WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

mysql'i wp-admin 'den yönetmek

(13 mesaj(lar))
  • 11 ay önce none tarafından başlatıldı
  • eren1 tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. mqsl wp-admin den yönetmek için bir eklenti vs vs varmı ? yani yedeğini alıp sadece istediğim tabloyu oradan tekrar yüklemek vs bunun gibi bi araç varmı

Tarih: 11 ay #
  2. Buradaki WP-DBManager eklentisi; Wordpress veritabanınızı yönetir. Size veritabanınızda optimize, tamir, silme yedek alma, geri yükleme gibi işlemleri yapma imkanı verir.

Tarih: 11 ay #
  3. eren1
    Üye

Buradaki WP-DBManager eklentisi; Wordpress veritabanınızı yönetir. Size veritabanınızda optimize, tamir, silme yedek alma, geri yükleme gibi işlemleri yapma imkanı verir.

Sayın canarkadaş aklıma takılan birşey var....Şimdi eğer dediğiniz eklentiyi yüklersek phpMYadmine gerek kalmaz mı?

Tarih: 3 ay #
  4. eren1 bu ekleti ile bazı işlemler kolaylaştırılmıştır. Ama tablo ekleme, düzeltme gibi daha detaylı işlemleri yapamıyorsun. phpmyadmin yerini tutmaz kesinlikle. Belli başlı çok kullanılan fonksiyonların kısa yolları gibi düşün bu eklentiyi. Gerçi bu eklentiyi önceleri kullanmıştım, yeni versiyonlarına ek özellikler eklenmiş olabilir.

5. eren1
    Üye

eren1 bu ekleti ile bazı işlemler kolaylaştırılmıştır. Ama tablo ekleme, düzeltme gibi daha detaylı işlemleri yapamıyorsun. phpmyadmin yerini tutmaz kesinlikle. Belli başlı çok kullanılan fonksiyonların kısa yolları gibi düşün bu eklentiyi. Gerçi bu eklentiyi önceleri kullanmıştım, yeni versiyonlarına ek özellikler eklenmiş olabilir.

Teşekkürler ilgilendiğin için....phpMYadmin'i kurmayı bilmediğim için sormuştum....Biraz daha araştırayım nasıl kurulduğunu bilmiyorum phpMYadmin'in.......

6. eren1
    Üye

wp-dbmanager.2.20 eklentisini httpdocs/wp-content/plugins'e gönderiyorum ama eklentiler bölümünde çıkmıyor.....Acaba wp-dbmanager.2.20 eklentisini göndermeden önce başka birşeyler mi yapmak gerekiyor.....Yani dosyaya veritabanı bilgisini girmek gibi şeyler.....

7. wordpress 2.5.1 sürümüne sorunsuz şekilde kurdum eklentiyi, eklerken bir hata yapmış olabilir misin acaba?

8. eren1
    Üye

wordpress 2.5.1 sürümüne sorunsuz şekilde kurdum eklentiyi, eklerken bir hata yapmış olabilir misin acaba?

yani söylediğim gibi yaptım başka yolu var mı bilmiyorum....Söylediğim gibi birşey yapmak gerekmiyor mu... yani eklentiyi göndermeden önce veritabanı bilgisiyi veya gönderdikten sonra veritabanı bilgisi yazmak gerekiyor mu yoksa sadece dosyayı indirip gönderince oluyor mu?

9. Ek olarak wp-content klasörü içine backup-db klasörü (chmod değeri 777 olmalı) yaratılacak ve bu klasör içine .htacces dosyası eklenecek. Ama bunun yapılıp yapılmaması eklentiler listesinde göüzükmesine veya gözükmemesine neden olmuyor, yedeklerin tutulacağı klasör sonuçta.

10. eren1
    Üye

acaba sorun şu olabilir mi? Ben indirdiğim eklentiyi bir masaüstünde bir klasöre koyuyorum ve klasöre eklentinin tam ismini vermiyorum ve sonra bu klasörü ftp ile plugin dosyasına atıyorum acaba klasör oluşturmadan göndersem sunucuya veya klasörün ismini tam yazayım bir de öyle deniyim bakalım olacak mı?

11. eren1
    Üye

karyoka ilgin için teşekkürler sorunu hallettim....Eklenti dosyasının içindeki gereksiz olanları gönderdiğim için sorun oluyormuş....Gerekli dosyaları gönderince sorun ortadan kalktı....

12. eren1
    Üye

Arkadaşlar bu söylenenleri yapmama rağmen wp-dbmanager kullanamıyorum....Yani wordpress panelimde görünüyor ama etkinleştirsem bile sağladığı imkanlardan yedekleme vb. yararlanamıyorum....Ayrıca .htaccess dediği dosyayı kendim mi oluşturacağım yoksa wp-dbmanager yüklediğimde içinde .htaccess dosyası var onu mu.....

Open wp-content/plugins Folder
    Put:
    Folder: dbmanager
    Activate WP-DBManager Plugin
    Open wp-content/backup-db Folder
    Put:
    File: .htaccess
    The script will automatically create a folder called backup-db in wp-content folder if that folder is writable. If it is not created, please create it and CHMOD it to 777.

Refer To Usage For Further Instructions

Bunu yapıyorum ardından wp-admin'e girince bu butonların olması gerekiyormuş:

You can find DBManager under the Database Tab in the WordPress Administration Panel.
    Go to 'WP-Admin -> Database -> DB Options' to configure the database options.

bende böyle butonlar çıkmıyor ne yapmam gerekiyor........

13. eren1
    Üye

Arkadaşlar sorunu hallettim....Daha doğrusu sunucu üzerinden sağlanan phpMYadmin'den ama wordpress eklenti yöntemiyle yapamadım.....Neyse artık sunucu üzerinden yaparız....

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.