Merhabalar.
WP Veritabanımı kontrol panelinden .sql uzantılı olarak yedek aldım.
Host'unum sql penceresinden yeni kurmuş oldugum wp ye yedeği açtığımda hiç bir türkçe karakter çıkmıyor.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Merhabalar.
WP Veritabanımı kontrol panelinden .sql uzantılı olarak yedek aldım.
Host'unum sql penceresinden yeni kurmuş oldugum wp ye yedeği açtığımda hiç bir türkçe karakter çıkmıyor.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Önce veritabanınızı temizleyin, sonra dosyayı içe aktarmadan önce karakter kodlamasını UTF-8 yapın. Veritabanınızın karakter kodlamasını da utf8_general_ci olarak ayarlayıp, dosyayı aktarın.
Kodlamayı utf-8'e çevirmek için Notepad++ yazılımını kullanabilirsiniz.
Üzgünüm ama olmadı :(
Ben de şöyle sorayım:
http://notepad-plus.sourceforge.net/
Bu program ile veritabanı sql dosyasının karakter kodlamasını utf-8'e çevirip kaydettiniz; peki dosya içeriğine bakınca herhangi bir karakter kodlama hatası gördünüz mü?
Eğer bir hata yoksa ve veritabanını utf-8 olarak içe aktardıysanız bir sorun olmaması lazım. canarkadas'ın verdiği bağlantılara ek olarak şuraya bakın:
http://www.tamba2.org.uk/wordpress/restore/
Bir de şunu sorayım, karakter hatası yönetim panelinde mi var yoksa site arayüzünde (temada) mi?
Kolay gelsin.
Dediklerinizi yaptım.
Sql dosyasında karakter problemi yok wp ye aktardıgımda arabirimde (tema) problem cıkıyor...? Nasıl hallolur acaba?
Genelde latin1 karakter kodlaması, default oluyor wordpressi kurarken. Veritabanı (.sql) dosyanızı açınca herhangi bir Türkçe karakter sorunu çıkmıyorsa bu işleme devam edebilirsiniz.
Veritabanını herhangi bir kelime işlemci ile açın (örn: notepad), daha sonra ctrl+h ile değiştirme penceresini açın.
DEFAULT CHARSET=latin1 bunu DEFAULT CHARSET=utf8 olarak tümünü değiştir diyin. Ve veritabanınızı gönderin. Bu işlemden sonra veritabanı tamamen utf8'e dönüşmüş olacak.
Not: Bu işlemi yapmadan önce yedeklerinizn yedeklerini alın.
Bu işlemi yaptıktan sonra veritabanı düzeldiyse şu eklentiyi kullanmanızı tavsiye ederim. Belirli aralıklarla yedekleri alarak maile gönderiyor. Bu eklentinin aldığı yedeklerde herhangi bir problem çıkmıyor : http://www.ilfilosofo.com/blog/wp-db-backup
Temanızda problem varsa, tema dosyalarınızın karakter kodlamasını utf-8 yapın.
sql yi import ederken latin1 i seç. Sonra configtede latin1 i seç düzelecek. Bende benzer bir sorun yaşamıştım. Heryer normal forum kurunca tr karakter problemi oluyordu. Kendi ürettiğim çözüm. İlerde bi problem çıkarmı latin1 olduğundan bilemiyorum. Ama bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
utkuts, utf-8 olması daha iyi. Zaten arkadaşın sorunu temadaymış. Yani temanın karakter kodlaması utf-8 değildir büyük ihtimalle.
sendenkalan, yeni bir tema yükleyip karakter sorunu olup olmadığını bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. Kolay gelsin.
bozkurt18
Allah senden razı olsun :) Söylemiş olduklarını harfien yerine getirdim ve mutlu son :) Çok teşekkür ederim.
SeNDeNKaLaN
Allah cümlemizden razı olsun. Birbirimize yardımcı olduğumuz sürece bilgimizi genişleteceğiz.
Bu çözüm yolunu deneme yanılma yöntemi ile buldum. Birçok makale okudum veritabanı karakter hataları ile ilgili, fakat hiçbirisi çözüm olmadı. Bazı hostinglerde karakter setlerini ayarlayamıyorsunuz. Bazıları zaten utf-8 olarak ayarlanmış oluyor. Şayet karşılaşltırma latin1 olarak ayarlanmış sunucuya wordpress kurarsanız, yedeği almak istediğiniz zaman karakter hataları ile birlikte geliyor. Karakter problemi insanı çıldırtır. Bende günlerce bunun çözümü için onlarca yöntem denedim. En son bu yöntem ile sorunumu giderdim.
sitenin yedegini latin1 olarak aldim.
yeni serverya yüklemede latin1, latin5, utf8 hepsini denedim
ama bi türlü sorunu halledemedim.
phpbmyadminde yazilar bu sekilde: Beş
ama sitede türkce karakterler ve ö ü ä 'ler gösterilemiyor.
lutfen yardim sormadigim yer kalmadi
utf-8_general_ci olarak ayarlayıp sonra database'i atın.
tema'dan olmadığına eminsiniz değil mi?
utf8 ile denedim, latin5 ilede denedim, yine olmadi.
yedegin icinde default charset = latin1 yaziyor, onu bile utf8 ve latin5 olarak degistirdim, yine olmadi.
problem tema'da ise nasil düzeltebilirim?
Standart temayı seçin bakın.
Artı olarak aldığınız yedeğe hiç dokunmadan atmanız gerekli.
Onun için de;
Eskisini silin. Yeni bir database oluşturun. Karakter kodlamasını eskisi nasılsa ona göre ayarlayın ve öyle yollayın. Eğer siz yapamıyorsanız host aldığınız yer iyi bir yer ise 20dk içinde çözecektir.
Bende geçen gün yeni bir sunucuya geçtim aynı host firmam ile karakter sorunu var dedim ve 20dk içinde düzeltiler.
Sizde bence bunu deneyin başınız ağrımaz :)
tabi iyi bir yerse işi biliyorlarsa... Şuan en güzeli daha once sweden kullanıyordum artık büyün db general_ci nasıl yaptılar bilmiyorum ama yaptı adamlar
yeni bir database oluşturup karakter kodlamasını ya eskisi gibi yada general_ci olarak ayarlayıp ondan sonra elinizdeki yedeği yüklemeniz gerekli bilmem hatırlatmama gerek var mı?
maalesef bunu cözecek bi firma degil.
benim anlamadigim bir nokta ise su: default charset'i kabul etmiyor phpbmyadmin. yani yedegin icinde öyle birsey yazarsa (örnek: default charset=latin1) o zaman hata veriyor... mysql versiyonum 4.0.21-Max.
baska bi ilginc durum ise, yedegi yükledikten sonra yeni mesaj yazdimmi hicbir sorun yok, yalniz mysql de türkce karakterlerde ve ö ü 'lerde kare var...
mysql de türkce karakterlerde ve ö ü 'lerde kare var...
beki sitede bunlar doğru mu gösteriliyor doğru gösteriliyorsa mysql düşünmeyin
hayir dogru gösterilmiyor.
bide örnek yedegi yükledikten sonra yeni mesajlarda mesela ı'yi ı (html kodu) olarak gösteriyor.. buda özellikle üye isimlerinde sorun yaratiyor..
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.