Arkadaşlar Merhabalar;
Wordpress siteme ilk kayıt esnasında email ve kullanıcı adı alanlarına ek olarak "isim" "soyisim" "açıklama" gibi form alanları da eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirm?
Teşekkürler.
Arkadaşlar Merhabalar;
Wordpress siteme ilk kayıt esnasında email ve kullanıcı adı alanlarına ek olarak "isim" "soyisim" "açıklama" gibi form alanları da eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirm?
Teşekkürler.
Cimy User Extra Fields eklentisini kullanarak yapabilirsiniz..
Bu eklentiyi çalıştırabileceğinizi pek sanmıyorum..
Bunu kullanın bence isim soy isim sadece.. 2.2 ve üst versiyonlarda otomatik...
2.1 versiyonlarda login.php dosyasına kod eklemeniz lazım..
Umarım 2.2 ve üstüdür :)
Çok teşekkür ederim sağolun, çalıştırdım :)
Peki nasıl olduğunuda iletir misiniz...
eylultoprağın kullandığı eklenti daha kolay onu kullanmanız daha iyi olur cimy user extra fields şu ana kadar gördüğüm en karışık ama en gerekli eklentilerden biridir :)
Cimy user extra fields'ı görmemiştim yanıtlarda; yeni farkettim ve kurdum. Tartışmasız diğerinden daha iyi. Forced User Registration plugininde form alanı sayısı kısıtlı yani siz ekstradan bir alan ekleyemiyosunuz. Cimy user extra fields bu hususta avantajlı; sınırsız alan eklenebiliyor, o kadar da karışık değil.
Teşekkürler
:( biz neden çalıştıramadık.. Bir anlatsaydınız ah keşkem keşkem
Bende çalıştırdım sonunda... evet karışık degilmiş. Eklenti hatası yüzünden bazı kısımlar çıkmıyordu ondan karışık geldi heralde. Hatta oraya girilen bilgileri profil sayfasında göstermek bile çok basit.. Kısaca özetliyim
İsim: buraya ekliyeceğimiz (dropdown, textarea..) gibi kutucuklara id veriyoruz
Değer: boş bırakılsa olur. sanırım kutucukta ne yazıcağı hakkında bu kısım
Type: buda kutucuğun cinsi :)
Label: Kutucuğun üstünde ne yazmasını istiyorsak.. Okul, şehir vb..
Tanım: bakmadım bile...
profilde göstermek içinde temamızın author.php sine
$value = get_cimyFieldValue($curauth->ID, 'OKUL');
if ($value != NULL)
echo $value;
else
echo "Belirtilmemiş";
bu kodları eklersek işimiz tamamdır. OKUL kısmına isime ne yazdıysanız onu yazarsak tamamdır...
çok sağolasın.. favorilere alıyoruz.. :)
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.