WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Ana Sayfada Her Yazdığım Gözükmesin

(37 posts)
  • 7 ay önce C-Nem tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Merhabalar, başlıkta tam anlatamadım ama,
    ben haber sitesine benzeyen bir sistem oluşturdum ama bazı kategorilerdeki bazı yazıların anasayfada gözükmemesi gerekiyor.
    kategoride duracak ama anasayfada gözükmeyecek..

Joomla'da bu işin Manşette Göster/Gösterme diyerek yapabiliyorduk ama WordPress'de bunu gerçekleştirmek için bir yöntem var mı ?

Teşekkürler.

Tarih: 7 ay #
  2. Düşündüğüm şey ise mükemmel olacak :)
    Hemen bakıyorum
    Çok teşekkürler.

|||||

Evet tam istediğimmiş :)
    Çok teşekkür ediyorum.

3. :) reca efem :)

4. Eklenti kullanmadan, ana sayfada bellir bir kategorinin ya da kategorilerin gözükmesini engelleyecek ufak bir kod olmalı. Bayadır araştırıyorum. Kategori tag larını inceledim fakat henüz sonuç çıkmadı.

5. bir bu birde bu

Açıkcası bunun kategorile ile ilgili bir kod ile yapılacağınıda sanmıyorum..

Ekelnti kodlarını baktığımız zaman anlıyoruzki db'den kaynakli bir şey bu..

6. Arkadaşlar ben 2.3.1 sürümünü kullanıyorum. Ancak etkinleştirdiğimde veritabanı hatası alıyorum. Verdiğiniz linkteki 3 sürümü de indirdim ama yine aynı. Bunun bir ayarı gerekiyor mu yoksa 2.3.1 ile uyumlu mu değil?

Tarih: 5 ay #
  7. engin1984
    Üye

http://pastebin.com/ma7b0c1c
    bu 1 numaralı kategorihi hariç tutarak , kategorileri listeler.

http://pastebin.com/m232ad3d2
    bunu da index php'ye koyduğunuzda 1 numaları kategorilere ait yazıları göstermez.
    Mesela 1 numaralı kategori bende taslak kategorisidir. Yayınlanmaz.

8. Engin çok teşekkürler. Bu sanırım çok işe yarayacak. Ve eklentiden daha iyi. Peki ilk verdiğin kodları nereye koyacağız? İkinci verdiğin kodları da index.php nin neresine koymamız gerekiyor? Tekrar teşekkürler

9. engin1984
    Üye

ilk kodu sidebar'a koyabilirsin mesela.
    ikinci kodu da index'e . Zaten --if have post while post-- benzeri bir kod mutlaka vardır index.php'de.
    Onun yerine koyabilirsin.

10. Engin çok teşekkürler istediğim şeyi sayende kısmen gerçekleştirebildim. Kısmen diyorum çünkü senin verdiğin kodlar yalnızca bir kategoriyi gizlemeye yarıyor. Ama benim sitemde 6 kategori var ve bunlardan sadece 1 tanesini gizleyebildim. Verdiğin kodlara kategori ID lerini elimle ekleyip virgülle ayırdım ama olmadı. Yani 5 kategoriyi gizleyip 1 kategorinin ana sayfada çıkmasını nasıl sağlayabiliriz bulmadım. Bayağı uğraştım ama olmadı. Bu konuda da yardım edersen memnun olurum. Teşekkürler.

11. Kodları tekrarladın mı hiç.. Tekrarlayıp dene.

kategori 1 'i gizleyen kod... asd1 diyelim.
    kategori 2 'i gizleyen kod... asd2 diyelim böyle tekrarla..

Anlatamadım.. :)

12. engin1984
    Üye

evet ben de virgül ile denemiştim olmamıştı. Fakat neden 5'ini gizleyip 1'ini yayınlayacaksın ki. Zaten kullanıcılar bunu farketmez. Ne amaçla bunu yapmak istediğini çözemedim.
    Fakat siten, geliştirme aşamasında ise ve yazılar görünmesin istiyorsan şifreleyebilirsin.

13. engin'in verdiği kodları alt alta yazarak yapabilirsin. Şöyle ki;

< ?php if (in_category('1')) continue; ?>
    < ?php if (in_category('3')) continue; ?>
    < ?php if (in_category('5')) continue; ?>

şeklinde yaparsan olacaktır. Bu arada eğer bunu ana indeks sayfanızda kullanacaksanız bu durumda kategori arşivlerinde problemle karşılaşabilirsiniz. Engellediğiniz kategoriler görünmeyebilir. Eğer kategorilerinizdeki yazıların sadece ana sayfa'da görünmesini istiyorsanız, yukarıdaki kodları aşağıdaki gibi değiştirin.

