WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Karikatür sitesi için galeri

(12 mesaj(lar))
  • 11 ay önce turx tarafından başlatıldı
  • necronomicon tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Bir süredir karikatür sitemde Coppermine Photo Gallery kullanıyordum. Ancak sitemapta ve metaları tanımada google sorun çıkartmaya başladı.. ayrıca reklam yerleşiminde de sorun yaşatıyor..Bunun için sistem değiştirmeyi düşünüyorum.İlk olarak aklıma wordpress geldi..ancak galeri için hangi eklentiyi kuracağıma karar veremedim.Aniga kurdum ancak ondan da pek memnun olmadım…Bana tavsiyeniz nedir ? wordpress mi kurayım ? hangi eklentileri önerirsiniz? Yada başka bir sistem mi kurayım ?

11 ay önce #
  2. wordpress bunun için sanırım yeter. eklenti çok çeşitli 147 yazıp arama kutusuna bakarsanız orda bir sürü eklenti açıklamasi ile mevcut. işinize yarayacağınızı düşündüğünüz eklentiyi kura bilirsiniz.

gallery için eklentide yine o yazıda mevcut.

11 ay önce #
  3. Sanırım Nextgen gallery işime yarayabilir .. ama ben en az şuan kullandığım sistem kadar detaylı birşeyler arıyorum...

11 ay önce #
  4. nextgen gallery kurdum ancak türkçe karakterlerde sorun yaratıyor ?

11 ay önce #
  5. Öncelikle burada görüp indirebileceğiniz Wordpress için fotoğraf temalarını öneririm. Wordpress eklentisi olarak, Hakkı Ceylan'ın türkçeleştirdiği Fotobook eklentisi (Kurulum videosu) ve Exif & Zoom (PHP5 gerektirir) var, . Alternatif olarak Buradaki yine Hakkı Ceylan'ın Türkçeleştirip paylaştığı ZenPhoto scriptine bir göz atın, ayrıca googleda photo gallery araması yapabilirsiniz bende bir kaç tane galeri scripti var isterseniz sitemden temasa geçin size ileteyim.

nextgen gallery kurdum ancak türkçe karakterlerde sorun yaratıyor ?

Bu sizin temanızın veya sunucunuzun UTF8 olmamasından kaynaklanıyordur, buraya ve buraya bakın.

6. türkçe karakter sorunu devam ediyor... phpmyadmin den bütün karakter setini utf-8 turkhis olarak denedim .. uni code olarak denedim sonuç alamadım.. tema dosyalarımı tekrar notepad ile utf-8 olarak kaydettim ancak bir değişiklik olmadı.

11 ay önce #
  7. next gallery çok işime yaradı teşekkurler

11 ay önce #
  8. Bu iş aslına bakılırsa Wordpress'te tema düzenlenmesiyle bile halledilebilir. Daha önce kendi sitemde bahsetmiştim, gönderilerinizi 200px veya daha farklı bir boyuta alarak gösterebilir ve sidebar.php alanında da random (rastgele) gönderi bölümlerinde de resim yoluyla imajlarınızı sergiletebilirsiniz. Ayrıca yine bir fikir olması bakımından PostStarRatings gibi eklentilere kullanılarak kullanıcıların resimlerinize oy vermesini sağlayabilirsiniz. En çok oy alan resimleri de yine sitenizin dilediğiniz alanında gösterebilirsiniz.

Wordpress çok esnek bir sistem, birçok iş için eklenti kullanmadan sonuca ulaşmanız mümkün. Kolay gelsin.

11 ay önce #
  9. ben flash xml galeri öneririm benim ufak bir modifiyem var :)yakında biter karikatür sitesi yapıyorum :)

11 ay önce #
  10. next gallery nin side bar kodunu bilen var mı? ben widget plugininden bulup koymaya çalıştım ama olmadı :s

11 ay önce #
  11. Buraya bakın, bir de site adresinizi profilinize ekleyin.

11 ay önce #
  12. sitemde albumler slayt show olarak gösterim yapıyor iyi güzel
    fakat küçük bir problem var yüklediğim yeni resimleri hemen slayt showda gostermiyor .gallery düzenleden yeni yüklenen resimlere göz at diye bir sekmeyi tıkladıktan sonra ancak gösterim oluyor .
    not:"tercihlerden çeşitliden resimlerin upload yapılacağı klasörü nextgallery in klasorun path yaptım "

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.