WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Sitemap Sorunu

(8 mesaj(lar))
  • 12 ay önce Kafkax tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Kafkax
    Üye

Merhabalar
    Sitemin anasayfasında index.html sayfası var buradan site.com/index.php'ye giriş yapılıyor. Yazdığım herhangi bir yazıya veya buttona tıklayınca http://www.site.com/?p=x gibi bir sayfaya gittiği için sayfa görüntülenemiyor. bunu düzeltmek için tercihler>genel den "blog adresi"ni
    site.com/index.php yaptım durum düzeldi. Ama bu sefer sitemap
    "Could not write into /home/site/public_html/index.php/sitemap.xml: fopen (/home/site/public_html/index.php/sitemap.xml) [function.fopen]: failed to open stream: Not a directory. hatası verdi. yani blog adresini değiştirirken bu arada kurulu olduğu dizinide değiştirmiş oldum herhalde ki index.php yi klasör olarak algılıyor. anasayfadaki index.html yi kaldırmadan bunun çözümü varmı.

Tarih: 12 ay #
  2. index.php klasor olarak görüyor.. o yüzden sitemap dosyasını el ile nerde olduğunu söyleyin.. yada index.php yazısını kaldırın çok mantıklı değil zaten.

3. Kafkax
    Üye

Dediğim gibi index.php yazısını kaldırdığımda anasayfada index.html olduğu için sayfalar görüntülenemiyor yani sayfalar ancak site.com/index.php/?p=1246 şeklinde görüntülenebiliyor. site.com/?p=1246 şeklindeki bir sayfa görüntülenemiyor. sitemap dosyasının yerini elle söyleyin derken tam olarak ne demek istedğinizi anlamadım ama yine sitemap.php doyasına bakayım.

4. Sitemap ayarlarında dosyaların yolunu elle girin, güncelleyin yeni kodu kullanarak sitemap ikonu oluşturun..

ImageShack

5. Kafkax
    Üye

"Automatic location" ve "custom location" vardı. Automatic location seçiliydi değiştirip custom location da /home/site/public_html/sitemap.xml
    ve http://www.site.com/sitemap.xml olmasına ve seçip güncellememe rağmen hala aynı hatayı veriyor.
    bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

6. Kafkax
    Üye

bu arada güncelemme yapmıyormuş uptade options dediğimde error diyor.

7. Kafkax
    Üye

tamam güncelleme şimdi oldu. dediğiniz ayarları yaptım çözüldü
    teşekkür ederim

8. Dediğim gibi index.php yazısını kaldırdığımda anasayfada index.html olduğu için sayfalar görüntülenemiyor yani sayfalar ancak site.com/index.php/?p=1246 şeklinde görüntülenebiliyor. site.com/?p=1246 şeklindeki bir sayfa görüntülenemiyor.

index.php silip kalıcı bağlantı yapısını güncelleyip htaccess dosyası oluşturursanız oda düzelir.

Tarih: 11 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.