WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Host ve domainimde anlaşılmayan sorun

(2 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce sakut tarafından başlatıldı
  • sakut tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. sakut
    Üye

Merhaba Arkadaşlar.

Site adı: ceptelefonutr.com
    Sorun: Yaklaşık bir aydır normal bir şekilde çalışan wordpress bloga sahiptik. Hitlerimiz de hatrı sayılır bir biçimde arttı. 4 gün önce bir anda sunucu görüntülenemiyor hatası aldık. Host yetkilisi ile görüştüğümüzde, kendilerinde sorun olmadığını dns'ler ile ilgili bir sorun olduğunu söylediler. Tabi bu arad hesabımı silip tekrar oluşturmaya kadar tüm çözümler o hostta denedik sonuç alamadık.

Sonra ben mediatemple' den grid host aldım. Godady' de ki domainimi oraya yönlendirdim. Aynı sorunun devam ettiğini görmem beni çok şaşırttı. Bakalım kendi pc min dns lerini değiştireyim dedim. 212.57.1.17
    212.57.1.18 bu dns'leri kullandığımda hostuma hem ftp yoluyla hemde http yoluyla bağlantı sağladım. Fakat sizlerde şimdi otamatik yapılandırmalı dns'lerinizle girmeye çalıştığınızda sunucu bulunamıyor hatası alacaksınız.

Ben sadece kendi bilgisayarımdaki dns'leri değşitrince giriş yapabiliyorum.

Bu sorunu iki büyük webmaster forumunda konu açarak yardım istedim, şu ana kadar çözümü bulamadık. Aramızda ki uzman arkadaşlar bu konuya açıklık getirebilirse çok minnettar kalacağım.

(Çözüm denemsi olarak domaini başka firmaya taşıma mı tavsiye eder misiniz?)

1 yıl önce #
  2. sakut
    Üye

Sorun çözüldü.

Godady'de bulunan domain'i , yine godady'den aldığım başka bir üyeliğime taşıdım. Dns'leri tekrar ayarladım. Aradan 1 gün geçti ve siteye şu an herkes giriş yapabiliyor. Sadece wordpress'le veritabanım arasında bir sorun oluştu onu da araştırıp çözmeye çalışacağım.

Ben ortaya çıkan domain sorunun türk telekomdan kaynaklandığını düşünmekteyim. Eğer başınıza gelirse bu sorun beklemekten başka çareniz malesef yok. Sorun 5 günde çözülmüştür. Şanslı olduğum taraf ise google'ın indexlediği sayfaların silinmemesi.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.