrıca adnan hoca ile ilgili gelişmeyi duyunca haberi foruma yollamıştım. nedense bu mesajım da hemen silindi. acaba süphelerim de haksız mıyım?
guernica mesajınız dikkatimi çekti. Bu sessizlik gerçekten şaşırtıcı, neden konu hakkında bir "neden" bulabilmek için günlerdir bekledik, neden birçok internet sitesinde "şok" haber şeklinde duyurulan bu konuya karşı, yetkili sitelerde böylesine bir ilgisizlik var anlamak güç gerçekten...
:)
Wordpress-tr konuya pek rağbet göstermese de blog kazanı konuyu yakında takip etmiş. Adnan Oktar'ın avukatlarının konu ile ilgili yaptığı açıklama
http://www.blogkazani.com/yazi/adnan-oktardan-basin-aciklamasi
guernica ve askozlem;
Öncelikle şunu bilmelisiniz: WordPress Türkiye, WordPress.com'un değil WordPress.org'un Türkiye ayağıdır. WordPress.com, Automattic şirketinin ticari bir faaliyeti oluyor, yani WordPress.org'dan bağımsız.
Forumlarımızda bu konu tartışıldığı için ve fırsat bulamadığımız için blogda değinmedik; sebebi bilmeden bu şekilde sözler söylemeniz hiç hoş değil. Kaldı ki, (okuduysanız) forum kurallarımızda ve yeri geldiğinde söylüyoruz; WordPress Türkiye ile ilgili önerileriniz, şikayetleriniz olduğunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.
guernica; bu konuda açılmış olan bir başlık varken yeni bir başlık açmışsınız ve mesajınızda forumumuzun amacına uygun olmayan bir ifade vardı; başlık doğal olarak silindi.
Düzenleme: Konu hakkında bloga bir haber girdik.
Üç-beş blogun yasaklanması gerekirken tüm WordPress.com kapatılıyor. Olacak iş değil. Sonuçta WordPress.com'dan blog açıp, uzun süredir yazan ve bloguna çok emek vermiş çok kişi var. Onların hiçbir suçu yokken onlar da mağdur durumuna düşüyor. Aslında acıklı da bir durum.
İnşallah birkaç gün içerisinde WordPress.com açılır...
Hasan Bey amacım sizi zan altında bırakmak değil. Ayrıca wordpress.com un wordpress'ten bağımsız, ayrı bir sistem olduğunu da biliyorum. Fakat buna rağmen bir çok blogun konuyu gündemine kısa zamanda taşıması sizin ise konuyu taşımamış olmanız talihsiz bir durumdu. Geçte olsa konuyu haber yaptığınız için teşekkürler.
Wordpress.com kullancıları mağdur eden ve bence internete sansür niteliği taşıyan bu uygulamanın kaldırılması için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Wordpress-tr nin de gelişmelere kayıtsız kalmayacağını umuyorum.
Selamun Aleyküm;
Sabah haber yapmış fakat yeterli değil.
Acil olarak konuyu enine boyuna anlatan bir yazı hazırlanmalı ve tüm yazılı, görsel ve internet medyasına bu metin wordpress kullanıcıları tarafından postalanmalı. Bir e-posta listesi lazım tabiki. yeterli bir yazı hazırlayabilecek ve e-posta listei oluşturabilecek kadar vakti olan var mı? Sonra herkes wp bloglarına durumu izah eder. herkes mesajı gerekli yerlere gönderir. Medayada olay ne kadar yer bulursa wp o kadar çabuk açılır erişime. yoksa hepten gider kimsede kılını kıpırdatmaz.
Ben 4-5 haber sitesine mesaj attım. Vakit oldukça gazete ve televizyonlarada atacağım.
Allah'a emanet olun...
Arkadaşlar,
Kendi blogumda da yazdım, burada tekrar yazıyorum.
