Arkadaşlar, bildiğiniz gibi genelde kategoriler alt-alta dizilir. Ama ben kategorileri yana almak istiyorum. Yan yana dizmek mümkünmü? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler!
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
Kategori yana dizme
(12 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
Kategoriler, wordpress üzerinde her zaman sidebar.php'de ul ve li etiketlerine yapılan sınıflar ile gösterilirler. Yani bir kategori listeleme
ul li <?php kategori listesi ?> /li /ul
şeklinde devam eder. Sen bunu kendine bir stil yazarak ul ve li etiketleri olmadan gösterebilirsin. Bunun için basit ama çok basit bir css menü bile senin işin görecektir. sadece kategorilerin etiketlerden kurtulmasını sağla. Kolay gelsin. (bu arada display:inline css komutu işine yarayabilir, kodları yazdım ama ul ve li komutundan dolayı liste şekline aldı, bende en sade biçimde yazdım kodları.)
Tarih: 1 yıl # -
Teşekkürler kardeş, ama malesef sidebarda dediğin kodu bulamadım. Yani ul ve li kodları yok. Bence
<?php wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=3&list=1'); ?>
Bu kodun içinde uğraşmak lazım. Ama nasıl yazılacağını, hangi kodun ekleneceyini bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim
o zaman bize kullandığın temayı ve editlemek istediğin kod bölümünü yazar mısın sidebar.php üzerinde? böylelikle sana daha iyi yardımcı olma şansımız olur.
Şunu bir deneyin, css dosyasına aşağıdaki kodlari ekleyin;
#hcbolmeler ul {list-style:none; display:inline;}
#hcbolmeler li {list-style:none; display:inline;}
Sonra kategorileri yanyana dizmek istediğimiz kısma gelip (sidebar, header, footer vs. hangisinde görünmesini istiyorsanız oraya) aşağıdaki şekilde yerleştirin;
‹div id="hcbolmeler"›
‹ul›
‹?php wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=3&list=1'); ?›
‹/ul›
‹/div›Tarih: 1 yıl # -
Denedim, ama yine olmadı :(
Thema bu:
http://themes.wordpress.net/columns/1-column/1286/the-hobbit-10
Sidebarı yok bu themanın. Kategori seçeneğini kendim eklemişim. Logonun aşağısında durmasını istiyorum, fakat yanyana.
GenaroFlores kardeş, saolasın, kodda yanlışlık vardı, verdiyin kodları düelttim şimdi oldu, teşekkür ederim! Başarılar...
biraz eskı bir konu ama şunu sormak ıstıyorum yukarıda denılenlerı aynen yaptım, ancak kategorıler alfabetı ksırya gore çıkmıyorsa ekledıkce tersten çıkıyor,
orneğın a b c d e diye ıcerık gırmeye başladım ancak sıralama e d c b a dıye gozukuyor unu nasıl çözebılırım acaba ?Tarih: 6 ay # -
Tam bir çözüm için kategorilerin listelenmesini sağlayan kodu temanızdan bulup yazmanız lazım. Bulacağınız kod yukarıdaki mesajlarda da göreceğiniz gibi olmalı.
< ?php wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=3&list=1'); ?>
Bu kodla kategoriler isme göre sıralanıyor. Kod içindeki sort_column=name bölümünü kendi kodunuza eklemeniz lazım. Eğer sizde bu kod yoksa ya da name yerine ID yazıyorsa bunu değiştirin. Eğer order bölümü varsa ve DESC yazıyorsa bunu ASC olarak da değiştirmeniz gerekiyor. Kodunuzu yazarsanız tam bir çözüm yazabiliriz.Tarih: 6 ay # -
yukarıdakı gıbı yazdım ben kodları,
css ;
#hcbolmeler ul {list-style:none; display:inline;}
#hcbolmeler li {list-style:none; display:inline;}header e şunu yazdım
-
<?php wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=0&list=1'); ?>
ancak harfe gore sıralanmıyor :(
Tarih: 6 ay # -
Tarih: 6 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil