Geldim :)
İstanbul;
Ben Google Sitemap Generator'u kullanıyorum, şimdiye kadar hiçbir problem ile karşılaşmadım. Sanırım sizde burada bu eklentiyi tartışıyorsunuz. Belki dikkatinizden kaçmış olabilir diye küçük bir not düşmek istiyorum; eklentiyi kurup aktifleştirmek yetmiyor, bunun yanısıra WordPress kök dizininde sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyalarını el ile oluşturmak zorundasınız. Bunu basit boş iki metin dosyası oluşturup, adlarını (uzantıları ile birlikte) sırası ile sitemap.xml ve sitemap.xml.gz olarak değiştirdikten sonra sunucunuza göndererek yapabilirsiniz. Bu dosyaları oluşturduktan sonra eklenti panelinden "Rebuild Sitemap"e tıklayarak eklentini sizin için sitemap oluşturmasını sağlıyorsunuz.
Bu işlemi bir kez yapmanız yeterlidir. Daha sonra eklenti sizin eklediğiniz her yazı ile birlikte sitemap'i otomatik olarak güncelleyecek ve Google Sitemaps'e bir de ping atacaktır. Eklenti panelindeki "Additional Pages" bölümünü kendinizin el ile oluşturduğunuz sayfalar için kullanabilirsiniz. Bu bölüme WordPress kullanıcı panelini kullanarak oluşturduğunuz yazı ve sayfaları eklemenize gerek yok, bunları eklenti veri tabanından otomatik olarak alacaktır. Şöyle örnek vereyim; benim el ile oluşturdum ve WordPress kök dizinine attığım bir php dosyası var. Bu dosya benim kullandığım bir eklenti sayesinde tüm arşivimi sergilemekten sorumlu. Ama ben bu dosyayı el ile oluşturduğumdan dolayı WordPress'in (ve onun veritabanını kullanan eklentinin) doğal olarak bundan haberi yok :) Bu yüzden ben burada "Additional Pages" kısmına bu php dosyasının URL'sini el ile girerek (http://www.acemiblogcu.com/wp/archives.php) eklentiye bu sayfayı da indekse eklemesi konusunda talimat verdim.
Eklentinin doğru biçimde çalıştığından emin olduktan sonra sitemap'inizi Google Sitemaps'e kaydetmeniz gerekecek. Bunun için girmeniz gereken URL (sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyanız WordPress kök dizininde olduğundan) example.com/sitemap.xml ya da WordPress bir alt dizinde kurulu ise example.com/blog/sitemap.xml şeklinde olmalıdır.
Pilaki;
Biz buna reklam demiyoruz, her zaman bekleriz ;) Tek sorun şu an pilaki.org'a ulaşamadığım için merak ettiğim video'yu izleyemiyor olmam :(