Arkadaslar Wordpress´de yeniyim ve siteme ikinci Bir blog Acmak isderim denemeye calisdim ama olmadi cünki insalla basinca benim birinci Wordpressimi acdi nasil ikinci Wordpress Blogu acarim Arkadaslar ?
Yardiminiz icin Simdiden Tsk ederim... =)
Arkadaslar Wordpress´de yeniyim ve siteme ikinci Bir blog Acmak isderim denemeye calisdim ama olmadi cünki insalla basinca benim birinci Wordpressimi acdi nasil ikinci Wordpress Blogu acarim Arkadaslar ?
Yardiminiz icin Simdiden Tsk ederim... =)
wp-config.php dosyasındaki wp_ ön ekini değiştirin. Yada wp-config.php dosyasına ikinci bir wordpress için ikinci bir db atayın.
Arkadas bu Hata geliyor Yükledik den sonra Fatal error: Call to undefined function: wp() in /homepages/21/d207730198/htdocs/download blog/wp-blog-header.php on line 18
ve bu hata geliyor Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required 'ABSPATH/wp-admin/admin-functions.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /homepages/21/d207730198/htdocs/download blog/wp-admin/upgrade-functions.php on line 5
sorununu tam olarak anlamadım sitenin baska bir dizininemi kurmak istiyorsun yeni bir wp blogu.
eğer öyleyse. wp-config.php db ni al yeni wp kuracagın dizine wp dosyalarını aktar . ve db bilgilerini yaz wp blogun kurulur.
BEn sitemde ikinci bir Blog acmak isdiyorum acmak isdedigim Download linkleri koyacagim öbürsü zaten kurdum Haberler olarak kulaniyorum...
tamam "ck" dedigim gibi yap mesela siteninadi.com/download dizinine wp kurulum dosyalarını at ana dizindeki wp-config.php den mysql bigillerini al yeni wp ni kur. aynı db ye kurmak istemiyorsan yeni bi mysql acarsın . daha iyi olur'
mysql tek bitahne kurma hakim var wp-config.php benim mysql icin ayarladim www.cagdas-damal.com/download blog/wp-config.php bu bunun icin de config aciyorum bos geliyor bunu acdim mi yani indexi addim mi www.cagdas-damal.com/download blog Haberlerimin wp si aciliyor ??
ck www.cagdas-damal.com/download dizinin içinde su an ne varsa sil ben sana en bastan anlatıyım kurarsın.
dizindeki dosyaları sildikten sorna
http://www.wordpress-tr.com/dosyalar/paketler/son-surum.zip
son sürümü indir ve www.cagdas-damal.com/download bu dizinin içine at sonra. www.cagdas-damal.com/wp-config.php deki oncedek kurulum yaptıgım mysql bilgilerini al sonra yeni kurdugun bu dizindeki www.cagdas-damal.com/download kurulum sayfasından db bilgilerini gir.ana daha sonrada ana dizindeki kullandıgım temanı yeni kurduguun bloga ekle . bu kadar..
sonra wp kurulmus.... bunu daha once denediysen ve olmadıysa.acıkcası ben de anlamadım ozaman.. mutlaka bi yerlerde yanlıs yapıyorsundur..bi dene bakalım.. ( bu arada yeni kuracagın wp blogunun oncekı kurdugun wp blogunun tablo önekiyle aynı olmasın) yani anadizindeki wp nin tebalo ön ekiyle yeni kuracagın aynı olmasın) karısabilir ;)
Tamam Arkadas hepsini anladim ben manuell mi ayarliyim conifg.php yi editör nen yoksa..
yeni kuracagın dizini en bastan indir onceki kullandıgın dosyalrı kullanma config.pph ler karısıyordur ondan hata alıyorsun manuel ayarlaman gerek yok kurulumda otomatik sen giriyorsun bilgileri kurulum sayfalarında.
Ok Download wp /download blog/ bu dosyada /wordpress/ dosya olarak ftp ye atdim yani ayri... dogru mu
Arkadas tama saol oldu oldu yasasinnnnnnnnn... simdi bi sorum olacakdi Download´a göre bir Thema var mi acaba...
önemli değil :)
download için 3 sütunlu temaları önenirim arkadasım . daha güzel olur
hangisi...
arkadaşım istersen biraz sitede tamları arastır .armut piş agzıma düş yok dünkü cok 3 sütunlu wp teması var biraz incele istersen sana gore sana uyan mutlaka bir tema bulursun ;)
ahaha tamam kanka bakariz :D
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.