WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Site içi sabit sabit başlık ve linkler

(5 posts)
  • 11 ay önce rommeo tarafından başlatıldı
  • chutluck13 tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. rommeo
    Üye

Selamlar Arkadaşlar

Wordpress e yeni başladım. Okulumun sitesini yapmak istiyorum. Host almadan önce siteyi easyphp kullanarak kendi sistemimde çalıştırıyorum. Fakat bir sorunla karşılaştım. Okulun sabit ve blog olarak kullanmayacağımız linkleri var ( tarihçe / Atatürk ) gibi. Bende wordpress menüsüne tarihçe / atatürk gibi elamanlar eklemek istiyorum ve buraya tıklanıldıgında sabit bir sayfa çıksın istiyorum. Fakat menüye eklediğim herşey başlık olarak görünüyor. Yani yeni yazı girilecek başlıklar. Ayrıca Menüye başlık ekliyorum ( örnegin haberler ), fakat o başlığa yazı girmedikçe " haberler " başlığı görünmüyor. yani size sorum :

- Sol menüye sabit başlık nasıl eklerim ? ( atatürk / tarihçe tarzı blog şeklinde olmayacak )
    - Eklediğim sabit başlıkları sabit yazılara nasıl link veririm ? ve verebilirsem bunu wordpressle yönetmem mümkünmü ?

Arkadaşlar inanın zor durumdayım. Siteyi yaparım dedim ama burda takıldım. Yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler..

Tarih: 11 ay #
  2. Tam anlamadım ama header.php de menu veya wp_list_pages('title yazan yerlere sayfa linkleri ekleyerek menüye link ekleyebilirsiniz, tabii önce siteniz/yönetim/yönet/sayfalar/ da yeni sabit sayfalar oluşturmalısınız, sayfa oluştururken burada anlatılan yöntemi deneyebilirsiniz..

3. bence :)

sağ yada sol sütünlü bir tema kullanın.. yeni yazı değil sayfa oluşturun içeri girin ve sağ yada sol yan menüye temaya göre değişecek ya uygun yere uygun şekilde şu sayfadaki kodu ekleyin..

http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_list_pages

işte hepsi bu kod eklemeyi bilmiyorsanız.. 144 wordpress eklentisinde sidebar'a kod ekleme diyip aratın kodları o sizin için ekler.

4. sorunu bende tam olarak anlayamadım...sabit sayfa dediğin nasıl yani? bu şekilde bir sayfa mı diyorsun

5. Benimde Sorunum bu...Konu Açtım birde buraya yazayım...
    Tek Kolonlu bir tema yapıyorum...Ve sidebar yok yani menü üstde..."Sayfalar" Açılır Menü Olarak Çıkıyor...Ve iletisim,hakkımızda vs eklediğimde bunlarda o açılı menüde çıkıyor...Ben öyle olmasını istemiyorum...Sayfa Eklediğim zaman Sayfaların Yanında çıksın istiyorum,tabi bu sadece birkaç sayfa için...Kategorilerde aynı şekilde açılır menü olarak çıkıyor...Sorunu Nasıl Halledebiliriz?

Tarih: 10 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.