Arkadaşlar;
Sanırım gerekli olacağını düşünüyorum..
Wordpress 2.3 kurmuş arkadaşların yaşadıkları sorunları ve üretebildilerse çözümleri neler.. Burda paylaşırsak iyi olur diye tahmin ediyorum..
Kendi görüş ve önerileri..
Arkadaşlar;
Sanırım gerekli olacağını düşünüyorum..
Wordpress 2.3 kurmuş arkadaşların yaşadıkları sorunları ve üretebildilerse çözümleri neler.. Burda paylaşırsak iyi olur diye tahmin ediyorum..
Kendi görüş ve önerileri..
Hazır türkçesi gelmiş boş vakitde deniyoruz şimdi..
İlk gözüme çarpan olmasını istediğim şey.. Sayfalarda etiket sistemi yok olsa güzel olurdu aslında bazılari için.
Kategoriler Bileşen Desteği almış neden almış açıkcası anlamadım..
Eklentilerin son sürümleri eklentiler kısmında uyarı veriyor.
wp2.3 yeni çıktı biraz sabretmek gerekir. Ayrıca sırf bu yüzden işinizi eklenti ile halletmeyin - eklentiye bu kadar bağlanmayın yazıyordum. her eklenti versiyon ve tema değişiminde başınızı ağrıtıyor.
yok heytbecom eklentiyi güncelleyin diye uyarıyor :)
Şöyle diyor
Subscribe2 için yeni bir sürüm mevcut. 3.8 sürümünü buradan indirin.
Kategorileri etikete dönüştüre biliyoruz.. Zaten artık kategori diye bir sistem kalmadığını burdan anlıyoruz.. Etiketleme yeni kategori sistemimiz.
Yazı durumuna birde inceleme bekleniyor olarak bir seçenek daha eklenmiş
Kendi etiket sistemi bayağı bir yol almalı bence çok kullanışlı ve çok yararlı gözükmüyor.
etiket sistemi güzel import u başarılı biçimde gerçekleştirdi, fakat karşılaştığım birkaç sorun var
etiket bulutu sayfa yenilemelerinde vs etiketlerin boyutlarını değiştirmiyor-ki bence değiştirmesi gerek (görsellik bakımından)
ve de tagları linksiz oarak dökmeyi ne kadar kodları incelesem de beceremedim. (tagları UTW kullandığım zamandaki gibi title a ekleyeceğim, ondan)
bunlar 2.3 ile karşılaştığım ilk sorunlar
Bugün 2.2.1 sürümünde 2.3'e geçtim. Tüm eklentiler de açıktı. Aşırı yavaş açılmaya ve çalışmaya başladı site. Tamam yine çalışıyor dedim. Az önce bir haber ekledim eklendikten sonra sayfa bembeyaz geldi ve ardından site hiç açılmaz oldu. Yükleniyor şeklinde kalıyor ve hiçbir şekilde açılmıyor. Ne yapacağımı bulamıyorum şu an. Yardımcı olursanız çok sevinirim...
eklentileri de-aktif edin.
Malesef onu yapmak için gereken sayfaya bile giremiyorum. Eski veritabanı yedeğini yüklediğimde de herşey çalışyıro. Post eklemeye kalkışınca tekrar çöküyor...
eski db kurun. tüm eklentileri deaktif edin ve temayı da default yapın. ondan sonra upgrade yapın. default temasında ekleyin yeni yazınızı bakalım ne olacak?
