WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Aşırı işlemci kullanımı

(5 mesaj(lar))
  • 11 ay önce birdost tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. birdost
    Üye

Merhaba

2500-3000 tekilli blogum var. Sitede sadece youtube videoları var.

-anarchy media player çok işlemci yiyordu , wp-video'ya geçtim.
    -ana sayfada 4 mesaj vardı , şu anda 2 var.
    -clean options eklentisiyle önceden yükleyip etkisizleştirdiğim eklentilerin veritabanındaki kalıntılarını sildim , temizledim.
    -daha az resimli , çok sade bir temaya geçtim.

ayrıca simple tagging , mightyadsense , all in one seo pack , wp-video eklentilerinden başka eklenti kullanmıyorum

ama hala hostçum bana baskı yapıyor , çare olarak başka firmanın sunucusuna geçiş yapıcam. bu her zaman var olacak bir sorun , aşılamadığı takdirde wordpress gibi sade ve kullanışlı bir script benim için dertten öteye geçemeyecek...

Tarih: 11 ay #
  2. bende aynı dertten gideceğim :D
    ama benim eklenti coolplayer.

3. herkes bu dertten sorunlu... şehir dışında iken benide hosttan atmış.. ama acısını çıkaracağım.
    - yeni host arıyorum.

Ana nedenleri:
    - yüksek tekil hit
    - yüksek sql sorgulaması
    - scriptte açık kalan sorgular ile sonsuz döngü oluşturması
    - uzun süren açılış sayfaları
    - eklentilerin gereksiz artıkları
    - başka neler olabilir.

* günlük ortalama 170 kişi - ana sayfada 76 sorgu ve iç sayfalarda 45 sorgu - sayfa 3sn açılıyordu. sayfa boyutu 48kb. Bunlar CPU'nun %90 olmasına yol açarmı yoksa haybeye mi bu değerleri öne sürüp atıyorlar hosttan..

4. bence haybeye atıldın.. dreamhost yada www.niobeweb.com ben kullanıyorum sorun görmüyorum.. yada en iyisi dreamhost

5. Buradaki 49) no'lu VideoPop eklentisi ile buradaki gibi video yayını bence sizi çok rahatlatır.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.