< ?php if (in_category('3') && is_home() ) continue; ?>

Kodu çoğaltarak istediğinizi yapabilirsiniz.
    Aslında query_post() ile tek bir satır ekleyerek yapabilirsiniz. Bu fonksiyon ile ayrıntılı bilgiye
    http://codex.wordpress.org/Template_Tags/query_posts
    adresinden ulaşabilirsiniz, tabi ki ingilizceniz varsa.
    Gerçi ben yazayım kullanacağınız kodu;

< ?php
    if (is_home()) {
    query_posts("cat=-1,-2,-3");
    }
    ?>
    < ?php if (have_posts()) : ?>

Bu fonksiyonu iyice inceleyerek bayağı işinizi görebilirsiniz.

14. Çok uzun yollardan gitmişsiniz. İste`diğiniz kategoriye ait yazı nerede yayınlanmamasını istiyorsanız onun php dosyasınız açıyoruz ve şu kodları buluyoruz;

< ? php if (have_posts()) : ? >
    satırından hemen sonra;
    < ? php query_posts('cat=-3,-4'); ? >
    kodlarını ekliyoruz. Burda 3 ve 4 örnek kategori id'sidir. Hangi kategorinin yayınlanmaması lazımsa onun id'sini yazın. Birden fazlası için araya virgülü unutmayalım. Neyse sonra kod şu şekilde devam eder;
    < ? php while (have_posts()) : the_post(); ? >

Yani;

< ? php if (have_posts()) : ? >
    < ? php query_posts('cat=-3,-4'); ? >
    < ? php while (have_posts()) : the_post(); ? >

Şeklinde yaparsanız olur.

Bu arada bazı temalarda if, while, endwhile, else ve endif satırları parantezleri açık yazılmış olabilir o yüzden < ? php if (.... ve < ? php endwhile; ? > şeklinde toparlarsak daha sağlıklı olur.

15. olmadı yada ben yapamadım burdaki yöntemlerden hangisini deniyim bide arkadaşın dediği gibi index.php de yaparsak bu kod değişikliklerini normal gözüküceği yerdede gözükmez

16. O zaman en iyisi sen index.php'ni falan yolla bizde nereye ne ekleyeceğini söyleyelim daha iyi görsel bir anlatım olur hem.
    Bir de kullandığın temanın adresini verirsen süper olur.

query post ile oluyor ama dediğim gibi bazı index sayfalarında standartın dışında kod yazılmış temalar var o yüzden biraz toplamak da gerekebilir.

17. <?php get_header(); ?>

<?php if(have_posts()) : ?><?php while(have_posts()) : the_post(); ?>

">

<?php the_time('M') ?>

<?php the_time('jS') ?>

<!-- the_date -->

<h2>" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></h2>

<span class="files"><?php _e('Files under'); ?> <?php the_category(', ') ?></span> |
    <span class="comment_list"><?php comments_popup_link('Leave a Comment', '1 Comment', '% Comments'); ?></span>

<!-- post_headerr -->
    <!-- post_header -->

<?php the_content(); ?>

<p class="postmetadata">
    <?php edit_post_link('| Edit', '', ' | '); ?><?php _e('Posted by'); ?> <?php the_author(); ?> |
    <?php comments_popup_link('No Comments »', '1 Comment »', '% Comments »'); ?>
    </p>

<?php endwhile; ?>

<?php else : ?>

<h2><?php _e('Not Found'); ?></h2>

<?php endif; ?>

<?php get_sidebar(); ?>

<?php get_footer(); ?>

upload etmeden direk kopyaladım index.php deki kodlar bunlar ve kullandığım temanın demo adresi http://eches.net/test/

18. Avatar

ytgn
    Üye

Temanın index.php dosyasındaki

şu satırı sil:

!--

<?php if(have_posts()) : ?><?php while(have_posts()) : the_post(); ?>

--!

yerine bu üç satırı kopyala/yapıştır.

!--

<?php if(have_posts()) : ?>
    <?php query_posts('cat=-1,-3'); ?>
    <?php while(have_posts()) : the_post(); ?>

--!

İkinci satırda göreceğin cat=-1,-3 kısmı gizleyeceğin kategori ID numaralarıdır.

Kategorilerin ID numaralarını, Site Yönetiminden:

Yönet/Kategoriler/

Kısmından görebilirsin.

Birden fazla kategori gizlemek için:

"cat="den sonra -gizlemekistediğinkategoriID,-digerkategoriID,baskakategoriID şeklinde yapabilirsin.

örnek olarak;

!--

<?php query_posts('cat=-1,-3,-4,-5'); ?>

--!

gibi.

19. tmm dediklerini yaptım anasayfada gözükmüyo ama normal kendi kategorisindede gözükmüyo :S

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.