WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Yazılara kolay bir şekilde nasıl grafik eklenir?

(15 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce pexolas tarafından başlatıldı
  • turanthefirst tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. pexolas
    Üye

yeni bir wordpress kullanıcısıyım. blog metinlerime resim eklemek için önce resmi webde bir yere kaydediyorum daha sonra da URLsini girerek resim ekliyorum. bunu kolaylaştıracak, blogspottaki gibi görselleştirecek bir eklenti yokmu?

yardımlar için teşekkürler.

1 yıl önce #
  2. Yazıyı yazdığınız alanın hemen altında dosya yükleme alanı var; o aracı kullanarak kullanacağını grafiği kendi sunucunuza yükleyebilirsiniz.

1 yıl önce #
  3. yada ImageShack Uploader eklentisini kullanın resimler oraya gider. forumda olacak adresi

1 yıl önce #
  4. Yazıyı yazdığınız alanın hemen altında dosya yükleme alanı var; o aracı kullanarak kullanacağını grafiği kendi sunucunuza yükleyebilirsiniz.

Bende bu şekilde yükleme yapmıyor, hata veriyor. Neden kaynaklanabilir.

11 ay önce #
  5. Hata nedir hocam onuda söylesen..

11 ay önce #
  6. Hemen,

Yüklenen dosya buraya taşınamadı: ../wp-content. 97

Diye bir hata veriyor

11 ay önce #
  7. wp-content den resmin yüklendiği yere kadar chmod 777 yap hocam. wp-content gerek yok aslında 755 de olabilir.. ama resmin yükleneceği yer 777 kesin olmalı.

11 ay önce #
  8. @eylultoprak, tşekkür ederim ama dediklerini zaten yapmıştım ben ama yine bu hatayı veriyor ve sorunu çözemedim diye öle kalmıştı...
    ama dediklerini yaptım yeniden yine olmadı yine aynı hata

11 ay önce #
  9. wp-content'i boşu boşuna yazmaya açmayın zararları olabiliyor. O yüzden en iyisi wordpress'in de önerdiği gibi:
    Admin ekranında Tercihler bölümünde Çeşitli seçeneğine girin ve;

Yüklemeleri bu klasörde sakla:
    Varsayılan: wp-content/uploads
    Yüklemelerimi aylık -ve yıllık- bazda klasörlerde tut.

Sonra hemen ftp'den bağlanıp wp-content'in içine uploads diye bir klasör açın (bu ayarı yaptıktan sonra otomatik zaten açılır ama her ihtimale karşı manuel yolu da söylemekte fayda var) ve uplods klasörünü 777 yapın.

Upload'larınızı saklamak için hem uğraşmazsınız artık tek klasör altından arada bir yedeklersiniz de olur biter.

Bir ikincisi upload'lara genelde bazı eklenti çakışmaları izin vermiyor. O yüzden eklentilerinizi etkisizleştirerer denemeler yapın.

(Aslında hiç bir eklenti çakışmaz ama host ayarları sağolsun. Ver parayı dertten kurtul seçeneği var ama olsun böyle idare ediyoruz :D )

11 ay önce #
  10. @CanPACACI

Verdiğin bilgiler için saol ama bu seferde bu şekilde bir hata veriyor...

../../wp-content/2007/12 dizini oluşturulamıyor. Bir üst dizin sunucu tarafından yazılabilir mi?

11 ay önce #
  11. 12 isminde bir klasör oluşturdun mu peki?

11 ay önce #
  12. aligon
    Üye

yahoo'nun bir wordpress eklentisi çıkmış onu deneyin. yazılarınızda geçen kelimelere göre, flickr'den uygun resim seçip yayınlayabiliyormuşsunuz. sitede videolu bir anlatımda var ayrıca.

11 ay önce #
  13. @CanPACACI, 12 adında bir klasör oluşturmadım.

@aligon, dediğiniz eklentiyi bir arkadaşım göstermişti ama benim istediğim gibi değil, sonuçta ben bir yazar hakkında bilgi sunarken başka bir resim çıkıyor...

Sanırım çözümlücem ben bunu ama biraz uğraştıracak.

11 ay önce #
  14. wp-content den resmin yüklendiği yere kadar chmod 777 yap hocam. wp-content gerek yok aslında 755 de olabilir.. ama resmin yükleneceği yer 777 kesin olmalı.

Beni dinlesene sen :)

11 ay önce #
  15. Evet 777 ile ilgili bir problem bu. dosya ekleme kısmından yapmak en iyi fikir çünkü kullanıcıya resim boyutu üzerinde tek tıklama ile oynama şansı dahi veriyor.

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.