WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Son Yazılar'a Karakter Sınırlaması

(5 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce bilgicik tarafından başlatıldı
  • bilgicik tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhaba arkadaşlar.

Wordpress ile tanışalı henüz 2 gün oldu. Daha önceden smf ile biraz uğraşmıştım. Yani az da olsa php bilgim vardı. Fakat zamanla unutmuş muyum bilmem, sayfadaki son yazılar bölümüne karakter sınırlaması getiremedim bir türlü. :)

Bu sınırlama ile ilgili tarama yaptım; fakat hiçbir arkadaşımızın bu konuyla ilgili bir yazı veya çalışmasına ulaşamadım.

Yapmak istediğim şey, tıpkı "Recent Comments" eklentisindeki gibi, sayfamızda göstereceğimiz "Son Yazılar"ın, belirli bir karakterden sonraki bölüme "..." koyması ve uzun başlıklı yazılarda habire alta kaymaları engellemesi...

Yardımcı olursanız minnettar olurum. (:

Sağlıcakla ve esenlikle...

(Bakmak isteyenler için ağ adresim: www.bilgicik.com)

1 yıl önce #
  2. istediğiniz yere kod sekmesine tıklayarak.. <!--more--> bunu koyun.

1 yıl önce #
  3. Eylül Toprak, ilginiz için teşekkür ederim; fakat sanırım beni yanlış anladınız. Ben, ana sayfada gösterilen yazıların "Devamını oku..." şeklinde kısaltılmasından bahsetmiyorum. Yan menülerde gösterdiğimiz "Son Yazılar" listesinden - en son gönderilen 10-15... yazının sıralandığı listeden - bahsediyorum.

Eğer sayfamdan örnek verecek olursam;

Son Yazılar

* Yazım ve Noktalama
    * Yazımı Karıştırılan Sözcüklerin Doğru Yazımı ve Yabancı Sözcüklere Türkçe Karşılıklar
    * Deyimlerin, İkilemelerin ve Alıntı Kelimelerin Yazımı
    * Hece Yapısı ve Satır Sonları
    * Sözcüklerin Yazımında Dikkat Edilecek Noktalalar
    * Birleşik Kelimelerin Yazımı
    * Bitişik ve Ayrı Yazılan Sözcükler
    * Ünsüz Uyumu ve Ünsüz Düşmesi
    * Büyük Ünlü Uyumu
    * Küçük Ünlü Uyumu

şeklindeki gösterimin;

Son Yazılar

* Yazım ve Noktalama
    * Yazımı Karıştırılan Sözcük...
    * Deyimlerin, İkilemelerin ve...
    * Hece Yapısı ve Satır Sonları
    * Sözcüklerin Yazımında Dikkat...
    * Birleşik Kelimelerin Yazımı
    * Bitişik ve Ayrı Yazılan Sözcük...
    * Ünsüz Uyumu ve Ünsüz Düşmesi
    * Büyük Ünlü Uyumu
    * Küçük Ünlü Uyumu

... gibi olmasını istiyorum. Tıpkı son yorumlarda olduğu gibi. Bunun için bir kod var mI?

1 yıl önce #
  4. Bu eklentiyi denedim. Farklı şekilde oluşturulmuş başka "Recent Post" eklentilerini de denedim. Fakat hiçbiri işime yaramadı. "http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=recent+post" bu eklentiyi kurunca hiçbir değişiklik olmuyor zaten. Belirtilen kodları eklediğimizde de hata veriyor.

Başka bir recent post eklentisini denedim. Yönetim paneline "Son Yazılar" adlı bir sekme geldi. Fakat ne yazık ki orada da karakter sınırını ayarlamak yok.

Neyse bu konuda wp üstadları daha yaratıcı bir fikir bulana kadar düzensizliğe alışacağız biraz. ;)

Eylül Toprak, ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim...

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.