WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WordPress 2.3 'de Karşılaşılan hatalar, sorunlar, eklenti uyuşmazlıkları

(91 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce eylultoprak tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. Sercan
    Engellenmiş

hakan abi bende çalışıyor senin sayfa sayaç gerçi benim wordpress ilginç=> kafasına göre takılıo :D

ilk sayfada sanırım yazılmış dünyan başına yıkılır diye arkadaş şuan 2 saat uğraşımın sonucunda o hatanın simple taggingden olduğunu farkettim pasifleştirin sorun düzelir.son simple tagging eklentisini yükledim yine sorun verdi hakan abinin son model yazısını bekliyeceğiz :D
    http://www.crno.net/wordpress-dexter-23-plugins-themes-and-errors-hatalar

1 yıl önce #
  2. WordPress veritabanı hatası: [Table 'yeditepe_fsm.wp_categories' doesn't exist]
    SELECT COUNT(*) FROM wp_categories

Arıkadaşlar benimkisi tema kaynaklı bir hataymış nasıl düzeltebilirim. yardımcı olursanız sevinirim.

1 yıl önce #
  3. temadan forum kategorilerini çeken kodu silin:
    benim temamdaki kod şu:
    <?php wp_list_cats('sort_column=name&hierarchical=0'); ?>

kısaca wp_list_cats diye aratın, sonra onun bulunduğu kodu silin :)

1 yıl önce #
  4. local hostta denedim olmadı
    bu hatayı veriyor

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 24576 bytes) in C:\wamp\www\wp-includes\registration.php on line 81

1 yıl önce #
  5. Bu olay baya baş ağrıtacak gibi duruyor. Bende de benzer durumlar söz konusu. Hata mesajları aynı gibi gözükse de farklı sebeplerden meydana geliyor. Kimi uyumsuz bir eklentiden, kimi de sadece temadan kaynaklı. 2.3 geçişi biraz sancılı oluyor. Düzeltmeler, uyarlamalar hızla yapılıyor tabi bu arada.

1 yıl önce #
  6. Merhaba arkadaşlar WP-Türkiye internet sayfasında Wordpress 2.3 Dexter ‘in Türkçe versiyonunun yayınlandığını gördüm. Hemen kollayı sıvayıp sistemimi 2.3 Dexter sürümüne Update etmek için başladım.

wp_categories’ doesn’t exist” error in database wp 2.3
    wp_post2cat’ doesn’t exist …

Hatasını alınca şaşırdım.. Malesef gördüğüm kadarıyla Wordpress Databasemi Güncellerken wp_post2cat ‘i uçurmuş bunun yanında Wp_categories de uçmuş…Uçmuş derken kendi dilimde yani bilgisayarcı dilinde konuşuyorum. Anlayacağınız gibi bu tablolar DATABESE içerisinde güncelleme işlemi gerçekteştirilirken SİLİNDİ…

Tabiki herkez gibi güncelleme yapmadan önce…

FTP deki tüm dosyalarımın yedeğini aldım Ayrıca en önemlisi Databesem’in yedeğinide aldım..

1 saattir güncelleme sonrası katagorilerime ve UltimadeTag eklentisi sayesinde oluşturmuş olduğum TAG larıma ve Katagorilerime ne olduğunu bulmaya çalışıyordum. Tabiki sorunu gördüm. DB deki bazı tablolarım silinmiş..

Bu gecelik güncelleme işlemini geriye aldım FTP deki dosyalarımı ve DB mi geri yükledikten sonra sistemin güncellemesini yarına bırakıyorum… Bu gece bu kadar kafa patlatmak yeder…

Yarın güncellemeyi tekrar yapacağım hadi kolay gelsin..

1 yıl önce #
  7. zorlubey
    Üye

Merhaba
    ben sitemde wordpress 2.3 ve k2 RC1 kullanıyorum sitede sidebar da daha önce kullandığım login paneli ni kullanırken "HATA: WordPress için çerezler gereklidir; fakat tarayıcınız çerezleri desteklemiyor veya çerezler engellenmiş." hatasını alıyorum,konuyu baya araştırdım ama ingilizcem zayıf olduğu için çözemedim.Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.
    Sidebar Login paneli için kullandığım kod aşağıda:

<id="login">
    <?php
    global $user_ID, $user_identity;
    get_currentuserinfo();
    if (!$user_ID):
    ?>
    <h4><?php _e('Login'); ?></h4>
    <form name="loginform" id="loginform" action="<?php echo get_settings('siteurl'); ?>/wp-login.php" method="post">

<label><?php _e('Login') ?>:
    <input type="text" name="log" id="log" value="" size="20" tabindex="7" /></label>
    <label><?php _e('Password') ?>:
    <input type="password" name="pwd" id="pwd" value="" size="20" tabindex="8" /></label>
    <label><input type="checkbox" name="rememberme" value="forever" tabindex="9" /> <?php _e("Remember me"); ?></label>
    <input type="submit" name="submit" value="<?php _e('Login'); ?> »" tabindex="10" />
    <?php wp_register('', ''); ?>
    <input type="hidden" name="redirect_to" value="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>"/>

</form>
    <?php
    else:
    ?>
    <h4><?php echo $user_identity; ?></h4>

<?php
    endif;
    ?>

1 yıl önce #
  8. sayfa problemi:

sürüm güncellemesini yaptıktan sonra sayfalarda problem yaşamaya başladım.

ilk sayfada sorun olmuyor fakat başka bir sayfaya geçmeye çalışıldığında "Açılmaya çalışılan konum hiçbir zaman sonlanmayacak bir yönlendirme döngüsüne girdi." gibi bir hata veriyor.

