WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

En düzgün etiket eklentisi

(3 posts)
  • 10 ay önce guernica tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Siteme etiket eklentisi kurmaya karar verdim fakat eklentileri araştırınca karar verdim. En çok kullanılan utw'de türkçe karakter sorunu yaşanıyormuş. buna karşın herkes simple tagging eklentisini tavsiye ederken. ama yakuter de dmry de ve diğer bloglarda okuduğum makaleler kafamı karıştırdı. kimisi eklentinin türkçe desteği olduğunu söylerken kimisi halen sorun yaşandığını ve farklı çözüm yollarını öneriyor.

sizden ricam türkçe karakter sorunu olmayan en düzgün etiketi ve doğru download linki bana yollamanız. ben bir türlü seçemedim çünkü.

Tarih: 10 ay #
  2. Ben uzunca bir süredir UTW kullanıyorum. Genelin aksine hiç sorun yaşamadım. Az önce başka bir site için Simple Tagging eklentisi kurup denedim. O daha hoş bir arayüze ve kullanım kolaylığına sahip ama onda da TR karakterle alakalı çeşitli sorunlar var. Misal "Çığ" diye bir etiket oluşturunca UTW bunu "siteadi.com/etiket/cig/" diye gösterirken Simple Tagging "siteadi.com/etiket/??!!" gibi garip bir şekilde gösteriyor tarayıcıda. Çünkü etiket üzerine gelindiğinde durum çubuğunda görünen link "siteadi.com/etiket/çığ/" şeklinde. Böyle olunca da o harfler tarayıcıda görüntülenemiyor. Gerçi etiketin isminde bir sorun yok ama linklerin böyle çıkıyor olması da garip. "siteadi.com/etiket/cig/" yazınca bir şey bulmuyor.

Bundan dolayı iki eklentiyi de kurup beğendiğini, sorun yaşamadığını kullanmaya bak. Çok uzun işleri yok zaten kurarken.

Ayrıca WP 2.3. ile birlikte etiketlemenin de WP'ye ekleneceği söylenmekte. Bu gelişme eğer vuku bulursa bu eklentilere de ihtiyacımız kalmayacak zaten kısa bir süre sonra. :)

3. kodu bile hazır codex'de var :) yakında bu yükden kurtulacağız.
    gerçi kullanmayacağım otomatiğe alsınlar abi.. yazıdaki karışık olarak kelimlerden ben böyle bir şey istiyorum olursa anca bunu kurarım..

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.