Ben yanlışlıkla güncelledim 2.3'e ve bir tek simple tagging eklentisinde sorun yaşadım. Eklentinin 2.3'e uyarlanması için gerekli tüm ayarlar sitesinde verilmişti ama ben uğraşmak istemedim eklentiyle. Wordpress'te etiket olayı var zaten. Etiket bulutu da oluşturdum. Şimdi tek sorunum var. Etiketleri, meta description ve title'a uydurmak. Daha önce şöyle bir şeyler yapmıştım simple tagging için;
<meta name="description" content="<?php wp_title(''); if (STP_Istagview() ) { echo STP_GetCurrentTagSet();} ?>
Bu şekilde yazıda girdiğim tüm etiketler description ve meta keywordlerde çıkıyordu. Şimdi, Wordpress'i aynı şekilde yazdırmak istiyorum ama beceremedim. Bu konuda fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. the_tag olarak denedim ama olmadı. Şurda da ayrıntılı bir anlatım mevcut ama çözemiyorum.
@fadonet - ben de title da dizemiyorum fonksiyonların özelliklerini inceledim linksiz tag dizimi yok şimdilik. UTWde de aynı özellik vardı :(
Kötü bir şey o zaman bu. Tekrar eski sürüme de dönemeyiz. Bekleyeceğiz başka çare yok :( Ya da çözüm üreteceğiz.
Eski DB'yi yükleyip upgrade yapmak istediğimde bu sefer de "zaten güncel" diyor :) sanırım yeni versiyonu bekleyeceğiz :)
Bekleyin az kaldı :P Yakında geçeceğim yeni temaya. O vakit detaylı bir 2.3 'e geçiş yazısı hazırlayacağım ;) Şu an mevcut eklentilerimin yeni sürümlerini (sayfa sayac 2,2) ve temam ile uğraşıyorum :)
Wp 2.3 o kadar da kötü durmuyor. Bence önceki sürümlerden daha iyi. Kategorilere getirilen yeni sistem çok güzel ve zekiceydi bence :)
Uyarı daha doğrusu wp ve eklenti sürüm sistemi ise http://wordpress.org/ üzerinden belli süreler arasında bilgi alıyor. eklentilerin güncel sürümlerini öğrenebilmek için, o eklentilerin http://wordpress.org/extend/plugins/ dizininde yer alması gerekiyor.
şimdi yükledim
"WordPress veritabanı hatası: [Table 'crnonet.wp_post2cat' doesn't exist]
SELECT p2c.category_id AS cat_id, COUNT(p2c.rel_id) AS numposts, UNIX_TIMESTAMP(max(p.post_date_gmt)) + '2' AS last_post_date, UNIX_TIMESTAMP(max(p.post_date_gmt)) AS last_post_date_gmt FROM wp_post2cat p2c INNER JOIN wp_posts p ON p2c.post_id=p.id WHERE (p.post_status='publish' OR p.post_status='static') AND p.post_date_gmt<='2007-09-30 19:06:57' GROUP BY p2c.category_id ORDER BY numposts DESC" diye bir hata verdi yazılara girince bu hata kalmıyor fakat temaylada alakalı değil kubrick default temasını denedim yine en üstte bu hata çıktı eklentilerle alakalı olabilir mi ?
ayrıca yazı yollarken
WordPress veritabanı hatası: [Table 'crnonet.wp_post2cat' doesn't exist]
SELECT cat_ID AS ID, MAX(post_modified) AS last_mod FROM p LEFT JOIN
_ pc ON p.ID = pc.post_id LEFT JOIN
_ c ON pc.category_id = c.cat_ID WHERE post_status = 'publish' GROUP BY cat_ID
_
hatası geliyor bir çözüm üretirserniz çok sevinirim :(
tablolar tam güncelenmemiş tablo bulunamadı hatası diyor eski yedeğinizi geri yükleyip oradan 2.3 e güncellemeyi yeniden deneyin
@Sercan
wp_post2cat ve kategorilere ait tabloların silinmiş, bendede aynı şey oldu dünyam başıma yıkıldı :) @SoulSmasher'in dediği gibi yedeklerini geri yüklemelisin, benim gibi yedek almadıysan seninde dünyan başına yıkılacaktır :(
@CRW önce veritabınındaki tüm tabloları kaldırıp sonra yedeklerini yüklemelisin.
Ben tag güncellemesini yapamadım, nereden ne şekilde nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.