WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » bbPress

bbPress Türkçe yüklemeye çalıştım ama sorun var

(8 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce aslanbey tarafından başlatıldı
  • aslanbey tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. merhabalar ben bu foruma yeni katıldım. öncelikle burayı bulduğum ve hem wordpress hemde bbpressle tanıştığım için mutluluğumu paylaşmak isterim. ben görme engelli bir bilgisayar kullanıcısıyım ve bizim toplumla daha iyi kaynaşmamız için bir site kurdum. www.korlervadisi.com bu site için çok hazır sistem denedim. joomla smf phpnuke vb ama en güzeli olan wp de karar kıldım. yalnız blog olarak değil üzerinde yaptığım değişiklikler sayesinde site olarak kullanıyorum. sizlere sorum şu bbpress i ilk kez dün burada gördüm. siteye kurup birde forum açayım dedim. hazırda forumum var ama o başka ftp de ve asp olarak çalışıyor. ben kendi ftpm bbpress i kurmak istiyorum. şimdi sizlere yaptıklarımı adım adım yazayım. önce dün buradan türkçe bbpress sürümünü indirdim. sonra config.php dosyasını içine verilerimi girerek hemde sıfır mysql oluşturup yazdım. bunuda configsamplle.php dosyasından yararlanarak oluşturdum tabi. ve dosyaları ftp de forum diye bir klasör açıp attım. sonra kurulum için ling e gittim ve kurdumda. buraya kadar herşey normal ama kullanıcı adım ve şifremle giriş yapmak istediğimde aşağıdaki hatayı veriyor.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home43b/sub007/sc32618-DFDV/korlervadisi.com/forum/config.php:1)
    in /mounted-storage/home43b/sub007/sc32618-DFDV/korlervadisi.com/forum/bb-includes/pluggable.php on line 37

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home43b/sub007/sc32618-DFDV/korlervadisi.com/forum/config.php:1)
    in /mounted-storage/home43b/sub007/sc32618-DFDV/korlervadisi.com/forum/bb-includes/pluggable.php on line 37

in /mounted-storage/home43b/sub007/sc32618-DFDV/korlervadisi.com/forum/bb-includes/pluggable.php on line 168
    bundan sonra ingilizce sürümü kurdum ve o sürümde böyle bir hata almadım. sonrada türkçe sürümdeki confik.php yi ftp dekiyle yer değiştirdim yani ftp den ingilizceyi silip oraya türkçeyi attım. ve eski sorunla yeniden karşılaştım. fakat karşılama sayfası türkçeleşti. sonra ingilizce sürümdeki confik.php ye tr_tr yi gösterdim onu attım ftp ye. fakat türklçeleşmedi ve sorun çıkmadı. bu arada ingilizce sürümdeki uygun yere türkçeleştirme dosyasınıda koydum. arkadaşlar biraz uzun oldu özür dilerim ama bizim ekran okuyucu ile en uyumlu olan hazır sistem wp ve göründüğü
    kadarıyla bb smf de hoşuma gitti ama çok karmaşık. kurup ayarlaması insanın bir gününü alıyor. hoşça ve dostça kalın.

1 yıl önce #
  2. Klavyede bir hata var galiba. ingilizce derimlerde k ve g harflerinde..
    confik - ling

* bbpress forumlarında araştırmanı öneriyorum.. Header hatasında yazılan 2 tan cevap var..
    1 herhangi bir plugin kurulumu?
    2 I'd say you have some whitespace before the "<?php" tag in your config.php file.

Ayrıca : http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/1391?replies=15

1 yıl önce #
  3. teşekkürler orayada baktım ama oradada sorun çözülmüş gibi görünmüyor. üstelik orada yazılanlarıda yaptım. config de bir hata var bence. çünkü ingilizce olan sürümün config.php sini atınca sorun düzelmiş görünüyor ama bu kezde site ingilizce oluyor. pardon forum ingilizce oluyor.

1 yıl önce #
  4. config.php dosyasında bir hata yok, biz çok kez kurduk. Şöyle yapın, config.php dosyasını gelişmiş bir metin düzenleyici ile açın. Notepad2 gibi.

İngilizce sürümdeki config dosyasını kullanıyorsanız, define('BBLANG', ); değerini define('BBLANG', 'tr_TR'); olarak değiştirin. Ayrıntılar için bbPress belgemiz.

1 yıl önce #
  5. teşekkürler sevgili arkadaşlar. hasan beyin söylediğini yaptım ve sorun düzeldi. ama yukarıdaki ling çalışmıyor. bende notepad2 yi kendi siteme koydum. burayada ling ini yazacağım. php yi onunla açınca sorun düzeliyor. *** buradanda gelişmiş txt editörünü indirip benzer sorun varsa halledebilirsiniz. benim sorunum halloldu çünkü.

1 yıl önce #
  6. afedersiniz arkadaşlar lingin sonuna zip yazacağıma exe yazmışım. kusura bakmayın biraz kafam dalgında. ling şöyle olacaktı www.korlervadisi.com/dosyalar/notepad.zip birde malum ben görme engelliyim. vakit bulupta siteyi gezenler görünümle ilgili hataları oradaki iletişim veya bize ulaşın ling inden bildirirlerse memnun olurum. hoşçakalın

1 yıl önce #
  7. çokca hata var saymakla bitmez.. aslında temayı bir daha elden geçirirseniz fena olmayacak.

ayrıca kategori olarak ayralardağınız konular'ı ya konu olarak yada sayfa olarak açmak daha mantıklı olurdu..

lafın özü; tema hatalar ile dolu.

1 yıl önce #
  8. teşekkürler arkadaşlar. olumlu olumsuz her türlü yapıcı eleştirinin başımın üstünde yeri var. yalnız yukarıdada belirttiğiim gibi; ben görme engelli bir bilgisayar kullanıcısıyım. bilgisayarı sitemdeki programlar kategorisinde yayınladığım ekran okuyucu jaws adındaki bir program sayesinde ekranı duyarak kullanıyorum. bu nedenle görsel konularda hatalar olabiliyor. zaten dikkatinizi çektiyse ölü ling varmı falan demedim. görsel konuda yardım istedim. peki sayın toprak sizce bu siteye en iyi hangi tema gider? zira ben wordpress te acemiyim. güncelleme yapmaya dahi korkuyorum. php dede çok kötüyüm açıkçası. bu nedenle sizden rica etsem bana en kullanışlı temayı önerip neyi nasıl yapacağımıda bir tarif edermisiniz? bu arada bbpress ide kurdum. wordpress ile aynı admin şifresini kullandı ve bende eski şifremle giriş yaptım. fakat şimdi wordpress e yani sitemin anasayfasına nasıl göstereceğimi bilmiyorum. daha doğrusu ben bildiğim birkaç yöntemle gösteririmde, bunların kendi aralarında bir köprü vs varmı diye soracaktım. ilginize teşekkür ederim arkadaşlar

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.