örnek ile görüp yardım etmek isteyenlere :

www.portlak.com

www.portlak.com/page/2 >>> hata için

teşekkürler

1 yıl önce #
  9. üstteki sorunu permalink redirect eklentisini kaldırarak hallettim.

1 yıl önce #
  10. Sercan
    Engellenmiş

simple tagging 2.3 güncellemesi maalesef hiçbir işe yaramıyor.sorun devam ediyor.

1 yıl önce #
  11. bir kaç eklenti uyumsuzluğu dışında benimki gayet sağlıklı güncellendi.
    Ama türkçesinde sorun var.
    %100 Türkçe değil site.
    Özellikle yönetici bölümlerinde.

Bir bilgisi olan var mı ?

1 yıl önce #
  12. konuyu baştan son okudum ve tırstım :) ben bekleyeyim biraz daha :d

1 yıl önce #
  13. bir çok eklentinin 2.3 sürümü çıktı temalarda yavaş yavaş hazırlanıyor.. Eklenti sürümleri takip edin derim.. zaten 2.3'de bu çok basit eklentiler sayfasından yapılıyor yeni sürüm uyarıları geliyor..

Burda söylenen bir çok sorunun nedeni eklenti kaynaklı..

Temasında problem olan arkadaşlar ise burdan değişen kod parçalarını görebilir.

1 yıl önce #
  14. cform iki 2.3 ile uyumlu hale getirilip çok sevecen yeni özellikler eklenmis bilginize.

1 yıl önce #
  15. @CRW bir önceki sayfada zaten güncel mesajı alıyormuşsunuz bu gayet normal sürümlerde dosya güncellemesi var database güncellemesi yok sorun değil o mesaj yola devam yani durmak yok :)

1 yıl önce #
  16. 2.3 e yükselttim böyle bi hata veriyor yazı post ettikten sonra ama yazıyıu ekliyo. bu neden çıkıyor olaibilir nasıl giderebilirim yardımcı olursanız seviniriö.

WordPress database error: [Table 'cynthiaknouft1.wp_post2cat' doesn't exist]
    SELECT c.cat_name FROM wp_post2cat p2c INNER JOIN wp_categories c ON p2c.category_id = c.cat_id WHERE p2c.post_id = 436

WordPress database error: [Table 'cynthiaknouft_1.wp_post2cat' doesn't exist]
    SELECT c.cat_name FROM wp_post2cat p2c INNER JOIN wp_categories c ON p2c.category_id = c.cat_id WHERE p2c.post_id = 436

WordPress database error: [Table 'cynthiaknouft_1.wp_post2cat' doesn't exist]

WordPress database error: [Table 'biteme_1.wp_post2cat' doesn't exist]

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/cynthiaknouft/domains/cynthiaknouft.com/public_html/wp-includes/wp-db.php:160) in /home/cynthiaknouft/domains/cynthiaknouft.com/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 390

1 yıl önce #
  17. bu hata bu konuda da yazdığı eklenti kaynaklı eklentileri tek tek etkinleştirin hatalı olanı bulmaya çalışın.. eklentilerin son sürümlerini yuklemeyi unutmayın.

1 yıl önce #
  18. WordPress veritabanı hatası: [Table 'hyper.post2cat' doesn't exist]
    SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS DISTINCT posts.*, ss21.sayac_toplam, ss21.sayac_bugun, ss21.anlik_en_fazla_kisi, ss21.son_okuma, sticky.sticky_status FROM posts LEFT JOIN post2cat ON (posts.ID = post2cat.post_id) LEFT JOIN catt_visibility ON (post2cat.category_id = catt_visibility.catt_ID) LEFT JOIN sayfa_sayac_21 ss21 ON posts.ID = ss21.post LEFT JOIN sticky ON sticky.sticky_post_id = posts.ID WHERE 1=1 AND post_type = 'post' AND (post_status = 'publish' OR post_status = 'private') AND ((catt_visibility.front='1' AND catt_visibility.cv_user_level<='10') OR post_type='page' OR catt_visibility.catt_ID IS NULL) ORDER BY (sticky.sticky_status = 2 AND sticky.sticky_status IS NOT NULL) DESC, DATE_FORMAT(posts.post_date,'%Y-%m-%d') DESC, (sticky.sticky_status = 1 AND sticky.sticky_status IS NULL) DESC, DATE_FORMAT(posts.post_date,'%T') DESC LIMIT 0, 8

dakkika 1 gol bir :(:(:(:( kurmayacaktım ulem dayanamadık kurduk

1 yıl önce #
  19. Category Visibility sebep oluyormuş :) oh be eklentiyi kaldırınca sorun çözüldü ama bu eklenti temellerden biri :) alternatifi varmıdır ?