Öncelikle şunun ayrımına iyi varılması gerekiyor ki wordpress.com ve wordpress.org farklı iki noktada bulunmaktadır. wordpress.com Automattic şirketinin açmış olduğu bir blog servisi, wordpress.org ise Açık kaynak kodlu bir blog yazılımının resmi sitesidir. wordpress Türkiye olarak bizim wordpress.com yönetmi ve sistemi ile hiç bir bağlantımız bulunmamaktadır. Bu noktada bildiride de bahsedilen “Bu kararlar söz konusu firmanın ABD’de bulunan merkezine ve Türkiye’deki temsilcisine de ulaştırılmış” cümlesini wordpress Türkiye olarak üzerimize almıyoruz.
Dolayısıyla WordPress Türkiye olarak bunu haber vermek gibi bir zorunluluğumuz yok.
Sevgili wp-tr yöneticileri;
Açıkçası aldığınız tavrı ben kaçak dövüşmek olarak algılıyorum. Binlerce blogcunun mağdur olduğu bir konuda bizim wordpress.com ile ilgimiz yok demek bu anlama geliyor bence.
Arkadaşlar sonuçta burası sanal da olsa bir sosyal platform. Ve yeri geldiğinde kimi konularda ortak tavır alabiliriz. Örneğin küçük bir banner ya da siyah bir band hazırlayamaz mıyız? wordpress.com erişim yasağı kaldırılsın şeklinde.
Beni blog sistemiyle tanıştıran wordpress-tr den ben böyle bir tavır beklerdim. Ama anladığım kadarıyla işin içinde siyasi bir içerik de olması wp-tryi ve bir çok blog kaynak sitesi bu tavrı almaktan korkutuyor.
guernica, bu kadar açıklamaya rağmen bu şekilde algılamanız ilginç. Sizin bu başlık açıldıktan sonra ayrıca açtığınız ve silinen başlığınızdaki tarz, bir tarafı rencide edici ve taraf tutan bir tavrımız kesinlikle olamaz. Bunu niye korkmak olarak algılıyorsunuz anlamak güç.
İlk mesajınızdan beri bizi itham ediyorsunuz; "acaba süphelerim de haksız mıyım?" demişsiniz. Nasıl bir şüphe, belirtmediğinize göre bu bir ithamdır ve sebebi bilmeden yaptığınız bir yorum bize haksızlıktır.
Son mesajınızda belirttiğiniz gibi ortak tavır alma gibi bir beklentiniz olabilir; -WordPress Türkiye olarak böyle bir amacımız olmasa da- blogları ilgilendiren bir topluluk sitesinden bunu beklemenizi doğal karşılayabilirim. Fakat bunu itham ederek değil, öneri olarak bize bildirmeniz gerekiyor.
Konunun uzamasına gerek yok, olaya tepki vermek ve çözüm bulmak adına iyi niyetli ve mantıklı bir çözümünüz varsa iletişim adresimizi biliyorsunuz, oraya mesaj atarsınız, yardımcı olmaya çalışırız. Burada gereksiz tartışmalara daha fazla girmek zaman kaybı...
@guernica wordpress.org/development adresinden Wordpressin ücretsiz cms dağıtan bölümünün bloğuna ulaşarak, orada da Wordpress.com un kapatılmasına haber olarak yer verilmediğini görebilirsiniz, Wordpress Türkiye yöneticilerinin de dediği gibi, Wordpress.Com, ve Wordpress.org ayrı ayrı oluşumlar ve cmsnin asıl sahibi, ticari faaliyetler için cmsyi kullanan Wordpress.com un kapatılışını haber olarak girme gereği görmemiş.
Bitttii...
