WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

WordPress'i tamamen Türkçeleştirme

(8 mesaj(lar))
  • 11 ay önce aswan tarafından başlatıldı
  • Xenuan tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. aswan
    Üye

arkadaşlar kulanmakta oldugum bir wordpress sitesi var ve sitenin dili ingilizce.
    bu siteyi tamamen türkçeye çevirmek nasıl olacak??
    veya türkçe dışında fransızca ya çevirme olayı nasıl olacak.
    burda eklenen dil dosyasını ekledigimde sitenin bazı kısımları halen ingilizce olarak kalıyor ve bu sorunu nasıl aşacagımı bilemiyorum.
    önerilerinizi bekliyorum.

birde verilen dosyanın uzantısı mo olarak geliyor ama ben ordaki mo uzantılı dosyayı açıp bazı yerleri kendime özgü yapmak istiyorum.
    ama hangi programla veya yöntemle açılacagı konusunda bir bilgim yok.
    bu noktayıda açıklarsanız sevinirim.

Yönetici notu: Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun, başlıklarınızda gereksiz soru işareti kullanmayın. [Hasan]

11 ay önce #
  2. hex editörle açsam da fayda etmedi bana.

previous entries, nest entries, comments, no comments yazan bölümler halen ingilizce
    wp 2.3 le bunlar da türkçeleştirilrse çok güzel olur :)

11 ay önce #
  3. temayı düzenlemen gerek...
    wp-content/themes/senin teman/ dizininden temanın içindeki dosyaları editplus veya pspad gibi bir yazılımla düzenlemen ve düzenlediğin dosyaları kayıt ederken utf-8'e çevirip kaydetmen yeterli.

Editplus'ta utf-8'e çevirmek için save as dedikten sonra alttaki seçenekler yardımcı olacaktır.
    Notepad ile çevirmek için yine aynı yöntemi kullanabilirsin.
    ayrıca sanırım burada "tema türkçeleştirme" şeklinde aratırsan daha fazla yardım bulabilirsin.

11 ay önce #
  4. notepad++ kullanıyorum ben de. temada her yer türkçe olmasına rağmen yukarda saydıklarım temanın içerisinde yok
    türkçe .mo dosyasını hex editörle açtım onun içerisinde :(

11 ay önce #
  5. Buraya bakın.

11 ay önce #
  6. Tema değilde ana wp dosyalarını düzenlemeniz lazım çok zor değil çok kolayda degil bence kalkışmayın sonra çok sorun çıkıyor (denedim) Mesela www.wp.com/page/1 yerine www.wp.com/sayfa/1
    www.wp.com/author/admin yerine www.wp.com/uye/admin yapmıştım.

11 ay önce #
  7. @Xenuan demek istediği yeni sürüm çıktığında tek tek uğraşmak gerekiyor dosyalarla..

Ben wp-login.php ve dil dosyasında değişiklil yaptım korkuyorum valla sürüm yükseltmek gibi bir durumum olursa :)

11 ay önce #
  8. Aynen o korku bendede vardı :) napalım yapcak birşey yok

11 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.