1 yıl önce #
  20. temada sag menüde son yorumlar görünmüyor temamdaki kod artık desteklenmiyormu ?
    sorun çözüldü.. hata benden kaynaklanıyormuş :)

birde dexer güncellemesinden sonra belirgin olarak hızlanma oldu :) bilginize

1 yıl önce #
  21. 2.3 Uyuşmazlıkları devam ediyor sistemimi 2.2 ye geri çevirdim.

Çünkü :

UTW çalışmıyor peki 2000 den fazla UTW taglarım ne olacak ?
    UTW 2.3 için çıkmayacakmış . Çünkü wp 2.3 de etiket sistemide var. Peki UTW nin tag larını DB dekileri acaba Wp2.3 ün taglarına ekleyebilir miyim ?

Thema sorunlu. Birçok thema 2.3 versiyonundaki TAG olayını desteklemiyor 2.3 e eklediğiniz taglar birçok thema da çıkmıyor.

K2 yi son sürümüne güncelledim TAG lar çalışıyor ama K2Son sürümü RC3 çok yavaş çalışıyor. Sistem kasılıyor da kasılıyor..

Eklentilerin birçoğu çalışmadı.

Sitemap
    Stat
    UTW

UTW yi geçtik hadi dedik artık 2.3 ün sistemini kullanacağız ?
    Thema bu sefer sorun çıkarttıı..

Stat yeni sürümü çıkmış güncelleme yaptım fakat bu seferde Stat ayarlarında DB içerisindeki bazı tabloları silmek istiyor fakat sil dememe rağmen silemiyor her seferinde uyarı çıkartıyor.

Sitemap yeni sürümüne güncelledim sorun çıkartmadı.

K2 nin SON sürümünü test eden var mı ?
    K2 haricinde thema kullanan ve TR sürümü olupta 2.3 ün Etiketleme sistemini destekleyen thema var mı ?
    WP Stat neden bazı tablolar için uyarı veriyor ve kaldırmamı istiyor ? Kaldır dememe rağmen kaldıramıyor ?
    2.3 kullanırken eski k2 sürümüm 1.9.0 yönetim panelinde bazı hataları veriyor.

Acaba bu sorunları nasıl aşacağız ?

2.3 için hala çalışıyorum eğer bu sorunları aşabilirsem sizleride bilgilendireceğim.

http://www.teakolik.com/

1 yıl önce #
  22. ben 2.10 sürümünde takılı kaldım vallahi...

* Wp2.3'e geçiş için wp-xmlmigrate eklentisi ile yorumlar - yazılar - kullanıcıların bilgilerini xml olarak aldım. NOT:2mb üstü dosyada sorun çıkarır. Daha sonra sıfır wp2.3 kurdum. içe aktardan gerekli verileri veritabanına aktardım. NOT2: Kategoriler ve yazıların numaraları değişmekte. Çünkü veritabanına sırasıyla yeniden yazılıyor o yüzden. Alt kategori kavramıda yok oluyor sizin tekardan düzenlemeniz yeterli. Dİğer konularda hiçbir problem göremedim. Eski veritabanınızda : kullandığınız ve 2.3 üle uyumlu eklentilerin tablolarını - Bağlantılar tablosunu ve etiket tablosunu taşımanız gerekiyor. Çünkü xml olarak bu tabloları almıyor. Hepsini yeni veritabanına kaydettiğinizde işlem tamam oluyor.

* Not3: etiketleri yeni gelen etiket sistemine aktaramadım - aslında uğraşmakta istemedim. Bu yolu localhostta denedim ve çalışıyor. Muhtemelen 1-2 ay içinde inşallah 2.4 ya da 2.5 çıkmaz :) WP2.3'e geçiş yaparım.

1 yıl önce #
  23. Sercan
    Engellenmiş

benim *** headerda hata hala duruyor :S
    simple tagging son sürüme güncelledim pasifleştirince sorun kalkıyor aktif edince o hata yine headerın tepesine biniyor anlamadım gitti :S header.php den dolayı olabilir mi ? benim gibi sorun yaşayan baya kişi var :S

Yönetici notu: Lütfen forum kurallarımızı okuyun, illegal bağlantıların yer aldığı site adreslerini paylaşmayın. [Hasan]

1 yıl önce #
  24. başka bir eklenti tetikliyor olabilir. yada eklentinin karakter seti kodlamasından kaynaklı olabilir..

1 yıl önce #
  25. @teakolik - sitemde UTW kullanıyordum ve başarılı bir şekilde import etmeyi başardım. Sitemap da çalışıyor (hem sitemap xml hem dagondesign site haritası) dosyaları yeniden yükleyip deneyin bence. Tema için de dökümanlar mevcut. eski temamı ben kolaylıkla toplamda 3 4 satır kod ekleyerek 2.3 e uyumlu hale getirdim. zaten bunun için bir döküman yazmayı düşünüyorum kısa zamanda

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.