Bu üstteki metin her şeyi açıklıyor... Şimdi siz cmsnin sahibi olaya fransız kalmışken burada Türkiyedeki en nezih ve tarafsız ortamı oluşturarak kamu hizmeti veren Wordpress Türkiye Forumları yönetiminden ne istiyorsunuz ? siz sizden taraf olmalarını istiyorsunuz, bu da size yetmez, burada yer almaması da o kadar umrunuzda değil, sizden yana tavır alıp sizin "bir zamanlar mot... A.Oktar diye bilinen" tabirleriniz gibi tabirlerle size destek verilmemesine bozuluyorsunuz, ama adamlar, Hasan,Eloy,Ali, üye olduğum 50 ye yakın forum yöneticisinden daha adam ! kendileri belkide sizden yana (ki öyle) (hakaret hariç) belki de A.Oktarı da kendi haklı nedenleriyle sevmiyorlar ama burada konu edilmesine hakaret edilmesine de imkan vermeyecek kadar iz'an sahibiler, çünkü burası Wordpress destek sitesi, kişilerin egolarının tatmin alanı değil, tekrar tebrik ediyorum kendilerini.
Ben buraya üye olduğum ilk zamanlarda Wordpresse dair hiç bir şey bilmezken buradan edindiğim bilgilerle bir site oluşturdum, bu süreçte öyle mutlu olduğum anlar oldu ki tarif edemem..
Yeryüzünde insandan daha değerli insan tebessümünden daha güzel ikinci bir olgu yoktur, bu nedenle çok insana mutlu anlar yaşatan ve bunu çok estetik bir şekilde yapan forum yöneticilerinin çok değer verilip onurlandırılmaları gerektiğini düşünüyorum, ve benim gibi 1000 lerce insana bu tür hazlar yaşatan forumla ilgili tavır alırken vefanın semt adı olmadığını da gösteririm.
Sizin hatanız haklı mücadelenizi haksız şekilde sürdürmeniz, halbuki, diğer siteler gibi hakaretamiz içeriğiniz yoksa "ya benim suçum ne" demek en doğal hakkınız, ama siz böyle yapmıyor, Çek git diyen başbakana saldıralım, ama aynı şekilde, çek git denilen yazar aylar önce AKP lilere Arabistana gidin diyerek aynı hatayı yaptığında ise, yazarı savunalım, der gibisiniz, (böyle yaparsınız demiyorum o intibaı veriyorsunuz) halbuki ikisine de yanlış demek lazım..
A.Oktar meselesinde de böyle bir tavır sergiliyorsunuz, A.Oktara da sizede küfür edilmesine razı değilim , A.Oktarın hatalarımı var ? hataları olabilir, nihayetinde İNSAN dır, yargı orada, gerekenler yapılır,yapılsın ama adama küfür edilemez..
Not: Eleştirdiğiniz yönetimden Hasan bey (Hakaret hariç,) sizle &99 aynı fikirde dün bir sayfa mail attım ama ikna olmadı (zaten buna gerek de yok)(yönetime yağ çeken bir tip olsam o maili atmazdım) yani; siz o kadar yanlış değerlendirmeler yapıyorsunuz..
Benim bu foruma bakışımı anlayın; bir kişiyi de olsa mutlu etmenin nasıl değerli bir şey olduğunu düşünün, sevdiğiniz bir insanı tebessüm ederken hayal edin, renkarenk bantlar takın, gerisini boş verin.
Benim bu foruma bakışımı anlayın; bir kişiyi de olsa mutlu etmenin nasıl değerli bir şey olduğunu düşünün, sevdiğiniz bir insanı tebessüm ederken hayal edin, renkarenk bantlar takın, gerisini boş verin.
:) bende varım..
Neyse dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok. Bu benim görüşümdü. Ben konuyu zorunluluk kategorisinde değerlendirmedim baştan beri. Tabiki de wp-trnin de böyle bir zorunluluğu yok.
dns lerınızı
208.67.222.220
208.67.222.222
bu dnsler open dns tir
ve bir o kadarda hızlıdır
;)
guernica,
kaçak dövüş hususunda sana katılıyorum.
belki alakasız ama , bu durumda ellerini ovuşturanlar da sanırım hosting firmaları falan olsa gerek...
Küreselleşme adına ne kadar mantık yoksunu oldugumuzu mahkememiz bize bir kez daha kanıtladı.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.