WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

birden fazla wordpress kurmak

(5 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce aligon tarafından başlatıldı
  • aligon tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. aligon
    Üye

diyelimki ben ilk başta veritabanına bir adet wordpress kurmayı planladım ve wp-config.php içerisindeki "table_prefix = 'wp_'; // Veritabanı tablo öneki. Sadece sayı, harf ve alt çizgi." yazan yere hiç müdahale etmedim. fakat daha sonra ikinci bir wordpress kurmak istedim. bu durumda ilgili satıra müdahale etme şansım varmı? yoksa ilk yüklediğim wordpress'i silip, wp-config dosyasını yeniden mi düzenlemem gerekir?

1 yıl önce #
  2. maviada
    Üye

Sonradan kuracağınız wpnin config.php dosyasında tablo öneki kısmınına birşeyler ekleyip değiştirirseniz sorunsuz çalışacaktır diye düşünüyorum.

1 yıl önce #
  3. aligon
    Üye

peki bu durumda ilk yüklediğim wordpress'te herhangi bir sorun yaşarmıyım? sonuçta ilk yüklemede "wp_"'nin sonuna herhangi birşey eklemedim.

1 yıl önce #
  4. iki farklı wordpress yüklemek için iki farklı dizin yada host olması gerekli..

db sunucusu aynı ise.. bir db içine ön ekleri değiştirerek yapabilirsin.. sorun çıkmaz.. diyelim ilk wordpress wp_ ön eki ile kuruldu.. ikinci wp1 üçüncü wp2 sorun yok.. hatta iki wordpress'in kullanıcı kayıtlarını tek db toplaya bilirsin.. bunun ile ilgili yazı forumda var..

senin sanırım demek istediğin bahsettiğim yazı gibi.

1 yıl önce #
  5. aligon
    Üye

teşekkürler eylültoprak ve maviada, dediğiniz gibi yapıcam, umarım bir sorun yaşamam.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.