merhaba arkadaşlar sitemde metin bileşenlerini sık sık kullanıyorum sanırım 9 tane hakkımız var ben 9 unuda kullandım . Ama dahada çok metin bileşenleri lazım :) yardımcı olursanız sevinirim
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
metin bileşenleri yetmiyor
(17 posts)-
Tarih: 7 ay #
-
php widget'leri kullana bilirsiniz.. 230 wordpress eklentisinde var bunlar..
Tarih: 7 ay # -
yok ben admin panel gorunum>temalar>bilesenler kısmındaki alttaki metin bilesenleri sayısı 9 ya onun daha cok olmasını istiyorum.bunun bi yöntemi varmı ?
Onun bir yontemini bilmiyorum.. Bir ara araştırdım ama işin içinden çıkamadım..
Size önerim;
Php widgetler ile ilgili eklentiyi kullanırsanız hem text kodlarını hem php kodlarını çalıştırsınız.. Bu sayede sayınız artmış olur.
../wp-content/plugins/widgets/içinden
widgets.php bulursun, hemen bi kopyasını alıp saklarsınç
sonra o dosya içinde
widget_text
diye aratırsın
function widget_text_setup() {
$options = $newoptions = get_option('widget_text');
if ( isset($_POST['text-number-submit']) ) {
$number = (int) $_POST['text-number'];
if ( $number > 9 ) $number = 9;
if ( $number < 1 ) $number = 1;
$newoptions['number'] = $number;yazan yerde 9 gördüklerini, mesela 15 yaparsın,
bu satırların hemen aşağısındaki satırlarda şöyle birşeyler olacak:
function widget_text_page() {
$options = $newoptions = get_option('widget_text');
?><form method="POST"> <h2><?php _e('Text Widgets', 'widgets'); ?></h2> <p style="line-height: 30px;"><?php _e('How many text widgets would you like?', 'widgets'); ?> <select id="text-number" name="text-number" value="<?php echo $options['number']; ?>"> <?php for ( $i = 1; $i < 10; ++$i )(885. satır civarındaki)
with <?php for ( $i = 1; $i < 10; ++$i )satırındaki 10 ifadesi sana 9 rakamını sağlıyordu, bu 10 ları 16 yaparsan 15 metin bileşenin olur.
son bişey,
function widget_text_register() {
$options = get_option('widget_text');
$number = $options['number'];
if ( $number < 1 ) $number = 1;
if ( $number > 9 ) $number = 9;
for ($i = 1; $i <= 9; $i++)daha evvel yaptığın gibi buradaki 9 ları da 15 yaparsan, 15 tane metin bileşenin olur,muş.
orjinal destek forumlarında buldum. bir dene bakalım olacak mı :)
Tarih: 7 ay #ya üstad harbi helal olsun bunu demek istemiştim ben de sağolasun teşekkür aradaım bunu ama bulmamıstım hemen yapıyorum :D
Tarih: 7 ay #bu arada usta windget dosyasını bulamadım nerden indirip plugin in icine atıcam ?
Tarih: 7 ay #@Teknoloji1
Benim sana verdiğim linkte de bu tür bir anlatım vardı, o olmadı mı?Tarih: 7 ay #/wp-includes içinde widget.php ye bak. yukarıdaki metodu aynen uygula.
aynı şeyi rss şeysi içinde yapabiliyormuşuz, ama tabi o zaman;
function wp_widget_rss_setup()
function wp_widget_rss_register()
ve
wp_widget_rss_page()değerlerini değiştirmemiz gerekecek.
tabi 9'dan fazla RSS beslemesini bi insanevladı ne yapsın diye de sormadan etmemişler.
Tarih: 7 ay #evet yaptım sağol en sondaki 10 olanları 16 yaptım metin bilesenleri 15 oldu aynı ayzdıgınız gibi tesekkurler üstad ;)
Tarih: 7 ay #bende yaptım , bileşenlere girdiğimde sayısı 15 gözüküyor
yalnız 15 i seçip kaydet dediğimde ise çıkmıyorTarih: 7 ay #ee kimse bir şey yazmıyacakmı ? acele lazım
Tarih: 7 ay #Düzenlendi: benimde yazımın altında "düzenle" diye bir seçenek var. yazınızı düzenlemişsiniz. ukalalık yapmayın.
Tarih: 7 ay #aligon sorumun cevabı değil ama sağol genede
Tarih: 7 ay #Genede değil yinede dermişim =)
Daha önceki arkadaşın bu işi başarabildiğini sanmıyorum arkadaşım..
O yüzden ilk önerdiğimi kullanmanızı tavsiye edeceğim..
Başardığını söyleyen arkadaş gelsin değişiklik yaptığı dosyayı yayınlasın..
Yada siz sitesinden iletişime geçin.. burda yayınlayın..Tarih: 7 ay #eylültoprak teşekkür ederim dostum Allah şu Mübarek günde sizden Razı Olsun
aligon sende sağol dostum (F)Selametle //
Tarih: 7 ay #Cevapla
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
çözülmüş