WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Lightbox Hakkında Bir Soru

(9 mesaj(lar))
  • 11 ay önce utkuts tarafından başlatıldı
  • utkuts tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. Buradaki lightbox eklentisini kullanıyorum ama bir sorunum var. Çektiğim resimler 1280x960 boyutlarında. Ben gayet güzel şekilde görüntülüyorum resimlerimi fakat siteme gelen ziyaretçilerin çoğu 1024x768 çözünürlüğü kullanıyor. Dolayısıyla lightbox çok kötü görünüyor.

Benim istediğim şey, firefox gibi görüntülemeyi kolaylaştırmak için yaptığı çözünürlük küçültmeyi lightbox eklentisinede yaptırmak. Böyle birşey yapabilirmiyiz acaba? Bazı arkadaşlar evet yapabilirsin diyip geçtikleri için nasıl yapabiliriz? diye de bir soru sorayım dedim :))

11 ay önce #
  2. tam kurup kullanmadığım için bilmiyorum..

Ama max-height değeri verebilirsin eğer css'i varsa..

Oda otomatik max değerini 1024 ayarlarsın ama bu sefer resimler kötü gösterilebilir..

Tam bir çözümü yok bunun... keşke biri çıkıp resimleri şöyle javascript ile küçültüp üstüne basınca tam boyunu açan bi bir kod verse..

Arıyorum ama yok olmuyor yada çalışmıyor.

http://www.loadtr.org/buyuk-resimler-otomatik-sigdirilsin-3-5-x-t2805.html

Forumlarda yapılabiliyor.

11 ay önce #
  3. @Utkuts
    İyi numaraydı Lightboxla açılan bir resim bulabilmek için bütün siteyi gezdirdin :), artı; bir tane büyük resim vardı, o da adana dürüm resmiydi :), o da Lightbox'la açılmıyor, peki resimler o ölçüde açılırsa ziyaretçi senin sitene bir daha uğrar mı, o zaman resim 5 dakikada zor yüklenir, ben ce ideal boyut 700/500 dür, bu boyutttaki resimler bile yavaş açılıyor, ama illa, valla billa yapacağım diyorsan, eklenti dosyalarında ki size ve speedlerle bir uğraşdan başka bir şey diyemiyorum, yapabiliriz diyemiyorum, çünkü bilmiyorum:).

11 ay önce #
  4. http://wordpress.org/extend/ideas/topic.php?id=13&page=2

üstünde çalışıyor abiler ablalar :)

İşimizi görmez en azından benim.. mevcut resimleri'mi kutu içine alıp bunları üstüne basınca otomatik boyut yükselsin istiyorum oFFFFFFF

11 ay önce #
  5. @EylülToprak
    Senin dediğini yakın ExifZoom var, ben çok beğendim,ama php5 olduğu için ben de çalışmıyor, bir diğeri senin de bildiğin Highslide, onu da bir türlü çalıştıramadım, son ihitimal tam istediğini, hem de harika yapan fakat paralı :) bu var, şu Highslide'a biraz uğr biraz da payl :).

11 ay önce #
  6. exif'in kullanımı böyle [exzo url=”" title=”"]image.jpg[/exzo]

yani bana gelmez... ben direk olarak < href= resim link /> şeklinde bir şey arıyorum :)

Highslide işe yaramaz çalışıyor ama işe yaramaz :)

İkinciside çalışıyor ama oda işe yaramaz :)

Yani en azından ben zahmete girmeden bu işi dediğim gibi çözmem lazım.

11 ay önce #
  7. Zaten son bahsettiğim kişisel sitelere bedavaymış ve Higslide o olmadan çalışmıyormuş ben şu hiğslide denerken bu script içine atmadan denemişim, bir de böyle deneyeyim, benim gibi yapacaksın örnek kodları masaüsütüne bir textte biriktireceksin resim mi ekleyeceksin adresi kodun ortasına yapıştıracaksın :) ha bir minik açılır pencereye yapıştırmışsın ha 2 tıkla bir text açıp içine yapıştırmışsın, haksızsam haksızsın de :).

11 ay önce #
  8. evet haklısın gerçektente.. ya evde yoksan ama :) O zamanda konuyu düzenleyip resme bakarsın :)

neyse ama bunlar sorunu çözmüyor işte.. hepsi bir tag istiyor tanımlamak için..

OFff benimkinin çözümü yok anlaşılan.. yinede google rahatsız edelim..

Tarayıcılar pencereye göre boyutlandırıyor bizde yapabiliriz.. Üstüne gelince'de büyüyor..

Bulucam bunu bulucam

Şöyle bir şey buldum..

Biri tam olarak açıklar mı?

11 ay önce #
  9. @canarkadas blogumda öle bi resim yok. Yani lightbox'ı kullandığım resimler hep küçük resimler. Büyük gözüktüğü için diğer resimleri normal açıyorum ne yazıkki :(

@eylultoprak dilimin ucunda olan ama bi türlü söyleyemediğim şey işte o :D Küçük gözüksün üstüne tıklayınca büyüsün. Neyse üstünde çalışmaları güzel

@canarkadas niye siteme uğramasınlar :) Zaten thumbnail oluyor. Resimlerin büyük haline bakmak isteyen tıklıyor. Yani thumbnail'in bi üstü olarak açılsın lightbox'ta tıklayınca normal açılsın istiyorum :) Bilmiyorum fazla şeymiş istiyorum ama forumlarda bu olay var @eylultoprak'ın dediği gibi. Hatta ipb forumlar ile bu olay kendiliğinden geliyor. Resim sanki thumbnailmış gibi görünüyor, çözünürlüğü küçük gözüküyor ama yinede resmin tam boyutunu indiriyor.

Cevabım biraz karışık oldu ama idare edin :) Neyse eğer böyle bi olay olursa gerçekten çok güzel olur..

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.